Toyi
İSTANBUL / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Eğitim ve Oyuncaklar (2 ürün)
Toyi Basic 32 Yaratıcı Oyun Seti
Dükkan Geçici Olarak Satışa Kapalı
Toyi Basic 64 Yaratıcı Oyun Kiti
Dükkan Geçici Olarak Satışa Kapalı
Hakkında

Toyi, 2017'de kurulmuş, çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini desteklemek amacıyla oyun deneyimleri tasarlayan bir sosyal girişimdir.

Toyi, çocukların etraflarındaki her şeyi Toyi oyuncak kitinin içinde yönerge ve kurallar yok. Tüm süreç çocukların hayal gücüne bırakılıyor. Açık uçlu oyun deneyimi sağlayan Toyi ile çocuklar yaratıcılıklarını kullanarak sonsuz sayıda oyuncak yapabiliyor. dönüştürmelerini sağlayan, sınırsız, yönergesiz bir Toyi oyuncak kitinin içinde yönerge ve kurallar yok. Tüm süreç çocukların hayal gücüne bırakılıyor. Açık uçlu oyun deneyimi sağlayan Toyi ile çocuklar yaratıcılıklarını kullanarak sonsuz sayıda oyuncak yapabiliyor. Bu süreçte çocuklar ileri dönüşüm kurgusunu deneyimleyerek tüketmeden üretme deneyimini kazanıyor.

Toyi oyuncak kitinin içinde yönerge ve kurallar yok. Tüm süreç çocukların hayal gücüne bırakılıyor. Açık uçlu oyun deneyimi sağlayan Toyi ile çocuklar yaratıcılıklarını kullanarak sonsuz sayıda oyuncak yapabiliyor.

Ögeday Uçurum
Toyi
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Toyi Oyun ve Tasarım AŞ
Yetkili Kişi
Ögeday Uçurum
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Toyi, çocukların etraflarındaki her şeyi eşsiz oyuncaklara dönüştürmelerini sağlayan, sınırsız, yönergesiz bir yaratıcı oyun kiti. “Özellikle dezavantajlı çocukların olduğu bölgelerde çocuklara istedikleri oyuncağı ulaştıramıyoruz, o zaman çocukların etraflarındaki her şeyi oyuncağa çevirmelerini sağlayacak bir şey yapalım." fikriyle yola çıkarak hayata geçirilen Toyi; şehir yaşamı, okul başarısı baskısı, ebeveyn yönlendirmeleri ve oyuncak sektörünün kısıtları yüzünden yaratıcılıklarını kullanamayan tüm çocukların bu yaklaşımdan ve üründen faydalanabileceğini fark ederek geliştirildi. Toyi bugün cinsiyet, dil, coğrafi konum ve sosyoekonomik düzey fark etmeksizin her çocuğun oyuncağı olmayı hedefliyor. Teker, ayak, göz, eklem, çubuk, esnek halka ve eklem parçalarından oluşan kit ile 6 yaş ve üstü çocuklar, etraflarında bulunan her türlü nesneyi istedikleri oyuncaklara dönüştürüyor. Bu sayede bir su şişesi rokete; eski bir kutu trene veya bir kozalak sevimli bir yaratığa dönüşebiliyor. Toyi ile çocuklar ister kendi başlarına ister arkadaşlarıyla birlikte kendi oyuncaklarını tasarlıyor, etraflarındaki nesneleri diledikleri oyuncaklara çevirip yaratıcılıklarını geliştirebiliyor ve hayallerini gerçekleştirebiliyorlar. Bu sayede hem fiziksel hem sosyal çevreleriyle ve kendi iç dünyalarıyla etkileşime giren gerçek kâşiflere dönüşüyorlar. Çocukların büyürken yaratıcılıklarını kaybetmemelerini sağlamak için tasarlanan Toyi, onların bu yüzyılda ihtiyaç duyduğu birçok beceriyi de geliştirmelerine imkân veriyor. Çocuklar Toyi ile etraflarındaki nesneleri yeniden tasarlarken ileri dönüşüm yaparak ‘tüketmeden üretme’ içgüdüsünü erken yaşta kazanıyor. Toyi, sunduğu özel oyun deneyimiyle, çocukların problem çözme, eleştirel ve yenilikçi düşünme, iletişim, uyum sağlama, birlikte çalışma, inisiyatif alma gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirirken, daha üretken, yaratıcı, özgüvenli, doğaya saygılı ve hayat boyu öğrenen bireyler olmalarına yardımcı oluyor.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Ürün ve ambalaj üretimimizin tamamını İstanbul'da yaptırıyoruz. Ürünlerimiz Dudullu'da, ambalajlarımız da Kağıthane'de bulunan küçük ölçekli üreticiler aracılığıla yapılmaktadır. Aynı zamanda ürünlerin paketlenmesi için bu ay itibariyle Bahçelievler Kadın Kooparatifi ile çalışma başladık.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Şu anda 3 ortak ve 1 çalışandan oluşan bir işletmeyiz. Elif Atmaca, Tasarımcı ve hikayeyi taşıyan insan. Ögeday Uçurum, İş geliştirme ve satış ile ilgileniyor. Tolga Dizmen, Finanstan sorumlu ortağımız. Gizem Kendik, Oyun savunuculuğu ve iletişimden sorumlu.
Ürün veya hizmetimizin kendisi çevresel açıdan bir fark yaratmayı hedefliyor.
Çocukların çevre ile olan ilişkisini önemsiyoruz. Erken yaşlarda ileri dönüşümü deneyimleyerek, ürettikleri atıklara yalnızca çöp değil, aslında kendi hayalgüçlerinin eseri olan bir oyuncağa dönüştürebileceklerini, mindset gelişimi açısından önemli.
Atık yönetimimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Üretimde oluşan atıklarımızı tekrar geri dönüştürerek yine Toyi üretiminde kullanıyoruz.
Çevresel açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü olan sosyal yanımız.
Şu an mutsuz olduğumuz bir nokta :) Ancak hammaddemizi biyoplastiğe dönüştüreceğiz. Bunun yanı sıra esas üzerinde çalıştığımız şey çocuklarda yaratıcılık ve dezavantajlı çocukların da oyun deneyimlerini destekliyoruz.
Çalışma ortamımız / koşullarımız nispeten iyi ve adil.
Açık iletişime önem veren, dikey hiyerarşi bulunmayan bir çalışma ortamımız var. Ekipteki herkesin kişisel motivasyonları ve yolculuklarının desteklendiğinden emin olarak ilerliyoruz.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Toyi'nin kutulanma sürecinde kadın kooperatifleri ile çalışıyoruz.
Kırılgan veya dezavantajlı grupları güçlendiren bir yapımız var
Sürekli olmasa da dönemsel olarak 1 for 1 kampanyaları uyguluyoruz. Bu kapsamda da dezavantajlı çocuklara bedelsiz Toyi ulaştırıyoruz.
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.