Çarşı / Üreticiler / Vedicandle
Vedicandle
İSTANBUL / Türkiye
Niyetli Üretici
Niyetli Üretici
Tüm Ürünler (17 ürün)
Ganesh Balmumu Mum
130,00 TL
Ganesh Kınalı Balmumu Mum
130,00 TL
Big Buddha Hibiskuslu Balmumu Mum
200,00 TL
Big Buddha Balmumu Mum
200,00 TL
Big Buddha Kınalı Balmumu Mum
200,00 TL
El Buddha Balmumu Mum
170,00 TL
El Buddha Kınalı Balmumu Mum
170,00 TL
El Buddha Hibiskuslu Balmumu Mum
170,00 TL
4 Yüz Buddha Balmumu Mum
90,00 TL
Lotus Buddha
90,00 TL
Fil Balmumu Mum
90,00 TL
Fil Kınalı Balmumu Mum
90,00 TL
Meditasyon Buddha Balmumu Mum
60,00 TL
Hamse Kınalı Balmumu Mum
130,00 TL
Hamse Balmumu Mum
130,00 TL
Hakkında

Vedicandle, kadim kültürlerin öğelerini ve doğanın ilham verici desenlerini ekolojik farkındalıkla yeniden tasarlayan, ürünlerimizin temel ham maddelerini üreten arıların emeğini kadın emeğiyle birleştiren genç bir marka.


Amacımız; diğerkamlık hedefiyle hareket edip, kullandığımız her malzemeye minnet duyarak özenli bir üretim süreci içinde oluşturduğumuz doğal ve katkısız mumlarımızı, gönül rahatlığıyla kullanabilmeniz için
sizlere sunmak.

Hande Soğancılar
Vedicandle
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Hande Soğancılar
Yetkili Kişi
Hande Soğancılar
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Küçük Üretici
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
Instagram profilimiz üzerinden ürünlerimizi inceleyebilir ve fikir sahibi olabilirsiniz. https://www.instagram.com/vedicandle
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Doğal balmumu mumlar üreterek insanların mum tüketim alışkanlıklarından kimyasal içerikli mumları çıkarmayı hedefliyoruz. Renklendirmede bile ayurvedik renklendirme yöntemleri kullanarak kına, hibiskus, paprika ve çivit gibi doğal bitki tozlarıyla mumlarımızı renklendiriyoruz. Ekolojik alma verme dengesini gözeterek müşterilerimize arılar için besleyici arıotu tohumları hediye ederek onlarda hem bitki yetiştirme kültürünü geliştirmeyi, hem de aldıkları ürünün ana ham madde üreticisinin farkında olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca bu arıotu tohumlarının müşterilerimiz tarafından ekilmesi durumunda şehirlerde yaşayan serbest arı popülasyonunu destekleyen bir eylem gerçekleştirerek kent biyoçeşitliliğini geliştiriyoruz. Bunlara ek olarak, marka tanıtım metinlerimizde alma-verme dengesi ve diğerkamlık gibi kavramlara yer vererek insanlara ekolojik bir bütünün içinde yaşadıklarını hatırlatmayı, sadece kendileri için değil bütünün de iyiliği için hareket etmelerine ilham olmayı hedefliyoruz. Son olarak, aylık kazancımızın belirli bir oranını her ay ayrı bir sosyal projeye bağışlayarak hem insanlarda bağış kültürünü geliştirmeyi, hem de markamızın kazancının alma verme dengesi gereği fayda yaratan çalışmalara katkı vermesini planlıyoruz. Bu doğrultuda ilk bağışımızı Kurtaran Ev isimli bir hayvan koruma derneğine yaptık.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Balmumu mumlar ve dekoratif ürünler
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Balmumu mumlar, tütsüler, tütsülük ya da mumluk gibi dekoratif ürünler
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
Henüz böyle bir planımız olmasa da ilerleyen aşamalarda dekoratif seramik ürünler ekleyebiliriz. Bu durumda önceliğimiz küçük üretici ve kadın işletmeleri olacak.
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
Şu an için sadece hammadde üreticilerimizle çalışıyoruz, onlarla da ilişkimiz alışveriş düzeyinde. Ama yaz aylarında üreticilerimizi ziyaret ederek onlarla daha yakın ilişkiler kurup, daha sürdürülebilir bir üretim için fikir alışverişi yapmak istiyoruz.
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Direk olarak Bursa'da arıcılık yapan arıcılardan temin ettiğimiz kalıp balmumuyla çalışıyoruz. Henüz ilişkimiz sadece alışveriş aşamasında olsa da hedefimiz yaz aylarında üreticileri ziyaret edip daha sürdürülebilir bir şekilde balmumu temini için fikir geliştirmek. En nihai hedefimiz, karbon ayak izini de gözettiğimiz için öncelikli olarak Marmara bölgesinden, terkedilmiş kovanları ileri dönüştürerek değerlendiren arı üreticileriyle iletişime geçip balmumunu bu üreticilerden tedarik etmek. Bu doğrultuda BEEO gibi kurumlarla iletişime geçmek ve duyarlı üreticiler ağıyla ilgili bilgi edinmek de hedeflerimiz arasında.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Evimizde üretim yapıyoruz.
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
-
Tarımsal Üretim Yapıyor Musunuz?
evet
Ne tür tohum ve fide kullanıyorsunuz?
Lavanta bitkimiz için Trakya bölgesinden temin ettiğimiz Lavandula Angustifolia cinsi fideleri kullandık.
Tohumlarınızı nereden temin ediyorsunuz?
Tohum kullanmıyoruz.
Kimyasal (böcek öldürücü ilaç, ot öldürücü ilaç, mantar öldürücü ilaç, fenni gübre, vs) girdi kullanıyor musunuz?
Kullanmıyoruz.
Zararlılarla mücadele yöntemleriniz neler?
Zararlı otlarla insan gücü ve tarım aletleri yardımıyla mücadele ediyoruz.
Sulama yapıyorsanız nasıl yapıyorsunuz? İyileştirmek mümkün mü?
Sulama yapmıyoruz.
Ürün kategorileriniz nelerdir?
Ev Ve Yaşam
Üretimde akılcı su kullanımı uyguluyoruz
Balmumunu erittiğimiz kazanlarda kullandığımız su, erimiş balmumunu topladığımız kapların dibinde birikiyor. Bu balmumlarını işlemeden önce diplerindeki suyu tekrar kazana dökerek üretim döngüsüne en az 5 kere sokuyoruz. 5. seferden sonra üretim kalitesini düşürmemek için yeni su kullanıyoruz.
Paketlememiz doğa dostu
Kargoladığımız ürünleri kargo poşeti dışında herhangi bir plastik ürüne sarmadan kutularımızı hazırlıyoruz. Kraft kağıt, jüt ip gibi ürünlerle ürünlerimizi paketliyoruz. Olabildiğince ham, işlenmemiş ürünler tercih ediyoruz.
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
Üretim sırasında artan balmumu kaplı fitilleri kendi kompostumuz ya da Ek Biç Ye İç gibi düzenli olarak kompost yapan kamusal oluşumlarda kompostluyoruz. Üretim sırasında damlayan balmumunun kolaylıkla ayrılabileceği zeminlerde çalışarak tek bir damla balmumunun bile yeniden üretim döngüsüne geri katılmasını sağlıyoruz.
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) doğa dostu
Paketlerimizden ürettiğimiz ürünlere her şey kompostlanabilir ürün.
Ekolojik açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü yanımızın sosyal yanımız.
Ekolojik açıdan bir etki yarattığımıza inanıyoruz :) Ama sosyal yanımızla da her ay bir sosyal projeyi desteklemek gibi bir hedefimiz var.
Gelirimizin belli oranıyla sosyal projeleri destekliyoruz
Her ay gelirimizin belli bir oranını sosyal projelere aktarıyoruz. Kurtaran Ev hayvan barınağı bu doğrultuda desteklediğimiz ilk proje oldu.
Sosyal sorumluluk projelerimiz var
Şehirlerdeki arı popülasyonunu ve dolayısıyla biyoçeşitliliği desteklemek için müşterilerimize arıotu (faselya) tohumları hediye edip bu arılar için oldukça besleyici çiçeği yetiştirmelerini sağlamaya çalışıyoruz.
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Güneş enerjisi paneli kurarak enerjimizi sürdürülebilir kaynaklardan temin etmeyi planlıyoruz. Ayrıca ileride bir atölye kurarak kırılgan ve hassas gruplardan özellikle de kadınların istihdam edildiği, güvenli ve adil bir işyeri oluşturmak istiyoruz. Bunu hatta çok istiyoruz :)
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
Şu an için tek kişilik bir şov yönetiyorum.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.