Ateş İlyas Bassoy
Ateş İlyas Bassoy
Tohum
Tohum
9 Damla
2014 yılında türetici oldu.
Ateş İlyas Bassoy
Arkadaşlar
İyilikler
Good4trust'a nasıl bir iyilik yaparım die düşündüm ve aklıma ona bir slogan bulmak geldi. Reklam işiyle geçimini sağlayan biri olarak en iyi bildiğim konuda yardımcı olmak istedim. Bu arada grafik yapısı telefondaki bir uygulamadan, işin ustaları çok daha güzelini de yaparlar... Belki bu basit sokak deyişi, organizasyonun daha fazla yaygınlaşmasına küçük bir katkıda bulunabilir... Hadi siz de, "yapın bi güzellik" :)
Sarıl
Yorum yap
BB Biledeğil ve 5 kişi daha bu iyiliğe sarıldı.
Yazdığı haberlerle toplumu yanlış yönlendirmeye çalışan ve bunu da sistemli biçimde yapan bir gazeteyi, parasını ödeyerek satın aldım ve herkesin göz önünde paramparça edip çöpe attım. Ayrıca usülsüz kredilerle satın alınmış, halk düşmanı bu gazeteye karşı bu "iyilik"i hemen hemen her gün yapıyorum. Gazete benim "malım" olduğu için kimse bir şey diyemiyor. Bunu size de tavsiye ederek, iyiliğin yayılmasını istiyorum
Sarıl
Yorum yap
Cevdet Caner Can bu iyiliğe sarıldı.
Ayşe Sazak
27-01-2015 23:15
Gazeteyi paramparça etmek...bilemiyorum ama bana biraz şiddet içeren, nefreti körükleyen bir eylem gibi görünüyor. Sanırım yanlış haberin doğrusunu yapmak ya da yalnış haberi sosyal medyada sergilemek ve vurgulamak daha barışçı ve daha etkili bir yöntem...
Uygar Özesmi
27-01-2015 23:45
:) - daha kötüsü İlyas bu gazeteye para vererek - onları sonradan yırtıp geri dönüştürsen de - desteklemiş oluyorsun :D - bence biz Good4Trust üzerinde üretici modülünü hayata geçirelim sonra FSC sertifikalı kağıda basılan bir gazete kuralım imece ile ve bu gazetenin temel amacı yanlış haberleri düzeltmek ve doğru haber vermek olsun :)
Bugün
Ateş İlyas Bassoy
28-01-2015 09:55
*İyilik" konusunda semantik bir tartışma yaratmak için paylaştığım bu "iyilik" birkaç güzel yankı bulmuş, o halde devam etmeli:) Gazeteler okunduktan sonra geri dönüşüm kutularına bırakılmalı. Çöpe attım derken böyle bir kutuyu kast etmiştim. Bu gazete tamamen halk düşmanı yönlendirmelerle dolu. Dolayısıyla okunacak bir şey yok. Zaten satın alanların da çok az bir kısmı okuyor ve yüksek tirajının önemli bir nedeni devlet ihalesi peşinde koşan patronlarının desteklemesi. O halde her gün yüzbinlerce basılan ve doğrudan çöpe giden, gitmiyorsa da beyinleri çöpe çeviren bu nüshalardan birini alıp, mümkün olduğunca çok fazla insanın tanıklığı altında parçalamak, toplumsal bir iyilik hareketidir... Hareketin en güzel yanı, kutsal mülkiyet kavramı tabusuyla felç olmuş kitlelerin ve örneğin o gazetenin patronunun bile bu eyleme karşı çıkamaması paradoksu. Çünkü satılan gazete, satın alınınca, alanan malı oluyor ve mal sahibi bu mala istediğini yapabilir. Sahip olduğu hırs ve bencillikle binlerce kişiyi öldüren ve öldürmeye devam eder bir kişiyi öldürmek nedir? İyilik mi, kötülük mü? Peki bu durum sürerken kafayı çevirip uzaklaşmak nedir? İyilik mi, kötülük mü? Kötü amaçlarla yayınlanan bir gazetenin, ciklet parasına çıkan bir nüshasını satın alıp sembolik biçimde parçalamak, iyilik midir, kötülük mü? Böyle tartışmalar iyidir. Dün bir iyilik yaptım ve böyle bir tartışma başlattım:)
Tüm yorumları göster
daha fazla
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.