Göksel Gürsel
Göksel Gürsel
Tohum
Tohum
42 Damla
2014 yılında türetici oldu.
Göksel Gürsel
Arkadaşlar
İyilikler
İyiliğe Güvenenler!

#UNDP dün efsanevi Space Girls'ün Wannabe şarkısının 20. yılı olması sebebiyle, Küresel Kalkınma Hedefleri'nden beşincisi olan "Cinsiyet Eşitliliği" için harekete geçti ve dijital bir kampanya başlattı.

Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=sZQ2RUFd54o

Bu kampanyaya aktif olarak katılmak için eğlenceli bir yol var :)
1) Kadın ya da erkek olun farketmez.
2) Kadınlar için #EnÇokİstediğim etiketini kullanarak, kadınlar için en çok istediğiniz şeyi bir kağıda yazarak paylaşmanız yeterli.

Fotoğrafları toplayıp edit ederek şuradan paylaşıyoruz:
https://www.facebook.com/SOGLabCO

Ancak hemen hemen her yerden paylaşmamız gerekiyor!
Şimdiden erkekler olarak 3 içerik biriktirdik.

#GirlPower'u gösterecek erkek ve kadınlar aranıyor! :)
Sarıl
Yorum yap
Çiğdem Şeftalioğlu ve 4 kişi daha bu iyiliğe sarıldı.
Göksel Gürsel
08-07-2016 06:28
@Uygar Özesmi hocam bir foto da sizden gelir mi? :)
Uygar Özesmi
08-07-2016 07:10
Yarın gün ışığında geliyor :))) - herkes eylemini burada paylaşabilir, ben öyle yapacağım :)
Uygar Özesmi
08-07-2016 22:57
Gönderdik fotoğrafları, hazır olunca söylersen yükleriz Good4Trust.org ve bilumum mecraya...
Sevgili İyiliğe Güvenenler,

UNDP Türkiye, 2030'a kadar başarmamız gereken (birlikte) Küresel Kalkınma Hedefleri'yle ilgili "bireysel ve kayda değer adımlar" atmamız için tatlı bir rehber paylaşmış, tam sizlik!

Paylaşması benden, okuması ve HAREKETE GEÇmesi BİZ'den ;)

Rehber için tıklayın: http://goo.gl/oxc4X1
Sarıl
Yorum yap
Evrim Karacetin ve 3 kişi daha bu iyiliğe sarıldı.
@Uygar Özesmi adil bir ekonomiden ve "Başka Bir İş" hayalimizden daima bahseder. Bugün yapılan bir iyiliği ileteceğim sadece.

Yasin Sert, 2014 yılında Okan Üniversitesi'nde gerçekleştirdiğimiz, 1 hafta süren SOGLA Akademi'den mezun bir #SOGLACan. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencisi ama o başka bir şeye tutku duyuyor.

Yasin'in akademide, akademiye geldiği fikrini değiştirdiğini, "Fikrim sosyal girişim değil, değiştirmeliyim" dediğini hatırlıyorum. Önce adı "Geri Örüşüm" oldu sonra ise markalaşarak @Chapputz halini aldı. Çalıştı, çabaladı, zorlandı, bazen indi bazen ise çıktı ve sonunda "anlamlı bir iş" haline getirdi çabasını.

Yasin'in hikayesini 71 yaşındaki Faize Abla öyle bir anlatıyor ki o yüzden daha fazla kelime yazmak boş buraya.

Umudunuzu yitirmeyin! Adil, anlamlı ve "Başka Bir İş Mümkün"

Video: https://www.facebook.com/AlJazeeraTurk/videos/1132969000066742/
Haber: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeera-ozel/koyden-cikan-nisantasi-markasi
Sarıl
Yorum yap
Buse Gedik ve 6 kişi daha bu iyiliğe sarıldı.
Uygar Özesmi
01-04-2016 23:26
Göksel bu harika!!! Yasin Sert peki Good4Trust.org 'a üretici olarak başvurdu mu? Çaputları belki Nişantaşı halkı yanında türeticiler de almak isteyebilir :)
Uzun bir süredir, başkanlığını sürdürdüğüm SOGLA çatısı altında, yereldeki ve İstanbul içerisindeki üniversitelerde "gönüllü olarak" "Sosyal Girişimcilik 101" dersini veriyorum. (Sosyal Girişimcilik nedir diye merak ediyorsanız www.sogla.org'u inceleyebilirsiniz.) Yaklaşık 1 ile 1.5 saat arası süren bu dersin içeriğini hazırlarken, özellikle iktisat, işletme ve girişimcilik bilgisi hiç olmayan insanlara göre hazırladım ki yalın, basit ve anlaşılabilir olsun. Bugün aynı şekilde bu kez Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin misafiri olarak yaklaşık 25-30 arkadaşıma (3. ve 4. sınıflardan) paylaşma imkanı yakaladım. Bugün paylaştığım sunumu hazırlarken dikkatimi çeken bir şey vardı: Kapitalizm'in liderlerini yetiştirdiğini düşündüğümüz Harvard Business School'un, ekosistemde itibarının büyük olduğu hocalarından Michael E. Porter'ın bir videosuna. (Bu video Sürdürülebilir Yaşam TV'de yer alan "Bu İş Başka" filminde yer alıyor. Kesinlikle izleyin: http://www.surdurulebiliryasam.tv/film/bu-is-baska) Söz konusu video da burada: https://www.youtube.com/watch?v=cHq41qC2ers Küresel ekonominin kurucuları biz onları biraz düşman görsek de yaptıkları hatayı yepyeni bir vizyonla telafi etmeye başladılar bile. Bu iyi bir haber ancak kimsenin paylaştığını görmüyorum. Kurumsal Sosyal Sorumluluk'tan da öte işletmeler toplum yararına "Ortak Değer Yaratmak" amacıyla modeller geliştiriyorlar. 1 sene 2 ay boyunca kapitalist bir şirkette çalıştım. Bundan önce şirketleri ve çalışanlarını yabancılaştıran ve zaman zaman kötüleyen taraftaydım. Ancak gönülden bilmenizi isterim ki: O insanların mesai saati içerisinde gözlerine dikkatli bakarsanız eğer sizin gibi uyanmayı arzuladıklarını, arayışta olduklarını ve gezegenin iyiliğini düşlediklerini göreceksiniz. Bu yüzden Good4Trust'ı daha çok kullanarak "İnsanlara güven olmaz" yerine "Birbirimize güvenmekten başka çaremiz yok ve bu mümkün" diyebilmeliyiz.
Sarıl
Yorum yap
Buse Gedik ve 9 kişi daha bu iyiliğe sarıldı.
Uygar Özesmi
19-10-2015 21:57
Şahane bir paylaşım - çok teşekkürler Göksel :)
Geçtiğimiz günlerde Things Projesi (http://www.yourthings.org/) kapsamında "Teknoloji ile Sosyal Fayda" üretme amacıyla bir Hackhaton (Hack Marathon) düzenlendi. 48 saatlik maratonda Türkiye'deki paylaşım ekonomisi ekosisteminin önemli bir parçası olan Eşya Kütüphanesi ekibinin "Paylaşım Canavarı" (http://goo.gl/LyI43i) projesine gönüllü mentor oldum. 3 gün boyunca Design Thinking ve Oyunlaştırma yaklaşımlarını da kullanarak harika bir mini oyun tasarladık. Ekte görmüş olduğunuz dinazoru ve oyun arayüzünü hazırlarken çok eğlendim. Umarım önümüzdeki günlerde bir çok farklı paylaşım platformunda bu dinazoru sıklıkla görüyor oluruz :)
Sarıl
Yorum yap
Orkun Aşa ve 9 kişi daha bu iyiliğe sarıldı.
Erhan Bozkurt
18-12-2014 11:40
Mis gibi duruyor Göksel'im :)
Göksel Gürsel
18-12-2014 13:49
Teşekkürler Erhan'ım :)
Mehmet Yaşar Temiz
18-12-2014 19:28
Eline sağlık gökselim :) bu dinazor çok konuşulur :)
Bir süredir farklı boyutlarda boş kutu-kap biriktiriyordum. Çalışma masamda ise çok fazla kalem - kırtasiyelik eşya vardı. Bugün yeni kalemlikler almak için dışarı çıktığımda gereksiz pahalı olduklarını farkettim. Ben de evdeki kutuları değerlendirerek kendimce evde bir DIY (do-it-yourself) hareketi başlattım. Böylelikle 3M Command ile masamın kenarına yapıştırdığım ve peçete rulosunun kartonuyla da kombine ettiğim yeni kalemlikler ortaya çıktı :) Yeteri kadar yaratıcı olmaya özen gösterirsek, atılacak her şeyi yeniden kullanmak üzere geri dönüştürebiliriz.
Sarıl
Yorum yap
Alican ÇELİK ve 6 kişi daha bu iyiliğe sarıldı.
Hilal Doğan
07-10-2014 23:09
Peçete rulosu vauov bunu bende deneyeceğim :)
Burcu Yavaş
18-12-2014 13:39
Bayıldım!
daha fazla
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.