Çarşı / Üreticiler / TarlaBurada
TarlaBurada
İSTANBUL / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Zeytin (0 ürün)
Hakkında
AREK VAROL
TarlaBurada
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
MONTE DOĞAL GIDA ÜRÜNLERİ SAN VE TİC.LTD.ŞTİ.
Yetkili Kişi
AREK VAROL
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Ceviz, badem , zeytin , zeytinyağı bu ürünlerle üretilen katma değeri olan ürünler, kavun, domates, patlıcan, biber buğday ve yine bu ürünlerle üretilen katma değeri olan ürünler, üzüm, üzümle üretilen pekmez ve ayrıca bal yetiştirmekteyiz. Tüm bu ürünlerin yetiştirilmesi sırasında yerel tohumlar kullanmaya özen göstermekteyiz. Bölgemizde uygulanan Çatak Projesi ve kapsamındaki maddi desteklerden faydalanabilmek için zorunlu olan iyi tarım sertifikasını almak suretiyle iyi tarım yönetmeliğine işletmemizi uygun hale getirdik. Fakat üretim sırasında hiçbir suretle kimyasal gübre ve ilaç kullanmamakta ve kendi prensiplerimize göre tarım uygulamaları yapmaktayız. Ürünlerimizin beslenmesi sırasında dış gübreleme olarak, leonardit ve hümik asit ile deniz yosunu, solucan gübresi ve hayvansal gübre kullanmaktayız. Bu gübrelerin haricinde hiçbir şekilde başka ürün kullanılmamaktadır.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Manisa Gördes'de bulunan Akpınar ve Cabar Damları Köylerinde 180 Dönüm alan üzerinde iki köy ve sekiz kadınla ekip biçip üretiyor ve Cabar Damları Köyü'nde kendi kurduğumuz paketleme tesisimizde bu ürünleri paketleyerek satışa hazır hale getiriyoruz. Tesisimiz TR - 45 K - 019755 koduyla İlçe Tarım Müdürlüğü'nün yönetmeliğine uygun hale getirilmiştir ve yine bu kurum tarafından denetlenmektedir.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
1 Firma Sahibi : Sinan Tolga Soydaş (Ltd Şti). 2 Bordrolu çalışan : Salih Koçyiğit ve Semih Hergün. Zamana göre değişen gündelikçi işçi (Günlük SGK’landırılmaktadır).
Ürün veya hizmetimizin kendisi çevresel açıdan bir fark yaratmayı hedefliyor.
Üretilen ürünlerimizde organik standartlarda hiçbir kimyasal katkı ve gübre kullanılmadan doğal yollarda bozulmamış bir bölgede üretim yapmaktayız. Bölgenin dokusuna uygun bir tarımsal işletmeyiz.
Üretim / hizmet mekanımız kısmen veya tamamen doğa dostu
Yıllardır hayvancılık ve arpa buğday tarımı haricinde tarım yapılmamış bozulmamış bir bölgedeyiz.
Kullandığımız hammadde, malzemeler (dolayısı ile tedarikçilerimiz de) kısmen veya tamamen doğa dostu
Solucan gübresi, deniz yosunu, hayvan gübresi, leonardit ve hümik asit harici hiçbir katkı kullanmıyoruz. Daha fazla solucan gübresi kullandıkça leonardit ve hümik asit kullanımını azaltabilip azaltamadığımızı ölçümlemeye çalışıyoruz. Hayvansal gübremizi kendi tesisimiz içerisinde ve merada otlayan 50 küçükbaş ve 5 büyükbaş hayvanımızdan temin ediyoruz.
Atık yönetimimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Atık yönetimimiz kısmen doğa ve insan dostudur , neredeyse hiçbir atık üretmiyoruz.Yapraktan verilen yosun gübresinin ve benzeri leonardit ürünlerinin geldiği kaplar plastik kaplardır. İyi Tarım yönetmeliği bunların yalkılmasını önermekteyken biz zehirli dumandan oluşacak kirliliği azaltmak adına biz bu atıkları Gördes Çöplüğüne götürüp atıyoruz. Bölgemize Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bir projesi olarak arıtma tesisi için lojistik kurulumuna başlanmıştır. Gördes'in çöp atıkları bu sayede Manisa merkezdeki atık tesisine aktarılıp orada ayrıştırılarak geri dönüşümünün sağlanması planlanıyor. Bu projenin hayata geçmesini beklemekteyiz.
Çevresel açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü olan sosyal yanımız.
İki köyde sekiz haneye ekmek kapısı olduk , onlara SGK lı iş imkanı sağlıyoruz. Organik standartlarda bir üretimin olabileceğini göstererek biraz olsun köylüye motivasyon verdiğimizi düşünüyoruz. Üretiklerimizin son kullanıcıya ulaşabilmesi ve olumlu tepkiler almamız onları da bizi de motive ediyor.
Kurum içi çalışanlarımızı yapılandıran / güçlendiren uygulamalarımız var
Kurum içi çalışanlar zaman içerisinde işletmede ortaklık payına sahip oluyorlar. Üretim hacmi ve kendi ürettiklerinden kar elde ediyorlar.Paketleme tesisinin genişlemesi hususunda girişimlerimiz söz konusu. Bu yatırımlara emekleri karşılığı ortak olabilecekleri bir sistem uyguluyoruz. Tavuk ve nohut konusunda olduğu gibi talep arttıkça kendi tesisimizi büyütmek yerine köylünün küçük küçük tesisler veya ekimler yapmasına fırsat veriyoruz. Örneğin bölgedeki sahipsiz narlardan nar toplatıp köylüye nar ekşisi ürettirdik. Kendi markamızla satışa koyduk. Onlara da bununla ilgili ödeme yapılmasını sağlıyoruz.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Çalışanlarımızda kadın erkek oranı 3/8 dir. Kadın ağırlıklı bir işletmeyiz.
Yukarıdakilerden farklı bir konuda sosyal fark yaratıyorum
Kendi bölgemizde hasat ve tarım turizmi yapıyoruz. Beyaz yakalı grupları getirip tarım işçisi olarak çalışmalarına ve kamp yapmalarına olanak sağlıyoruz. Köylünün kentliyle sosyalleşmesini örgütlüyoruz. Bugüne kadar 6 farklı beyaz yakalı grubun bölgemize ve tarlalarımıza gelerek köylüyle ve köy hayatıyla kaynaşmasını sağladık.tarım işçilerinin çalıştıkları şartlarda zeytin dikimi, zeytin ve ceviz hasatı yaptırdık. Hasat ettiğimiz ürünleri işlemeyi gösteren hasatlar yaptık. Bölgemizde bulunan antik kenti gezdik. Tesisimizde profesyonelce bu süreci yönetebilecek kapasitede birini istihdam edebildiğimizde bu organizasyonları senede en az 20 hafta yapacak şekilde sürekli hale getirmeyi planlamaktayız.
Akılcı su kullanımı uygulamalarımız var
Damlama sulama sisteminin hem ekonomi hem de randıman sağladığı konusunda kesinlikle hemfikiriz. Ayrıca her geçen gün hızla azalan yeraltı sulama sularının da ekonomik kullanılabilmesi adına damla sulama sisteminin önemli olduğunu düşünmekteyiz. Aynı zamanda çiftliğimizin içerisinde 6.000 ton su tutma kapasitesine sahip iki adet suni gölet bulunmaktadır. Bu göletlerde kış boyu akıp giden kar ve yağmur suları biriktirilmekte ve sonuç olarak yazın sulama için en az 2 ay suretle bu suları kullanarak yeraltı sularından tasarruf etmekteyiz.
Paketlememiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Paketlemede cam kavanoz ve cam şişe kullanmaktayız. Kuru bakliyat ve benzeri ürünlerde ise maalesef plastik ambalajlar kullanmak durumunda kalıyoruz. Buna ekonomik ve kabul edilebilir bir alternatif olduğu takdirde bundan vazgeçmeye hazırız. Genelde kağıt ambalaj kullanmaktayız. Sıvı ürünlerimizin de tamamı cam şişededir.
Çalışma ortamımız / koşullarımız nispeten iyi ve adil.
Üreticilere kendi imkanlarımızla ürettiklerini hazırlayıp paketleyebilecekleri bir paketleme tesisi yarattık. Her üreticinin bu kayda girmesi yer ve maddi imkanlar sebebiyle mümkün olmadığından İlçe Tarım Müdürlüğü'nün yönetmeliğine uygun hale getirdiğimiz Cabar Damları Köy'ünde bulunan bir bölümü tadilat yaptırdık. Islak zemin, sıcak soğuk su, mütevazi paketleme ve etiket makineleri, hijyenik altyapı sağlanarak TR - 45 K - 019755 paketleme izni ile kayda girdik. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından belirsiz aralıklarla tesisin hijyen ve çalışma koşulları denetlenmektedir.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkelerimiz var.
Tüm çalışanlar sgk izin ve tatil gibi tüm yasal haklarından tam olarak faydalanabilmektedir. Gündelik işçiler de sigortalanmaktadır. Ayrıca bordrolu çalışanlarımızın hayvancılık (Küçükbaş veya Tavuk), buğday, arpa ekimi vb kendilerine ait üretimlerini sağlayabilmelerine de olanak vermekteyiz. Bu sene köylümüzün domuz tehdidi sebebiyle nohut ekmek istememesi üzerine kendime ait 25 dönüm tel örgüyle çevrili kapısı olan ve domuz girişinin mümkün olmayacağı bir bölümü köylünün hizmetine tahsis ettik. Burada ürettiği nohutu köylümüz kendi markamızın paketleme tesisinde temizleyip paketleyip bizim markamızla satıyor. Bu ve benzeri imkanlarımızı yeri geldikçe yerel kalkınmaya destek olabilmek amacıyla desteklemekteyiz.
Kırılgan veya dezavantajlı grupları güçlendiren bir yapımız var
Köyden kente göçün tarlalarını da satış yoluyla hızlandığı şu günlerde kırsaldaki köylüyü köyünde tutmayı hedefleyen bir yapıyı, gençlerini de geri getirebilecek şekilde başarmaya çalışıyoruz.
Gelirimizi belli oranda sosyal projelere veriyoruz
Henüz gelir elde eder pozisyonda değiliz. Elde edebilmemiz durumunda Gördes de Otizmli çocuklara yönelik bir rehabilitasyon ve özel eğitim merkezi üzerine ekolojik bir turizm tesisi yaratmayı düşünüyoruz.
Sertifikalar
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.