Çarşı / Üreticiler / Nan Fırın
Nan Fırın
KAYSERİ / Türkiye
Azimli Üretici
Azimli Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Gıda (0 ürün)
Hakkında

Farsça kökenli bir kelime olan “nan” kelimesinin manası değerli minettir. “nan-ı aziz”  Osmanlı Döneminde ekmek için kullanılırken, eski dilde ekmeğe verilen isimdir.

Nan Fırın’da gördüğünüz tüm ürünler mühendis bir  babanın ailesine katkısız, koruyucusuz  ve sağlıklı bir ekmek bulma arayışıyla  başlamış  ekmek yolculuğunun  sonucudur. Yıllar içerisinde atalık ve doğal  taş değirmen unları ile  yoğurulmuş,  ekşi maya ile güçlenmiş,  zaman içerisinde  sabırla olgunlaşmış son olarak da sevgi ve sabırla harmanlanmış ekmekler ile karşınızdayız.

Sadece katkısız girdiler ile katkı ve koruyucu kullanmadan üretme sözüyle yola çıktık. Amacımız yıllardır özlenen gerçek ekmeği sizlerle buluşturmak değil aynı zamanda gerçek ekmeği ve hikayesini sizlerle paylaşmaktır.                                                                                                                                 

Nan Fırın;  Ekşi Maya &  Ekmek & Workshop,  ekmekten daha fazlası…

“Bir insanı sağlıklı ekmek ile tanıştırmak, bir ekmek satmaktan çok daha kıymetlidir.”

 

                                                                                                                        Gökhan Yücel

                                                                                                                          Afiyet Olsun

Gökhan Yücel
Nan Fırın
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Gökhan Yücel ve Ortağı
Yetkili Kişi
Gökhan Yücel
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Küçük Üretici
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
3 farklı kıtada yaklaşık 20 yıl mühendislik yapmış, 35 yaşında slow food, minimalist yaşam, adil üretim gibi bu dünyayı kurtaracak kelimeler ile tanışmış, 36 yaşında yediği endüstriyel ekmeğin içindeki katkı madderini öğrenince 2 yıl ekmek yiyememiş, sonra taş devri ekmeklerinden başlayarak evrimleştirdiği ekmeklerini, "Atalık Buğday"lar ile zenginletirmiş, kendi ekşi mayasını yapıp ekmeklerini eş,dost tanıdık tanımadık herkes ile paylaşıp dahada hızını alamayıp 40 yaşında içinde bulunduğu tek düze hayatı bir kenara koyup kapitalist yaklaşıma dur demek, insanlık adına birşeyler yapmak ve sevdiği işten kendine yetecek kadar para kazanmak için Butik bir fırın açan 2 çocuk sahibi, evli 3 dil bilen bir dünyalı desek sanırım yeterli olur.
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Kişi başı 150 kg/yıl tüketim ile dünya sıralamasında ilk 3 e girdiğimiz ekmek tüketiminde maalesef, tüketilen ürün ve içerik kalitesinde son sıralardayız. Endüstriyel üretime bağlı noksanlıklar, katkı maddeleri, fazla üretimin getirdiği çevresel yükler, artan/ziyan olan niteliksiz ürünler maalesef çok fazla. Bu bağlamda Butik fırınımızda "ekmekten daha fazlası..."mottomuz ile sadece ekmek üretim ve satışı yapmıyoruz. Yerel ürün/üreticinin desteklenmesi(Bölgedeki çifcilere atalık tohumlar hakkında farkındalık oluşturulması, alım garantisi ile üretim yaptırılması, adil ve ekolojik üretim temel bilgileri v.b.destekler ayrıca geleneksel metod ve ham maddelerin korunması ve kullanılması; nitelikli ve sağlıklı ürün üretilerek bunların insanlar ile paylaşılması gibi birçok amaca hizmet etmeye çalışıyoruz. Yine insanlara kendi ekmeklerini yapmayı öğretecek süreli eğitimler verilmeside yakın gelecek fırın planlarımız arasındadır.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Tarım ve/veya Gıda
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Artizan üretim yaptığımız Butik Fırınımız da temel üretim başlığımız Ekşi mayalı ekmekler.Toplamda 12 çeşit ekşi mayalı ekmek yapıyoruz. Yine bunlara ilave olarak ekşi maya kraker, şekersiz kurabiye, glutensiz ekmek gibi farklı özel kategori ürünlerimizde mevcut. Tüm ürünlerimizin ortak özelliği katkı ve koruyucusuz, mümkün oldukca yerel ve yakın kaynaklardan sağlanılan ham maddeler ile adil, ekolojilk ve sürdürülebilir ürünler üretmeyi planlıyoruz. Katkısız koruyucusuz ürünlere ilave olarak Sertifika onay süreci devam eden Organik ürün grubumuzda mevcut. Bu ürünlerimizi de hem butik fırınımızda hemde Türkiyedeki sayılı ekolojik pazarlardan olan Kayseri Ekolojik pazarında haftada 1 gün satışını yapıyoruz. Ürettiğimiz ve dükkanda satmayı planladığımız ekmekler *Ekşi mayalı sade tam buğday ekmeği *Ekşi mayalı 3 tahıllı Alman Ekmeği *Ekşi mayalı bol cevizli tam buğday ekmeği *Ekşi mayalı zeytinli& biberiyeli tam buğday ekmeği *Ekşi mayalı kuru domates& sızma zeytinyağlı & kekikli tam buğday ekmeği *Ekşi mayalı Siyez ekmeği *Ekşi mayalı sütlü & terayağlı çocuk dostu tost ekmeği * Ekşi mayalı Gökhan'ın Ekmeği ( Tam buğday ve beyaz un karışımından özel fermentasyon ) *Ekşi mayalı kraker *Chia& Keten tohumlu Karabuğday ( Glutensiz) *Ekmek yapımında kullanılan tüm sarf malzemeler ve yardımcı ekipmanlar
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
Sadece kendi ürünlerimizin satışı planlanmaktadır.
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
En büyük tüketim kalemimiz olan unlar için, yakın ilçe ve köylerdeki küçük üreticiler ile başlayan serüvenimizde yaşadığımız ilin köylerinde de buğday üretimi yapan üreticiler ile kontak halindeyiz. Şuan için üretimimizin belli kısmını karşılasa da pilot nitelikli çalışmalar yaparak Atalık Buğdayların farklı çoğrafyalarda üretilmesi, bölgesel çiftçinin bu buğdaylar hakkında farkındalıklarının artırılması, yerel üreticinin desteklenmesi ve doğal kaynakların en az tüketimi ile yerel üreticiden alınmasına fayda sağlamak adına dünya için küçük bizim için büyük adımlar atmaya çalışıyoruz.:)
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Endüstriyel ürünler ve katkılı koruyuculu ham maddeler kullanmamak bizim olmazsa olmazımız. İmkanlar dahilinde küçük üreticilerden daha da önemlisi bir hikayesi olan üreticilerden karşılıklı güven ilkesine dayanarak ürün alıyoruz. Ürün aldığımız üreticilerin sadece ürün kalitelerine değil, üretim alanları, üretim şekilleri ve hikayelerini görerek/dinleyerek seçmeye gayret ediyoruz.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Ekmek üretimi, Fırın Ruhsatlı, üretim izni olan toplamda 4 çalışanı olan Butik Artizan bir ekmek üreticisiyiz.
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
Organik Sertifika başvurumuz mevcut, birkaç hafta içerisinde çıkmasını planlıyoruz.
Tarımsal Üretim Yapıyor Musunuz?
hayır
Ürettiğiniz gıdalarda herhangi bir katkı maddesi ya da koruyucu içerik kullanıyor musunuz?
Hayır
Gıda üretim izniniz var mı?
Evet
Üretimde akılcı su kullanımı uyguluyoruz
Hazır su yerine, yerel kaynak sularını kullanıyoruz
Paketlememiz doğa dostu
Poşet, strech v.b. ürünleri min.seviyelerde kullanarak ürünlerimizi doğa dostu kağıtlar ile paketleyerek sunuyoruz
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
Ürün atıklarımız Hayvanlar ile paylaşıyoruz, fırınımızda çıkan evsel atıkları kompost, paket atıklarını ise geri dönüşüm ile yerel belediyelere gönderiyoruz
Yukarıdakilerden farklı bir konuda ekolojik olarak fark yaratıyoruz
Hiçbir ekim dikim yapılmayan devlet arazilerini işbirliği yaptığımız çiftçi dostlarımız ile Ata Tohumlarımızın ekolojik olarak üretilmesi adına ekimler yaptırıyoruz. Yaptığımız ekimler ile verimsiz ve yüksek rakımlı kullanılamaz diye ifade edilen alanların kazanılması ve arazi toprak erezyonlarının önüne geçilmesine destek oluyoruz.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkemiz var
Çalışanlarımıza yaptıkları iş karşılığı para vermenin ötesinde, onlara yaptıkları işin bir parçası olduklarını hissettirmeye çalışıyoruz. Bunu sağlamak için sadece Fırınımızın hayalleri için değil, çalışanlarımızın hayallerini de dinleyerek onlara destek oluyor. Hayllerini birlikte gerçekleştiriyoruz.(Ör: Araba almayı çok isteyen ve bu hiç sağlayamayan çalışanımıza sevdiği bir aracı almasına maddi anlamda destek olarak, bir aile olduğumuzu ve yanında olduğumuzu sözlü olarak beyan edip maddi destek vermek gibi )
Yukarıdakilerden farklı bir konuda fark yaratıyorum
40 yaşına kadar Mühendislik yapmış ve radikal bir karar ile Yabancı bir şirketteki Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonumu terk edip sevdiği işi yapan bir birey hikayesi insanlara çok farklı geliyor. Benzer şekilde sevmediği işlerden kurtulup sevdiği işi yapmak isteyen birçok kişi gelerek fırında ayak üstü sohbet ediyorlar. Bizi dinleyerek veya sorular sorarak kafasındaki bazı sorulara cevap bulmaya çalışıyorlar.Bu kısa sohbetler ile insanları motive ettiğimizi, mevcut kapitalist düzenden birilerinin kurtulmasına vesile olabileceğimizi düşünüyoruz.
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Farklı dernek ve topluluklar ile örneğin Down sendromu derneği,Lösev , Hayvan Hakları dernekleri v.b.görüşerek "ekmektan daha fazlası..." projelere imza atmak istiyoruz.
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
toplamda 4 kişiyiz.Patron çalışan ayrımımız yok. Birlikte üretiyor, sohbet ediyor, yemek yiyor, bazende dünya kurtarıyoruz
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.