Çarşı / Üreticiler / Şamama
Şamama
KOCAELİ / Türkiye
Niyetli Üretici
Niyetli Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Tüm Ürünler (0 ürün)
Hakkında

2007 yılında Trakya unv. ziraat fakültesinen mezun olduktan sonra uzunyıllar üretim ve kalite departmanlarında görev aldım.Son 6 yıldır baş denetçi olarak gıda firmalarına hijyen ve kalite denetimleri yapmaktayım.İki çocuk sahibi anne olarak saglıklı gıdaya ulaşmak ve tüketebilmek hedefi ile yıllardır kendi tohumlarımı saklayıp sürdürülebilirliklerini sağlamaya calışıyorum.oncelikle kendi sagıklı gıdamı uretmeyle başlayan sonra halka halka cevreme yansıyan ve en sonunda atalık bugday unlarından erişte makarna uretim hattı kurmaya kadar giden bir sürecin içinde urunlerimi uretmeye basladım.Anadolunun içinden fakat bugun neredeyse ekimi unutulmuş bugday tohumlarıdan elde edilmiş unlardan erişte makarna üreterek gelecek nesillerin sofrasına taşımayı hedeflemekteyim.Çünkü saglıklı beslenmek herkesin hakkıdır.

Nilgün aydın kaplan
Şamama
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Nilgün aydın kaplan
Yetkili Kişi
Nilgün aydın kaplan
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Küçük Üretici
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
2009 Mezunu ziraat mühendisiyim.uzun yıllar üretim ve kalite departmanlarında çalıştıktan sonra son 6 yılımı diversey isimli global bir firmada baş denetçi olarak özellikle zincir resteurant ve mağazaların denetimlerini yaparak geçirdim. Bu esnada sağlıklı unlardan ürün calismalari yapıp hem kendime hemde çevreme temin ediyordum.Beslenme konusundaki hassasiyetim çocuklarımla birlikte daha da arttı ve son 5 yıldır hobi bahçesi şeklinde kendi sebzelerimi yetiştiriyorum.uyesi olduğum gruplardan ve üreticilerden Atalık tohumları bularak sürdürülebilirlik karını sağlamak öncelikli tercihimdi
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Öncelikle kendim ve ailemden başlayarak çevreme yayılan bir etki ile sağlıklı ürünlerin yetiştirmesi ve tüketilmesi konusunda ortak bir fayda sağladığımi düşünüyorum.Anadolunun farklı bölgelerinden bulduğum Atalık çeşitleri ekerek cevremla paylaşmaya başladım.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Tarım ve/veya Gıda
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Sağlıklı unlardan siyez karakılçık kavilca gibi erişte Makarna çeşitleri uretiyorum kendi yetiştirdiğim Atalık domateslerden konserve üretip satıyorum.
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
Hatay bölgesinden temin ettigkmsalca ve baharatları bu paltformda satmak isterim.
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
Kendi memeleketimde olan Ardahan'dan karakılçık kavilca cesierini temin ediyorum.ayrica Kastamonu'da siyez üretimi yapan bölgesel firma ile çalışıyorum hepsi ile ilişkim kendi ihtiyacım olan ürünleri temin etmekle başlayıp gitgide artan düzeyde ticari ilişki şekline büründü hepsi surudurulebilir ve kimyasal ilaç ve sentetik ilaç kullanımının en az olduğu tarımsal üretimi benimsemiş ureticilerdir.
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Karakılçık ve kavilca ununu Kars Kafkas üniversitesi ile ortak çalışma bir üreticiden temin etmekteyim.siyez bugdayimi ise bölgenin coğrafi işaretli ürünü olan siyez bugdayini üreten firma ile çalışmaktayım
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Üretim yerim Gebze'de 150 metrekarelik iki katlı bir tesistir. KOSGEB girişimcilik desteği alarma kursugumuz sektörün öncü markası italyan makineleri olan makarna ve kurutma sistemleri ile üretim yapmaktayım.aylik 5 ton üretim kapasitem bulunmaktadır.
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
Tarım bakanliginin üretim ve paketleme iznim bulunmaktadir.
Tarımsal Üretim Yapıyor Musunuz?
evet
Ne tür tohum ve fide kullanıyorsunuz?
Tamamen Atalık ve hiçbir kimyasal zehirin kullanımadigi sentetik gubreninin asla kullanılmadığı bir üretim şeklim bulunmaktadır.
Tohumlarınızı nereden temin ediyorsunuz?
Bir kısmını hala köyünde üretim yapan artvinli komsumdan, bir kısmını içinde bulunduğum atalık tohum üreticisi üreticiler ve gruplardan temin ettim
Kimyasal (böcek öldürücü ilaç, ot öldürücü ilaç, mantar öldürücü ilaç, fenni gübre, vs) girdi kullanıyor musunuz?
Kesinlikle hayır tamamen doğanın kendini tamir ettiği üretim modelini besinseyerek yapabildiğim kadarı ile permakultur tarım modeline bağlı kalarak üretmeye çalışıyorum
Zararlılarla mücadele yöntemleriniz neler?
Kardeş bitkilerinyanyana bulundurmaya çalışıyor.sarimsak sirke gibi sokusyinlar hazırlayarak önlem almaya çalışıyorum
Sulama yapıyorsanız nasıl yapıyorsunuz? İyileştirmek mümkün mü?
Damla sulama sistemi kullanıyorum
İşlenmiş ürün üretiyor musunuz?
hayır
Üretimde akılcı su kullanımı uyguluyoruz
Damla sulama
Paketlememiz doğa dostu
Kraft ambalaj mümkün olduğunca tercihim
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
Bokasi kompostu yapmaya çalışıyorum
Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayabilmek ve diğer tüm alanlardaki ayrımcılıkları engellemek için faaliyet yürütüyoruz
Üretimimiz de kadın personel çalışması için duyarlılık sahibiyiz
Gelirimizin belli oranıyla sosyal projeleri destekliyoruz
kendimde losev gonulluyum ve onalra Loseve düzenli makarna gönderiyorum .
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Elbette var, özellikle topraktan aldığının toprağa verilmesi konusunda apartmanimizda bokosi kompostu hazırlığı içindeyiz
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
3 kisilik bir isletmeyiz.
Sertifikalar
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.