Çarşı / Üreticiler / yadbeekeeping
yadbeekeeping
ANKARA / Türkiye
Niyetli Üretici
Niyetli Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Dekorasyon ve Aydınlatma (0 ürün)
Hakkında

Biz; Tuğba, Kemal ve Yiğit Arif. 3 kişilik doğa sever bir çekirdek aileyiz. Doğaya zarar vermeden hatta eğer mümkünse fayda sağlayabileceğimiz üretimler yapmak istiyoruz. Girişimimiz bu temel üzerine kurulu. Ben Tuğba, son 3 senedir daha sürdürülebilir bir yaşam nasıl mümkün sorusuyla yola çıktık. Ben daha çok bitki yetiştiriciliğiyle eşim Kemal ise arıcılık ile ilgileniyor. Kemal’in yürüttüğü ekolojik arıcılık faaliyetleri sonucu elde edilen arı ürünlerinden balmumu ile ilgili ürünleri ise ben yapıyorum. Oğlumuz Yiğit Arif son kullanıcı ?

Uzun Ar-Ge denemeleri sonucunda balmumu temelli zehirsiz, çocuklarımıza gönül rahatlığıya verebileceğimiz pastel boyalar üretmeyi başardım. Balmumundan mumlar, balmumu temelli evde yapılabilecek kendin yap setleri de ürünlerimiz arasında. Bal hasat sezonunda balımız, yaş polenimiz de oluyor. Ailecek hafta içi Ankara’da şehir hayatı içerisindeyiz. Kemal ve ben tam zamanlı çalışıyoruz, Yiğit de kreşine gidiyor. Hafta sonları ise Ankara’nın Güdül ilçesine bağlı Tahtacıörencik köyündeki arılığa/arazimize gidiyoruz. Arılarımız ve bitkilerimizle köyde iken, süreç gerektiren üretimlerimizi ise şehirde evimizde ayırdığımız alanlarda gerçekleştiriyoruz. Zaman içerisinde bu süreçleri de fiziki olarak köye taşımak için çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirmek için ürettiğimiz ekolojik ürünleri türeticiye ulaştırmak ve elde ettiğimiz gelirle üretim faaliyetlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Tuğba Onur Dalgögüsoğlu
yadbeekeeping
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Tuğba Onur Dalgögüsoğlu
Yetkili Kişi
Tuğba Onur Dalgögüsoğlu
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Küçük Üretici
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
Biz; Tuğba, Kemal ve Yiğit Arif. 3 kişilik doğa sever bir çekirdek aileyiz. Doğaya zarar vermeden hatta eğer mümkünse fayda sağlayabileceğimiz üretimler yapmak istiyoruz. Girişimimiz bu temel üzerine kurulu. Ben Tuğba, son 3 senedir daha sürdürülebilir bir yaşam nasıl mümkün sorusuyla yola çıktık. Ben daha çok bitki yetiştiriciliğiyle eşim Kemal ise arıcılık ile ilgileniyor. Kemal’in yürüttüğü ekolojik arıcılık faaliyetleri sonucu elde edilen arı ürünlerinden balmumu ile ilgili ürünleri ise ben yapıyorum. Oğlumuz Yiğit Arif son kullanıcı 😊 Uzun Ar-Ge denemeleri sonucunda balmumu temelli zehirsiz, çocuklarımıza gönül rahatlığıya verebileceğimiz pastel boyalar üretmeyi başardım. Balmumundan mumlar, balmumu temelli evde yapılabilecek kendin yap setleri de ürünlerimiz arasında. Bal hasat sezonunda balımız, yaş polenimiz ve propolisimiz de oluyor. Ailecek hafta içi Ankara’da şehir hayatı içerisindeyiz. Kemal ve ben tam zamanlı çalışıyoruz, Yiğit de kreşine gidiyor. Hafta sonları ise Ankara’nın Güdül ilçesine bağlı Tahtacıörencik köyündeki arılığa/arazimize gidiyoruz. Arılarımız ve bitkilerimiz köyde iken, biz küçük üretici olarak süreç gerektiren üretimlerimizi evimizde ayırdığımız alanlarda gerçekleştiriyoruz. Zaman içerisinde bu süreçleri de fiziki olarak köye taşımak için çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirmek için ürettiğimiz ekolojik ürünleri türeticiye ulaştırmak ve elde ettiğimiz gelirle üretim faaliyetlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Biz ailecek değişmeye ve öğrenmeye devam ediyoruz. İklim krizine olan etkimizi, otomatikleşmiş davranışlarımızın doğamıza verdiği zararı, gündelik yaşam içerisinde fark etmeden ne kadar zehirlendiğimizi oğlumuz dünyaya geldikten sonra irdelemeye başladık. Yaşamımızı daha sürdürülebilir kılmak için çaba harcamaya başlayınca önce tüketici konumundan türetici konumuna geldik ve birbiriyle doğal olarak iç içe geçen üretici konumuna geldik. Bir noktada tüketim ekonomisinin içinden çıkmaya çalışınca ve bazı ürünleri bulamayınca veya araştırdıkça üretmek isteyince, ilgi duyunca, ilham veren üreticilerle tanıştıkça sonunda kaçınılmaz olarak üretici oluyorsun sanırım. Ekolojik arıcılık yapmak için öncelikle pestisitlerden, herbisitlerden uzak kirletilmemiş bir bölgeyle başlamak gerekiyor. Bu noktada Ankara’da ekolojik gıda tedarik ettiğimiz Tahtacıörencik köyü bize cesaret verdi ve Kemal bu köyde arıcılığa başladı. Öncelikle köyde ekolojik tarım yapılıyor ve arılarımız güvenle burada yaşıyor. Arıların tozlaşmaya olan etkisi ve faydası malumunuz, ekolojik dengede çok büyük roller var, bu açıdan arıcılık yapmak başlı başına bir ekolojik faaliyet. Hedeflerimiz arasında arılığımızın yakınında doğal tarım ve permakültür prensipleriyle tasarlanmış ve arıların sevdiği bitkileri bolca içeren bir arsa tasarımı var. Bu sayede hem işlediğimiz toprakta canlılık yaratacak hem de arılarımızın beslenmesini çeşitlendirmiş olacağız. Arılığımızın bulunduğu köyde arı ürünlerinin sadece “bal” dan ibaret olmadığı konusunda da oluşan bir sosyal fayda var. Köyde yaşayan arkadaşlarımızın arıcılığa bakış açısı da değişiyor. Umuyoruz bizim başladığımız üretim onların üretimlerine de katkı sağlayacak.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Mum, çocuklar için pastel boya
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Arı ürünleri: Ham Bal Yaş Polen Balmumu İşlenmiş arı ürünleri: Balmumu mum (kalıp mum, rakamlı yaş günü mumu, sarma petek mum) Balmumu temelli zehirsiz pastel boya Kendin yap balmumu kumaş seti Kendin yap dudak koruyucu seti Kendin yap deodorant seti
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
Kendimiz üretmediğimiz ürünlerin doğrudan alıp satışını yapmayı planlamıyoruz. Ancak işlediğimiz ürünleri satışa sunarken kendi üretemeyeceğimiz ürünleri tedarik ediyoruz. Bu noktada tedarikçileri özenerek seçiyoruz.
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
Mevcut durumda satışa sunduğumuz ürünlerde birlikte çalıştığımız üreticiler yok. Arılığımızın bulunduğu köyde sıcak arkadaşlık ilişkileri kurduğumuz üretici dostlarımız var.
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Kullandığımız hammaddeler ekolojik hammaddeler. Bal, polen ve balmumu gibi doğrudan arı ürünlerini ekolojik ve adil olduğumuzdan emin olduğumuz şekilde kendimiz üretiyoruz, Arıların yaşamı önceliğimiz ve onlarla olan ilişkilerimizde ve bal hasadında öncelikle arıları gözetiyoruz. İşlediğimiz ürünlerde kullandığımız mum kalıbı, kavanoz, ambalaj, kumaş gibi tedarikçileri, yerli ve üretici olmasına özen gösterdik. Örneğin Çin’den getirtmek yerine yerli üretileni tercih ettik. Bir girdi tedarik edeceğimiz zaman şöyle bir algoritmamız var: yerli mi ithal mi? küçük üretici mi? kadın mı? (Mümkünse küçük üreticiye ve kadın üreticiye öncelik veriyoruz). İşlediğimiz ürünlerde ve kendin yap kitlerinde doğal pigment ve yağlar tedarik ediyoruz, pigmentler doğallar fakat yerli değiller. Pastel boya, mum, aromaterapik mum ve kendin yap setleri içerisinde bulunan sabit ve doğal yağları ise yine yurtiçinden mümkünse yerli üretilmiş olan yağlardan ve yine gözlemlediğimiz tedarikçilerden alıyoruz. Fakat bazen yurtdışından alınıp Türkiye’de sıkılmış veya tamamen yurtdışından getirilmiş yağlar da olabiliyor. Belki bu tür hammaddelerin zamanla ikamesini sağlayabiliriz. Tedarikçilerimizin sosyal açıdan adil olmaları konusunda somut bir yaklaşımımız yok şuan. Tedarik ettiğimiz ürünlerin çok çeşitli üreticileri yok maalesef. Tedarikçiyle yazışıyoruz, konuşuyoruz, mümkün olursa tanışıyoruz, olmazsa uzaktan tedarikçileri izliyoruz, Instagram sayfalarını inceliyoruz… Bize yaklaşımları, doğaya yaklaşımları, neler yapıyorlar odaklarında neler var bunları anlamaya çalışıyoruz. İçimize sinen tedarikçiden alım yapıyoruz.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Arılığımız Ankara’nın Güdül ilçesine bağlı Tahtacıörencik köyündedir. Köy genelinde doğal tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Arılığımız yaşam alanına uzak mesafede doğal karaçalı bitki örtüsünün yoğun olduğu bir bölgededir. Arılarımızın temiz suya ve hep köyün çeşitli doğal florasından hem de köydeki üreticiler tarafından sürdürülen tarım faaliyetlerinden nektar ve polence zengin şekilde beslenme olanakları vardır. İşlenerek yapılan mum, pastel boya gibi ürünleri ise Ankara’daki evimizde çoğunlukla mutfağımızda ve ayırdığımız alanlarda yapıyoruz.
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
Henüz bir sertifikamız bulunmamaktadır.
Ürün kategorileriniz nelerdir?
Gıda, Kişisel Bakım, Bebek Ve Ebeveyn, Ev Ve Yaşam, Eğitim
Paketlememiz doğa dostu
Kargo gönderi paketlerimizi plastiksiz hazırlıyoruz. Çift oluklu mukavva ve sağlam kartonlar, kırpık kağıtları biriktiriyor, gözümüze kestirdiğimiz kargo ve paketlemede kullanılabilecek her malzemeye alıcı gözle bakıyoruz. Elimize bize veya yakınlarımıza gelmiş kargolardan çıkan havalı naylon vb. materyaller varsa kullanabiliriz.
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
Ürünlerimizden mumlar kalıpsa herhangi bir atığı oluşmuyor. Kalan son mum eriyikleri tekrar evde eritilip mum yapılarak kullanılabilir. Ballar cam kavanozda, kendin yap kitleri cam kavanozlarda. Dolayısıyla ürünlerimizin hiçbirinde geri dönüştürülemeyecek, doğaya zarar verecek veya yönetilemeyecek bir atık oluşmuyor.
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) doğa dostu
Mumlarda kullanım sonrası geriye balmumu kalırsa tekrar eriterek mum yapılabilir. Bal ve kendin yap kitlerinden cam kavanozlar çıkar bu cam kavanozları tekrar tekrar kullanabilir.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Kendim kadın girişimciyim ve faaliyetlerimizde, eylem ve söylemlerimizde kadını her zaman güçlendirmeyi istiyoruz.
Gelirimizin belli oranıyla sosyal projeleri destekliyoruz
Gelir elde etmeye başladığımızda mutlaka istiyoruz.
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Şu an elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor ve attığımız her adımda acaba gözümüzden bir şey kaçıyor mu diye kendimizi tartıyoruz. Bilmediğimiz, göremediğimiz noktalar mutlaka vardır, anladıkça gördükçe gelişiyoruz. Yakında arıcılık faaliyetlerimizin yanına çiftçilik faaliyetleri eklenecek bu faaliyetlerde onarıcı doğal tarım yöntemlerini kullanacağız. Gelişmeleri paylaşarak güncelleme yaparız.
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
Şu an 2 kişiyiz. Eşim ve ben. Ürün işleme, satış faaliyetlerini ben yürütüyorum. Eşim arıcılık faaliyetleri yapıyor.
Sertifikalar
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.