7'ler Konseyi

Kendisini seçimle iş başına gelecek 7’ler Konseyi’ne devredecek olan bu kurul, Good4Trust.org yönetimine danışmanlık yapar, atılacak adımlar hakkında önerilerde bulunur ve gelişmeleri izleyerek gerekli uyarıları yapar ve yol gösterir. 7’ler Konseyi’nin öneri, yol gösterme ve diğer görüşleri Good4Trust.org yönetimi tarafından titizlikle ve ciddiyetle ele alınır değerlendirilir ve mutlaka geri dönüş yapılır. 7’ler Konseyi, sıralı kadın-erkek eşitlik ilkesi ile seçilir. Mevcut üyeler:

Oya Ayman
Gazeteci Yazar ve Eko-Aktivist
1985 yılından bu yana çeşitli gazete, dergi ve TV kanallarında muhabir, program yönetmeni ve editör olarak çalıştı. 10 yıl boyunca National Geographic Türkiye dergisi editörü ve yazarı olarak görev yaptı. Halen serbest gazeteci olarak çalışıyor ve çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları yayımlanıyor. 1998'den bu yana Buğday Hareketi'nin içinde. Buğday Dergisi\nin 11 yıl boyunca yayın yönetmenliğini yaptı, halen Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği\nin Koordinasyon Kurulu'nda ve çeşitli mecralarda ekolojik yaşam bilgisini yaymak için çaba gösteriyor. 1996'da Ayfer Tunç ile hazırladığı İkiyüzlü Cinsellik ve 1997’de Güney Amerika seyahatini anlattığı Güneş Toprakları (birinci basım), Şapkanın Altındaki Kıta (ikinci basım) adlı iki kitabı bulunuyor. Ayrıca Güney Amerika izlenimlerini aktaran ve NTV'de yayımlanan dört bölümlük Güneş Toprakları adlı bir de belgeseli var.
Barış Doğru
EKOIQ Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
Boğaziçi Üniversitesinde sosyoloji bölümünden mezun olduktan sonra değişik dergi ve gazetelerde, muhabir, köşe yazarı, editör ve genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. 2010’da Türkiye’nin ilk sürdürülebilirlik dergisi olan EKOIQ’yu başlattı. 2011’den beri Yeşilin Aslı adlı radyo programına düzenli konuk olarak katılıyor. İki kitap yazdı, Umudu Yeşertenler, Ekoloji Sohbetleri, 2009 ve Likya Yolu (2000) ve Likya Yolu hakkında NTV’ye 9 bölümlük belgesel hazırladı. Marmara Üniversitesi’nde Sürdürülebilirlik İletişimi konusunda doktora çalışmalarına devam ediyor. REC ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Kurumsal Sürdürülebilirlik Sertifika Programı’nda olduğu gibi değişik üniversite programlarında, şirketlerde ve sivil toplum kuruluşlarında konuşmalar yapıyor. Halen EKOLOGOS’ta sürdürülebilirlik iletişim uzmanı ve EKOIQ dergisinin genel yayın yönetmeni olarak çalışıyor.
Gözde Şekercioğlu
Sosyal Tasarımcı
Endüstriyel tasarım, tasarım yönetimi ve toplumsal cinsiyet okudu. Tasarım, onun için, toplumsal sorunları tanımlama ve sorunlara çözüm geliştirmede bir araç. Herkesin birikimini ortaya koyduğu ortak amaç etrafında kurulan dayanışma toplulukları ise kendini bireysel olarak taze tutması için önemli. 6 yaşından küçük çocuğu olan kadınların hapsedilme sürecine yönelik, kamu-özel sektör partnerlikleri kuran, önleyici rehberlik programları tasarlayan ve yaygınlaştırılması için disiplinlerarası çalışan Önemsiyoruz’un kurucusu. Toplumsal cinsiyet temelli şiddetin önlenmesine yönelik sosyal savunuculuk yapmaya odaklanan iyiki.co'nun bir parçası. Sosyal adalete erişmek için farklı seslerin duyulur olduğu diyalog ortamlarını öncelikli görüyor. Kadın kooperatifleri, kar amacı gütmeyen organizasyonlar ve sosyal girişimlere danışmanlık ve topluluk temsilcilerine mentörlük yapıyor, kar amacı güden yapılar için gönüllülük ve sosyal savunuculuk konusunda programlar geliştiriyor.
Suat Özçağdaş
Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucu Ortağı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olan ve bir süre aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışan Suat Özçağdaş, daha sonra Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı gibi büyük çaplı sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptı. Kızılhaç-Kızılay kariyeri boyunca Türkiye, Kosova ve Endonezya gibi ülkelerde psikososyal destek programları kurdu ve yönetti. Çalışmalarını son yıllarda sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon alanlarında yoğunlaştıran Suat, halen, kurucusu olduğu Sosyal İnovasyon Merkezi (SİM) aracılığıyla, karşılanmamış toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üreterek, insan, toplum ve gezegen için sürdürülebilir ve kaliteli bir yaşam sağlamaya katkıda bulunmaya çalışıyor.
Defne Koryürek
Konukevi yürütücüsü, aktivist
Okuduğu alanda kariyer inşa etmedi. Aşçılık, işletmecilik, hayvancılık ve hatta kasaplık yaptı. Türkiye'nin ilk Slow Food Uluslararası Konsey üyesi, Fikir Sahibi Damaklar'ın kurucusu. 2006'dan bu yana basında, ulusal ve dijital yayınlarda yazıları yayınlandı, pek çok kanalda yemek programları yaptı ama İMC TV'de üç yıl süren ve "Ne Yiyorsak Oyuz" adını verdiği programla hatırlanmayı seviyor. Gezi tetikleyici oldu, bir vakittir savunduğu "şehirleri fes'h edelim" çizgisinde hayatını değiştirdi ve ilk aşkı İstanbul'dan, Boğaz'dan sevebileceğini düşündüğü Mutluköy'e göçtü. 2019'da başlayan ve Konukevi adını verdikleri bir misafirperverlik ve işbirliği projesi için yol arkadaşı Vasıf Kortun'la omuz omuza programdan bahçeye yüklü bir faaliyet yürütüyorlar. Barış ve adaletin ancak muhabbetle kurulacağına inanıyor. Sürdürülemezliğin tavan yaptığının idrakında. Tür, ırk, cinsiyet... Tüm kategorilerin sorgulandığını gördükçe umutlanıyor. Onurlu bir çıkış arıyor. Bu arayışında başkalarına da ilham verebilmeyi umuyor.
H. Serhan Süzer
Sosyal ve Özel Sektör Girişimcisi
1999 yılında Montreal, Kanada'da bulunan McGill Üniversitesi'nin finans bölümünden mezun oldu. Kariyerinde sırasıyla 2000'de ABD'de Generali Sigorta'da fon yönetiminde çalıştı, 2001-2007 arası Türkiye'de Ritz-Carlton Oteli'nin Varlık Yönetimini yaptı ve 2008-2011’de KFC ve Pizza Hut Türkiye'nin yöneticiliğini yaptı. 2011-2013 arasında Solar Termal (CSP) şirketi Hitit Solar Enerji A.Ş.'ye yatırım yaptı. Güneş, Rüzgar ve Biyokütle enerjilerindeki çalışmalarını hızlandırmak için Eko Yenilenebilir Enerjiler A.Ş. firmasını kurdu. 2008 yılında Kosta Rika'nın Nobel Barış Ödülü sahibi Başkanı Oscar Arias tarafından, İstanbul Fahri Konsolosu olarak atandı. 2010’den itibaren "ayni yardım ve meslek edindirme" konularında uzmanlaşan Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği'nin kurucu başkanıdır. Yazılarını blogunda okuyabilirsiniz. (http://serhansuzer.com)
Ergem Şenyuva Tohumcu
Yeşilist Kurucusu
Uluslararası ilişkiler ve çevre üzerine eğitimini tamamladıktan sonra kariyerine finansal sektörde başlayan Ergem, Merrill Lynch ve Dünya Bankası gibi kurumlarda bireysel ve kurumsal bankacılık bölümlerinde çalıştı. 2007 senesinde bankacılık sektörüne hayatı boyunca yapmak istediği çevre projeleri için veda etti. Sürdürülebilir yaşam, yenilenebilir enerji, karbon piyasaları gibi konularda aldığı eğitimleri takiben 2009 yılında Al Gore'un iklim değişikliğiyle mücadeleyi hedefleyen The Climate Reality Project derneğinin Türkiye'deki ilk temsilcisi oldu. 2010 yılında Türkiye'nin ilk yeşil rehberi ve sürdürülebilir yaşam platformu Yeşilist'i kurdu. BMW Derneği Global Genç Liderleri arasında olan Ergem, iklim değişikliği, ekolojik bilinç, yeşil iş yaşamı konularında çeşitli konferanslar verdi. Türkiye'nin ilk yeşil platformunu hayata geçiren Ergem George Washington Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde finans ve bilişim yönetimi yüksek lisansı yaptı.

Geçmiş 7'ler Konseyi Üyelerimiz
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.