Çarşı / Üreticiler / Turan Arıcılık
Turan Arıcılık
ÇANAKKALE / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Tatlılar (5 ürün)
Çam Balı - 850 Gr
300,00 TL
Kestane Balı - 850 Gr
600,00 TL
Polen - 100 Gr
50,00 TL
Hakkında

Ben Turan Dinç, Kazdağı eteklerinde, Bayramiç'in Örenli köyünde arıcılık yapıyorum. Dedemin vasiyeti üzerine marangozluktan sonra arıcılığa başladım. Arıcı bir ailenin 3. kuşak üyesiyim. Kazdağı'nda 900-1000 metre rakımda kestane balı, Bayramiç Çan arasında Kazdağı'na has siyah meşe balı ve Örenli'de çam balı üretmekteyim. Küçük bir aile işletmesiyiz. 150 civarı kovanımız, senelik 1000-2000kg arası üretim yapmaktayız. Arıların ihtiyaç duydukları balı kovanlarda bırakarak fazlasını hasat etmekteyiz. Hem arıcılığı desteklemek hem de bu sayede bölgenin biyoçeşitliliğine fayda sağlamak için mücadele ediyoruz.

Turan Dinç
Turan Arıcılık
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Turan dinç
Yetkili Kişi
Turan Dinç
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Arı ürünleri üretimi. Bal polen propolis bal mumu gibi başlıca ürünleri yöresel bazda butik olarak uretmekteyim. Üretmiş olduğum ürünleri pazar ve tavsiye üzerine tüketicilere ulastirmaktayım.Her yıl yapılan tohum takas şenlikleri ve ekoloji festivallerine katılarak ürünlerimizi ve bizi tanımalarını sağlamaktayız. Üretim konusunda birinci önceliğimiz para değil doğal polinasyonun önemi ve arı varlığının dünya üzerindeki tartışılmaz etkisidir. Tabiki ekonomik açıdan verdiğimiz emeğin karşılığını görmek bu bağlamda fiyatlarımızı herkezin ulaşabileceği düzeyde tutmaktayiz.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Kazdaglari eteklerinde bölgesel gezgincilik yapmaktayım. Yani bahar aylarında arilarimiz İlçe çevresinde kendimize ait arazide Haziran ve sonrasında Kazdaglarinda 900,1000 rakımda kestane ağaçları ve endemik bitki türlerinin bulunduğu bölgede konaklatmaktayim.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Arıcılık olması sebebiyle aile işletmesi tarzında Annem ,Babam ve ben olmak üzere toplam 3 kişi olarak üretim yapmaktayız.
Üretim / hizmet mekanımız kısmen veya tamamen doğa dostu
Faaliyet alanlarımız başlıca doğanın sürdürülebilirliği açısından gerekli.Polinasyon sayesinde doğa kendisini yenileyebilir ve sürdürebilir.
Ek Bilgi 1
Arılar lokal olarak kazdaglari eteklerinde gezdiriliyor. Kovanlarimi kendim imaletmekle beraber polen tuzaklı kovanlarla üretim yapmaktayım. Varroa mücadelesi kış aylarında organik asitler (ogzalik asit) yaz doneminde erkek gözlerin alınmasıyla biyolojik olarak yapıyorum.) Besleme konusunda çok extrem durumlar dışında hasat az yapılarak besleme yapmaktayım . Eğer besleme gerkirse erken ilkbaharda Mart Nisan aylarında yavru üretiminin başladığı donemler tercih edilmektedir. Hasat ihtiyacın fazlası alınarak yapılıyor. Korm tanklarda dinlendirilerek çam ambalajla gönderiliyor. Çiçek balllari hariç ısıl işlem gerek görülmemektedir. Doğası gereği çiçek balları içindeki polen yoğunluğuna bağlı olarak 1,2 ay gibi sürelerde (tabi bu sure depolama ve sıcaklık şartlarına göre değişebilmektedir.)kristalize olmakta ısıl işlem görme zorunluluğu oluşmaktadır. Bunun dışında gerek yoktur. Ayrıca ısıl işlem olarak tenekeler rezistanslı isiticilarla su içerisinde 45 dereceyi geçmeden 1,2 gün gibi sürelerde yavaş yavaş işlenmektedir.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.