Siparişle ilgili sorun çıkması durumunda neler yapılabilir? Kapıdan iade ve cayma hakkı nasıl yapılır?

Siparişinizle ilgili sorun yaşadığınızda gönderiyi teslim almadan kapıdan iade edebilir, cayma hakkınızı kullanarak siparişinizin tümünü ya da siparişinizdeki birkaç ürünü iade edebilirsiniz. Bu konudaki tüm sorunlarınızı siparişiniz içerisindeki mesajlaşma kısmından üreticiyle konuşabilir, çözüm bulamadığınız durumda bize ulaşabilirsiniz.

Ekran 4.1
Ekran 4.1

Para iadesi sürecini başlatabilmek için iade bağlantısını tıklayın.

Daha sonra gönderinizi teslim alıp almadığınıza göre işleminize devam edin.

Kargoyu teslim almadım - Kapıdan İade

Ekran 4.2
Ekran 4.2

Gönderiniz size ulaşmadıysa, ürünü satın aldıktan sonra vazgeçtiyseniz ya da gönderi ambalajında yırtılma, akma vs. gibi bozulma emareleri varsa gönderinizi kapıdan iade edebilirsiniz. Eğer gönderiniz teslim edilmek üzere size ulaştıysa, kapınıza gelen kargo görevlisine ürünü teslim almadan iade etmek istediğinizi söylemeniz gerekir. Bu durumda sistemde iade işlemi yapabilmek için “Hayır, Teslim almadım.” butonunu tıklamalısınız (Ekran 4.2).

Ekran 4.3
Ekran 4.3

Açılan penceredeki uyarıları okuduktan sonra üreticiye iade sebebinizle ilgili bir mesaj yazmalısınız (Ekran 4.3). Sonrasında “devam” düğmesine tıklayarak onay aşamasına geçebilirsiniz.

Ekran 4.4
Ekran 4.4

İade talebi (Ekran 4.4) üretici tarafından da onaylanmalıdır. Üretici iadeyi onayladıktan sonra hesabınıza ücret iadeniz yapılacaktır. İadenizin hesabınıza yansıma süresi bankalar arasındaki gecikmelere bağlı olarak 3-5 iş günü kadar sürebilmektedir.

Kargoyu Teslim Aldım - Cayma Hakkı

Eğer gönderiniz size ulaştıysa bu kez kusurlu, bozuk, eksik ürünler ve vazgeçme amacıyla için yasal hakkınız olan cayma hakkını kullanarak iade talebi oluşturabilirsiniz. Bunun için iade ekranında karşınıza gelen “Kargoyu Teslim Aldınız mı?” sorusuna yanıt olarak “Evet, Teslim Aldım.” butonunu tıklamanız gerekir (Ekran 4.5).

Ekran 4.5
Ekran 4.5

6502 sayılı yasa kapsamında satın aldığınız ürünleri 14 gün içerisinde cayma hakkı çerçevesinde iade edebilirsiniz. Bu hakkınızı kullanmak isterseniz 10 gün içerisinde ürünü/ürünleri üreticiye ulaştırmalısınız.

Bunun için cayma hakkı talebi oluştururken mutlaka üreticiye durumu anlatan bir mesaj eklemelisiniz (Ekran 4.6). Üretici gerekli gördüğü durumda ürünleri geri istemeden de ücret iadesi yapabilir.

Ekran 4.6
Ekran 4.6

Açıklayıcı bir mesaj yazdıktan sonra devam edildiğinde karşınıza sipariş içerisinde yer alan tüm ürünlerin listelendiği bir ekran çıkar (Ekran 4.7). Bu ekranda iade etmek istediğiniz ürün/ürünleri ve miktarlarını seçebilirsiniz.

Ekran 4.7
Ekran 4.7

İade etmek istediğiniz ürün/ürünlerle ilgili sorunun ne olduğunu “Sorun Nedir?” sorusunu tıkladığınızda açılan menüden seçerek üreticiye bildirebilirsiniz (Ekran 4.8).

Ekran 4.8
Ekran 4.8

Devam ederek cayma hakkı kullanımı onay sayfasına erişebilirsiniz.
Burada iade işleminizi kontrol edebilir, düzeltmek istediğiniz başka bir şey varsa geri dönerek düzeltebilirsiniz. Her şey tamamsa “Onayla” butonunu tıklayarak iade talebinizi ulaştırabilirsiniz (Ekran 4.9).

Ekran 4.9
Ekran 4.9

Cayma hakkı talebinizi oluşturduktan sonra üretici talebinizi inceleyecek, gerektiği durumda size ürünü geri gönderebilmeniz için bir adres ve/veya kargo bilgisi verecektir. Bazı durumlarda (gıda ürünlerinin çürümesi ya da ürünün paketten hiç çıkmaması gibi) üretici ürünleri geri istemeden de iade talebinizi onaylayabilir.


Daha fazla desteğe mi ihtiyacın var?

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.