Çarşı / Üreticiler / Balwax
Balwax
İZMİR / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
Ev ve Yaşam (7 ürün)
Hakkında

                         BİZ KİMİZ

 Mümüne Koyu

Balwax kurucu ortaklarından Mümüne Koyu Anamur'luyum fakat uzun yıllardır İzmir'de yaşıyorum. Çalışma hayatım olmadı  fakat bazı dernek ve sivil  toplum kuruluşlarında sosyal sorumluluk projeleri çalışmalarında yer aldım. Uzun yıllardan beri yağlıboya resim çalışmaları  yapıyorum ve halen de devam ediyorum...Bu alanda birçok uluslararası sanat çalıştaylarına ve sergilere katıldım.

Kuşak olarak kısa zamanda hızlı geçişler yaparak pekçok şeyi bir arada yaşadık.Örneğin yayla göçlerimizde o yıllarda su, pekmez,yoğurt vs. koymak ve taşımak için deri tulumların kullanılması , balmumu kaplanmış bezlerin kullanılması   nerede kullanılıyordu kırık çıkıkların sarılmasında, bebeklerin gazının giderilmesi için  bebeğin karnının doğal yağlarla  yağlanıp üzerine sarılması.Geçmişde doğal ürünler kullanılırken   hızlı bir şekilde petrol ve petrol  türevleri olan plastiklere geçiş. Sonrasında gene çok hızlı bir şekilde dijital çağa geçiş.

Böyle olunca, yaşanmışlıklarımızı,  deneyimlerimizi gelecek nesillere aktarmak,  onlara daha yaşanılası bir dünya bırakmak için; çevre dostu ürünümüzle biz de varız dedik belki bizim çabamız okyanusta küçücük bir damla ama unutmayalım ki okyanuslarda damlacıklardan oluşmakta.

Keşke bizde geçmişimizde var olanı, yabancı ülkelerden önce güncelleyip kullanıma sunabilseydik herşeye rağmen geç kalmış sayılmayız yapabilceğimiz pekçok şeyler var. 

 

 

          NEDEN BALWAX

Ürünümüz: streç film,alimünyum yaprak ve plastik torbalara alternatif buzdolabı saklama kumaşları ve keseleridir.Plastiklerin çevreye zararlı olduğu kadar insan vücuduna da birçok olumsuz etkileri bulunmaktadır.Yapılan birçok bilimsel çalışmalara göre artan  kanser vakalarında  bu plastiklerde yer alan  materyallerin etkisinin çok büyük olduğu biliniyor.Diğer taraftan doğaya vermiş olduğu zararları sayılamayacak kadar çoktur;ani orman yangınları, imhası sırasında ortaya çıkan gazların,toprakta yok olma sürecinin çok uzun yıllar olması ve bu esnada  toprağa ve suya  karışan mikroplastiklerin ve kimyasalların yetiştirilen ürünlere  geçmesi,denizlerde  canlıların yok olmasına sebebiyet vermesi ve daha pekçok zararları.Plastik torbaların maliyeti çok ucuz olduğundan çok fazla kullanılmakta ancak daha çevreci materyaller kullanılmazsa gelecekte çevreye verilen hasar bu plastiklerin karşılığında fazlasıya üzücü sonuçlar doğuracaktır.

Biz de ürünlerimizle bir nebze de olsa  sosyal sorumluluk anlamında katkı vermek istedik.

Ürünlerimiz doğal pamuklu kumaşa, balmumu ,çam reçinesi ve hindistan cevizi yağı ile elde edilen eriyiğin kumaşa emdirilmesiyle bir nevi doğal  muşamba dokusu elde edilmektedir.Ürünlerimiz tamamen yerli ve el emeği üründür.Balmumunu Bergama Arıcılar Birliği Kooperatifinden, çam reçinesini Toros yaylalarından hindistan cevizi de Yurtiçindentemin etmekteyiz.

Önemli etkenlerden biri de tek kullanımlık olmayıp yıkayıp tekrar tekrar kullanılabilmesi, çevre dostu, doğada çözülebilen kısacası doğadan alınanın doğaya geri verilebilmesi sürdürülebilir olması.Nasıl ki sürdürülebilir tarım yapmanın gerekliliği ve önemi büyükse  gıdalarımızı sağlıklı bir şekilde saklamak ve tüketmek de bir o kadar önemlidir.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                 

Mümüne Koyu
Balwax
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Mümüne Koyu
Yetkili Kişi
Mümüne Koyu
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Küçük Üretici
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
sosyal sorumluluk anlamında doğayı,çevreyi korumak ve sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla yola çıkmış iki kadın hirişimciyiz.
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Ürünümüz tek kullanımlık değildir yılkayıp tekrar tekrar kullanılabılen uzun ömürlü atık olmayan sürdürülebilir bileşenlerden oluşmaktadır.Doğa ve çevrenin korunması adına herkesi duyarlı ve bilinçli olmaya çağırıyoruz.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Gıda saklama bezleri be keseleri
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Streç film ve alüminyum folyoya alternatif gıda saklama kumaş ve keseleri
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
Muz lifinden el örgüsü banyo lifleri hazırlık aşamasında
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
Şu an yok
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Kumaşımız yerli malı %100 pamuklu GOTS sertifikalıdır. Balmumu arıcılar birliği kooperatifinden tedarik ediyoruz çam reçinesini yerel köyülerden alıyoruz
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Sadece evimizde üretiyoruz
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
Gots
Ürün kategorileriniz nelerdir?
Ev Ve Yaşam
Üretimde akılcı su kullanımı uyguluyoruz
Tasarruflu kullanıyoruz
Paketlememiz doğa dostu
Ürünlerimizi pamuklu bez keselerde satışa sunuyoruz
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
Kompost edilebilir
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) doğa dostu
Kompost edilebilir çıra olarak ta kullanılabilir
Yukarıdakilerden farklı bir konuda ekolojik olarak fark yaratıyoruz
Doğadan aldığımızı doğaya geri vererek döngüselliği sağlıyoruz
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Doğal içerik olduğu için muz ipinden banyo lifleri hazırlıyoruz
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
Sivil Toplum Kuruluşu
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.