Çarşı / Üreticiler / Tosy Toys
Tosy Toys
İSTANBUL / Türkiye
Niyetli Üretici
Niyetli Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
Tüm Ürünler (7 ürün)
Hakkında

Tosy Toys, dönüşüm öğreniminin çocuklardan başladığına inanan Zahide tarafından kuruldu.

Atık/kullanılmayan kumaşlar ile eğlenceli çocuk kitapları ve oyuncakları yapıyorken, dönüşüm bilincini gelecek nesillere aktarma vizyonu taşıyor.

Her sayfası keşif dolu olan bu kitaplar sesler ve dokular içerir. Böylece bebeklerin duyusal gelişimini destekler.

Çocukların sağlığı, mutluluğu ve geleceği önceliği olan Tosy Toys, ileri dönüştürülmüş kitap ve oyuncakları ile hem miniklerin gelişimine, hem geleceğine katkı sağlıyor.

Zahide Genç
Tosy Toys
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Zahide Genç
Yetkili Kişi
Zahide Genç
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Küçük Üretici
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
Tosy Toys’ta ben, atık kumaşları bebek kitapları ve oyuncaklarına dönüştürüyorum. Böylece miniklerin hem duyusal gelişimleri hem de gelecekleri için fayda sağlamayı hedefliyorum. Tosy Toys’u kurmadan ve covid19 pandemisinden önce bir kitabevinde çalışıyordum ve çocuk kitaplarından sorumluydum. 2019 yılında kızıma hamile kaldığımda onun için özel kumaş kitaplar üretmek istedim. Ve zaman içerisinde oyunlarımızla birlikte tasarılarımı geliştirdim. Dokulu, aynalı sesli interaktif kitaplar tasarladım ve üretirken uzun zamandır bir işe yarar diye biriktirdiğim kumaşları, çeşitli firmaların kartela kumaşlarını kullandım. Özellikle farklı dokular içermesi gerekiyor çünkü duyusal gelişim için farklı dokulara temas çok önemli. Benim için iletişim kurmak her zaman kitaplar üstünden daha kolay olmuştur ve ebeveynlik sürecimde de kitapları çokça kullandım. Bu yüzden bebek kitapları yapmak çok özel ve önemli benim için. Çünkü yaşamın ilk dönemlerinde kitap okumak veya hikayeler anlatmak, bebekle iletişim kurmanın oldukça etkili bir yolu. Kızımın büyümesi ve değişen oyunları ile ben de yeni oyuncaklar tasarlamaya başladım, ve yine oyunlar rehberliğinde tasarılarımı geliştirmeye devam ediyorum.
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Oyuncak ve kitaplarda,atık olarak nitelendirilmiş kartela kumaşları,baskı hatalı kumaşlar veya giyilmeyen giyisileri kullanıyorum. Hatta etiket ve ürünlerin keseleri de yine aynı şekilde artıklardan yapılıyor. Kargolama sürecinde secondchance kutular kullanıyorum. Amacım olabildiğince fazla atığı dönüştürmek. Hedefim bebekler ve çocuklara da bu dönüşüm bilincini aktarmak. Ve bunu oyunla, oyuncakla yapmak. Zaten çocuklar her şeyi sorgularlar. Bu oyuncak neyden yapılmış diye sorduklarında, orada döngüselliği öğrenmiş oluyorlar. Bunu erken yaşta öğrenmelerine katkıda bulunmak benim için çok kıymetli.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Tekstil
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Bebeklerin duyusal gelişimlerini destekleyecek şekilde tasarlanmış dokulu,sesli, interaktif kumaş kitaplar ve oyuncaklar.
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
.
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
İleri dönüşüm tapan arkadaşlarımın olduğu bir topluluğumuz var. Her ne kadar farklı alanlarda dönüşümler yapıyor olsak da, birbirimize her zaman destek oluruz ve zaman zaman işbirliklerimiz doğrultusunda ortak projeler gelişriririz.
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Giysileri çevremden ve kendimden, kartela kumaşlarını çeşitli firmalardan tedarik ettim. Üretim süreçleri hakkında pek bilgim yok. Ancak duyarlı bir üretim yapıldığını sanmıyorum. Dolgu malzemesi olarak kullandığım elyafın da adil şekilde üretildiğini sanmıyorum. Ancak bu malzemeyi eğer alternatif olarak duyarlı üretim yapan bir yer bulabilirsem oradan tedarik edebilirim.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Evimde atölyem var şimdilik orada üretim yapıyorum.
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
Maalesef yok.
Kullandığınız kumaşlar, iplikler, boyalar vs. yerli üretim ve ekolojik ve sosyal açıdan adil mi?
Kartela kumaşlarının bir kısmı organik ve yerli üretim, ama izlenebilliriliği hakkında bilgim yok açıkçası. Belki ben atık olarak nitelendirilmiş malzemelere yeni bir hayat vererek bu dengeyi sağlıyorumdur diye düşünüyorum.
Üretiminizin sosyal açıdan adil olduğunu (maaş, izin, sosyal haklar vb.) beyan edebiliyor musunuz?
Bu soruyu sanırım çok çalışanlı işletmeler için sordunuz ama yine de cevap vermek istedim :) Ben tek başıma tasarlıyorum, üretiyorum, fotoğraflıyorum, malzmelerin tedariği, pazarlama, sosyal medya, iletişim, muhasebe... daha ne gerekiyorsa hepsini ben yapıyorum. Üstelik hepsi gün sonunda ya çalışan anne ya da kadın girişimci diye adlandırılmamla bitiyor. Kesinlikle adil değil.
Paketlememiz doğa dostu
Plastiksiz kargolama ve secondchance kutularda gönderim yapıyorum.
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
Atölyeden çıkan kırpık kumaşları çeşitli projelerde dolgu malzemesi olarak kullanıyorum.
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Gelecekte üretimleri kadın kooperatifleri ile yaparım diye düşünüyorum. Sosyal açıdan ise 'çocuk ve ileri dönüşüm' temalı tasarladığım bir proje var. Umarım yakın zamanda onları hayata geçirme fırsatım olur.
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
Şimdilik sadece ben varım.
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.