Çarşı / Üreticiler / Tohumdan Sofraya
Tohumdan Sofraya
BALIKESİR / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Konserve ve Turşu (0 ürün)
Hakkında
Biz, Ilgın ile Serhat. Plazalarda çalışmaktan, metrobüs çılgınlığından, şehir koşturmasından ve içinde ne olduğunu bilmediğimiz gıdalar tüketmekten geliyoruz. Bundan tam yedi sene önce, yıllardır hayalini kurduğumuz köy yaşamının kapısını araladık. o aralıktan gördüklerimize daha fazla uzak kalamayacağımızı anladık ve derlenip toplanıp istanbul'dan ardımıza bile dönüp bakmadan kaçtık. bir arabanın arkasına sığdırdığımız eşyalarımızla köy köy, o çiftlik senin bu çiftlik benim gezdik. çapa salladık, hasat yaptık, salça kaynattık. göçebe yaşamın tadını pek güzel çıkardık. bir arazi mi alalım, hayvancılık mı yapalım, buğday mı eksek, yoksa zeytin bahçesi mi diye dolanırken gördük ki, üreten tüketiciye, tüketici üreticiye pek uzak kalmış bu hikayede..kime satacağım diye üretmekten korkanla, kime güveneceğim diye market raflarına sıkışıp kalmışlar birbirlerine pek uzak.. biz de dedik ki, madem durum budur; üreticiyle ahbap olduk, eşimiz dostumuz da köyden gelirken getirdiğimiz yumurtanın yolunu gözlüyor, o zaman biz de aradaki köprü olalım.. En sevdiğimiz, köylerinde en çok vakit geçirdiğimiz, köylüsünü, üreticisini en çok tadığımız Çanakkale'ye yerleşmeye ve onbeş günde bir heybemizi doldurup İstanbul'a getirmeye niyet ettik.. Hayalimiz hem yerel tohum kullanan, toprağını nimet deyip kirletmekten korkan, kendi yemediğini kimseye yedirmeyecek olan yerel üreticiye destek olmak hem de şehirde her lokmasında tuhaf bir endişe yaşayanların yüreğine su serpmek.. Ne ticaretten ne paradan anlıyoruz, daha şimdiden hesap yaparken yamulup eşe dosta sarılıyoruz. elimizden pek güzel gelenler olduğu gibi, aklımızın almadığı iş de çok olacak biliyoruz. Aklınıza, fikrinize, eleştirinize, övgünüze ihtiyacımız olacak.. "bütünün hayrına" diye yola çıkıyoruz.. bu yol hepimiz için güzel olsun...
Ilgın Merve Sayıcı
Tohumdan Sofraya
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Tohumdan Sofraya
Yetkili Kişi
Ilgın Merve Sayıcı
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Küçük Üretici
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
Tohumdan Sofraya; ılgın ile Serhat'ın 2014 yılında çiftçi ile son tüketiciyi buluşturmak, zehirsiz, atalık tohumlarla ve geleneksel yöntemlerle üretim yapan kırsaldaki üreticiyle ve şehirde temiz gıdaya ulaşmak isteyen insanları buluşturmak amacıyla yaptıkları bir girişimdir.
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
yarattığımız değişim: kendi satış ağını kuramayan ve bu nedenle kapasitesinin çok altında üretim yapan üreticinin de, nereden temiz ürün bulacağını bilemediği için marketlere sıkışıp kalmış şehirli tüketicinin de kolaylaştırıcısı olan bu proje, yıllar içinde zaten alıcısı olan bir ürünü üretmenin ferahlığı ile üretim yapan üreticilere ve gelirini güvenerek küçük üreticiye aktaran tüketicilerin varlığına önayak olmuştur.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Tarım ve/veya Gıda
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Süt ürünlerinden, salçaya; reçellerden cevize kadar yaklaşık 45 ürünle geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Tohumdan Sofraya hem aracı hem de üreticidir. Türetilen ürünlerin türeticisi Ilgın Aloha'dır. Bu ürünlerin başında farklı aromalarda süt reçelleri, sadeyağ, acuka ve ezmeler bulunmaktadır.
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
kendi üretimlerimiz dışında aracısı olduğumuz temiz ve adil üretim yapan üreticilerimizin ürünlerini paylaşıyor olacağız. Baklagiller, pirinç, bulgur, pekmez, tahin ve zeytinyağı bunlardan bazılar.
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
Tohumdan hasada kadar takibini yaptığımız , zaman içinde dostane ilişkiler geliştirdiğimiz üreticilerimiz var. Genellikle birden fazla ürünü temin ettiğimiz ve karşılıklı olarak birbirimizi desteklediğimiz insanlarla çalışıyoruz.
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Hammaddelerimizi Tohumdan Sofraya üreticilerinden yada TaTuTa üzerinden tanıştığımız üreticilerden, kooperatiflerden vs. tedarik ediyoruz.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
izinleri sonlanma aşamasında olan, ofis, kargo ve imalathane olarak üç ayrı bölümden oluşan bir yerimiz var. Tamamen hijyenik koşulların sağlandığı, sağlıklı materyallerle (çelik, krom vb.) üretim yapılan imalathanemizde üretim yapmaktayız.
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
herhangi bir sertifikamız bulunmamaktadır.
Tarımsal Üretim Yapıyor Musunuz?
hayır
Ürettiğiniz gıdalarda herhangi bir katkı maddesi ya da koruyucu içerik kullanıyor musunuz?
Hayır kullanmıyoruz, ürünlerimiz tamamen doğal içeriklidir.
Gıda üretim izniniz var mı?
Başvurularımız gerçekleştirildi, sürecimiz devam etmektedir.
Üretimde akılcı su kullanımı uyguluyoruz
İmalathanemizde tasarruflu başlıklar kullanarak suyun israf olmasını engellemeye destek olmaya çalışıyoruz.
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) doğa dostu
ürünlerimizi kraft kağıt ambalajlarda ve cam kavanozlarda gönderim sağlıyoruz.
Ekolojik açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü yanımızın sosyal yanımız.
ilaç ve kimyasal gübre kullanmadan, yerli tohum ile temiz üretim yapan ama herhangi bir sertifikası olmayan üretici ile şehirde temiz gıda bulmakta güçlük çeken tüketiciyi biraraya getiriyoruz.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Üreticilerimizin büyük kısmı kadın. Sadece 2 tane üreticimiz erkek. Tercihimizi hep kadınları desteklemek yönünde kullanıyoruz. Ofis çalışanlarımız da ve aynı zamanda dışarıdan çalıştığımız iş ortaklarımız da kadınlardan oluşuyor.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkemiz var
Çalıştığımız kişilerin ve üreticilerin ücretinin düzenlenmesi çalışanı herhangi bir ayrımcılığa uğratmadan eşit işe eşit ücret politikası izleyerek uyguluyoruz. Günlük iş listelerini tamamladıkları sürece işe başlangıç ve işi sonlandırma saatlerinde oldukça esneğiz. Herhangi bir hiyerarşik düzenimiz de bulunmuyor.
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Tohumdan Sofraya'nın kendine ait bir zeytinliği var. Kendi üretim ve tüketim atıklarımızı burada komposta çevirmek gibi bir planımız var. Tamamen atıksız kargoya geçmeyi tasarlıyoruz.
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
Toplamda 4 kişilik bir işletmeyiz. Ilgın, Serhat, imalathane yardımında Mübiş, sosyal medyada Ayca.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.