Çarşı / Üreticiler / SEVKAR Göçmen Kadınlar
SEVKAR Göçmen Kadınlar
İSTANBUL / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Ev ve Yaşam (0 ürün)
Hakkında

Sevgi ve Kardeşlik Vakfı İktisadi İşletmesi; savaş, şiddet ve yoksulluktan kaçarak kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan göçmen ve mülteci kadınlara, el emeği ürünleri üretmelerinde ve bu ürünlerden gelir elde etmelerine destek olmaktadır.

Desteklediğimiz Göçmen Kadınlar grubu, ekonomik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan ve savaş, çatışma, ciddi yoksulluklar sebebi ile ülkelerini terk etmek zorunda kalan göçmen (mülteci) kadınları güçlendirmek amacıyla, Sevgi ve Kardeşlik Vakfı'nın bir projesi vesilesi ile 2015'te oluştu. Hayata geçirilmesinden bu yana geçen yıllar içinde, destek ağlarını sürekli genişletmeye çalışan bu gruba; Suriyeli, Afgan, Iraklı ve Afrika ülkelerinden yüzlerce kadın katıldı.

Melissa Kundakçı
SEVKAR Göçmen Kadınlar
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Sevgi ve Kardeşlik Vakfı İktisadi İşletmesi
Yetkili Kişi
Melissa Kundakçı
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Sivil Toplum Kuruluşu
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
Göçmen Kadınlar grubu, ekonomik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan ve savaş, çatışma, ciddi yoksulluklar sebebi ile ülkelerini terk etmek zorunda kalan göçmen (mülteci) kadınları güçlendirmek amacıyla, Sevgi ve Kardeşlik Vakfı'nın bir projesi vesilesi ile 2015'te oluştu. Hayata geçirilmesinden bu yana geçen yıllar içinde, destek ağlarını sürekli genişletmeye çalışan bu gruba; Suriyeli, Afgan, Iraklı ve Afrika ülkelerinden yüzlerce kadın katıldı. 2015'ten bugüne, projeye dahil olan kadınlar; el işi atölyelerinin yanında, yoga, zumba gibi sosyal etkinliklere katıldılar ve psikoloji, hukuk gibi alanlardaki seminerler aracılığıyla yeni bilgilere ulaştılar. Aynı zamanda; hem yeni arkadaşlar edindiler, hem de üretimleri ile doğrudan ve sadece kendileri için gelir elde ettiler. Kimileri güçlenip kendi satış kanallarını kurdu. Göçmen Kadınlar / Migrant Women sosyal medya hesaplarından incelediğinizde göreceğiniz üzere, çanta, anahtarlık, küpe, sepet gibi oldukça geniş bir ürün yelpazesinde üretim yapıyorlar. Son birkaç yıldır, ürettikleri ile kermes ve dayanışma grupları aracılığıyla tanındılar. Bu ürünler, vakfımızın kuruluşu olan Sevgi ve Kardeşlik Vakfı İktisadi İşletmesi tarafından satışa sunulmakta.
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Üreticilerimiz daha önceden dikiş, baskı bilmeyen kadınlardan oluşmakta. Atölyelerimiz sonunda, bu el becerilerini kazandıktan sonra üretime başlamaktalar. Evlerine gerekli malzeme ve üretim için gerekli makineler de bizim tarafımızdan sağlanmakta. Üretime ve etkinliklerimize katılmaları, hem psikolojik hem de ekonomik açıdan özgüven sağlamaktadır. Ev ekonomilerine de destek olmaktadırlar. Aynı zamanda, bir gruba dahil olarak sosyalleşme ve dayanışma fırsatı bulmaktadırlar. Üreticilerimizden aldığımız geribildirimlere göre, yaratıcı üretim süreci psikolojilerine olumlu katkılar sağlamaktadır.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Tekstil
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Ürünlerimiz çok geniş bir yelpazede: Çanta, anahtarlık, peştemal, kimono, saç bandı, cüzdan, makyaj çantası, geridönüşüm küpeler, ekolojik tülbent torba, katlanabilir kumaş alışveriş çantası, bebek oyuncağı, kedi oyuncağı, şal, pareo gibi özetleyebiliriz.
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
Hayır, planlamamaktayız.
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
Birlikte üretmenin ve gelişmenin beraberinde getirdiği enerji ile uzun yıllara dayanan bir güven ve dayanışma ilişkisi
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Tüm hammadelerimiz olmasa da mümkün olduğunca yerli üretici ve satıcılardan tedarik etmekteyiz.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Pandemi koşulları sebebiyle el baskısı olmayan tüm ürünlerimiz şuan için kadın üreticilerimiz tarafından evlerinde üretilmektedir. El baskısı ürünlerimiz, kullanılan malzemeler sebebiyle kısıtlı sayıda kişi ile ofisimizde üretilmektedir.
Kullandığınız kumaşlar, iplikler, boyalar vs. yerli üretim ve ekolojik ve sosyal açıdan adil mi?
Kullandığımız malzemeler, afrika kumaşlar hariç yerli üretim tercih edilmekte. Tahta baskılarımız Tokat'taki yerli ahşap yazma ustaları tarafından oyulmakta. Lavantalarımız Isparta'daki yerli üreticilerden temin edilmekte.
Üretiminizin sosyal açıdan adil olduğunu (maaş, izin, sosyal haklar vb.) beyan edebiliyor musunuz?
Evet, beyan edebiliyoruz.
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
Artan kumaşlardan yeni ürünler tasarlıyoruz. Örn: yemek ve içecek kutularından ve artan kumaşlardan geridönüşüm küpeleri.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Tüm üreticilerimiz göçmen ve mülteci kadınlardan oluşmakta. Hem el işi atölyeleri ile destekliyoruz, hem de vakıf içi diğer projelerimize de dahil ederek psikoloji, hukuk, kadın sağlığı vb seminer ve eğitimlerden yararlanmalarını sağlıyoruz.
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Geridönüşüm ürünlerimizi arttırmayı hedeflemekteyiz.
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
Birlikte çalıştığımız 40 göçmen ve mülteci kadın üreticimiz var.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.