Çarşı / Üreticiler / Restore Jeans
Restore Jeans
ANTALYA / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Erkek Giyim (0 ürün)
Hakkında

 Restore üzerinde yaşadığımız gezenin iyiliği çerçevesinde planlanmış bir üretim süreci ile   ‘’kişiye özel’’ giyinme deneyimini sunmayı amaçlayan bir ‘’yeniden üretim’’ projesidir.

 

 Tüketim zincirinin dışında bırakılmış jeanleri zamansız formlarda ‘’tek parça (unique)’’ olarak yeniden tasarlıyoruz ve geleneksel el işçiliği yöntemleri ile yeniden üretiyoruz.

  Restore  , bir yandan bizleri  sürekli değişen sezonlara ve trendlere bağlı olarak  ihtiyaç duyduğumuzdan fazlasını almaya yönlendiren diğer yandan da ‘’özel , eşsiz ve ayrıcalıklı ‘’ olmak beklentisi yaratarak her tasarımı saysız kez çoğaltıp giyinmeyi sıradanlaştıran hatta tektipleştiren endüstriyel modaya bir tepki aynı zamanda.

 

  Sözde ‘’atık’’ olarak sınıflandırılmış yüksek kaliteli bir ürünü yeniden ele alıp , zamanın üzerinde bıraktığı kendine özgü izleri de tasarıma dahil ediyoruz , endüstriyel olmayan  bir üretim süreci ile  bir öncekinden daha nitelikli bir ürün ortaya koyarak gerçek anlamda ‘’sürdürülebilir’’ gerçek anlamda ‘’eşiz ve ayrıcalıklı’’ bir üretim biçiminin ve giyinme deneyiminin mümkün olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz.

 

  Biz jeanleri seven mesleği görsel sanatlar olan iki çevre aktivistiyiz .Doğayı korumak adına verdiğimiz mücadelenin içinde daima gözden kaçan , önemsenmeyen giyinme ihtiyacı ve zevkinin karşılanması için sürdürülen üretimin yeryüzüne verdiği zararları öğrenmek şaşırtıcıydı.Günümüzde endüstriyel moda petrol endüstrisinin ardından yeryüzüne en çok zararı veren ikinci sektör.

  Başta yalnızca yalnızca işçilerin ihtiyacı göz önünde bulundurularak tasarlanmış modanın ve günlük giyinme ihtiyacının  en ikonik parçası olan jean belki de en çok üretilen ve tüketilen tekstil ürünü. Jeanin hammaddesi pamuk , üretimi için en fazla kimyasal kullanılan tarım ürünü.Tek bir jean ürün için 10.000 ile 20.000 litre arası temiz suyun harcanması gerekirken her bir ürünü üreticiden satıcıya ulaştırmak için ortalama 7000 km yol katedilmesi gerekiyor ki bu üretim sürecine ek önemli miktarda karbon ayak izi demek .

 Kullanmayı gerçekten sevdiğimiz bir tekstil ürününün doğaya verdiği akıl almaz zararın farkına vardığımızda yalnızca yaşadığımız çevreyi koruma çabasının üzerinde yaşadığımız gezegen için yeterli olmayacağını anladık ve moda endüstrisine odaklandık.

  Üç yıl süren araştırma ve geliştirme sürecinin ardından bir üretim modeli ve giyinme fikri olarak Restore doğdu.

 

Melike Vergili
Restore Jeans
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Restore-Melike Vergili
Yetkili Kişi
Melike Vergili
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Restore tüketim zincirinin dışında bırakılmış denim ürünleri modası geçmeyen formlarda baştan tasarlayarak yalnızca ‘’ kişiye özel ‘’ giyinme deneyimini amaçlayan bir atıksız yeniden üretim projesidir.Sürdürülebilir moda anlayışı ile kullanım dışı bırakılmış jeanleri geleneksel yöntemlerle atık bırakmadan ve kişiye özel olarak yeniden tasarlıyoruz.Üç yıl süren derinlemesine araştırma - çalışma sonucu kolay ve hızlı tüketilen modaya karşıt zamansız bir giyinme fikri yaratmayı amaçlıyoruz .
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Antalya'da kurduğumuz küçük bir stüdyoda üretimlerimizi gerçekleştiriyoruz.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Görsel sanatlarla uğraşan ve doğayı koruma mücadelesi veren iki aktivistiz ve ‘’kurtarmanın ve korumanın ‘’ üzerinde yaşadığımız gezegenin iyiliği için tek başına yeterli olmadığını aynı zamanda üretim ve tüketim biçimilerimizi de değiştirmek zorunda olduğumuzu düşünmeye başladığımızda moda dünyasına odaklandık.
Ürün veya hizmetimizin kendisi çevresel açıdan bir fark yaratmayı hedefliyor.
En temel ihtiyaçlarımızdan biri olan olan ‘’giyinmek’’ aynı zamanda en büyük tüketim alanlarımızdan biri ve moda endüstrisi çevre kirliliğinin en büyük sorumlularından biri. Hammaddenin elde edilmesinden başlayarak bir ürünün satış noktasına ulaştırılmasına varan süreçte çok sayıda kimyasal , yüksek oranda enerji ve temiz kaynak tüketiliyor.Kullanım dışı bırakılmış jeanleri yeniden tasarlayıp üreterek yeni bir endüstriyel ürün yerine geleneksel yöntemlerle ileri dönüşümü sağlanmış bir ürün almayı öneriyoruz ve bu sayede hammadde tasarrufunu sağlamaya çalışırken bir ölçüde temiz su kaynaklarının korunmasını ,tarımsal kimyasalların kullanımını azaltmayı ve endüstriyel üretimin neden olduğu atık ve kirliliğin önüne geçmeyi hedefliyoruz.
Kullandığımız hammadde, malzemeler (dolayısı ile tedarikçilerimiz de) kısmen veya tamamen doğa dostu
Kullanım dışı bırakılmış 2.el ürünlerin tekrar kullanılmasını sağlıyoruz ve bu ürünleri sosyal projeler (öğrenim bursu vs.) için satış yapan derneklerden vb. edinmeye özen gösteriyoruz.
Akılcı su kullanımı uygulamalarımız var
Yeni bir jean üretilirken sarf edilen yaklaşık 10 ton temiz sudan tasarruf ediyoruz ve yalnızca kullanılmış ürünleri temizlemek amacıyla su kullanıyoruz.
Üretim / hizmet sürecimiz doğa dostu ögeler barındırıyor
İyi giyinmenin yalnızca doğaya zarar veren yöntemlerle yapılmayacağını ortaya koymayı amaçladığımız için üretim sürecimizin hemen hemen tamamında el işçiliğini kullanıyoruz.
Paketlememiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Geri dönüştürülmüş karton ve kraft kağıtlar kullanıyoruz.Paketleme sonrası da kullanılabilecek jean kumaşlarından kese-çanta yapmak için çalışıyoruz.
Atık yönetimimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
1 yıl içerisinde yaptığımız üretimden yalnızca yarım bez çanta kadar atık kumaş çıktı.
Kullandığım enerji kısmen veya tamamen yenilenebilir
Kentte yaşayan ve üreten insanlar olarak maalesef yenilenebilir enerji değil.Ama genel olarak üretim zinciride sarf edilen enerji sarfiyatını en minimum düzeye çekmiş durumdayız.
Ürün dağıtım zincirimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Kargo şirketlerimizin ne kadar doğa dostu olduğu konusu çok tartışmalı.
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) kısmen veya tamamen doğa dostu
Ürünlerimizde yalnızca %100 pamuktan üretilen jeanleri kullanıyoruz dolayısıla doğada kolayca yok olabiliyor .
Yukarıdakilerden farklı bir konuda çevresel olarak fark yaratıyoruz
Çevreye daha fazla katkısı olması adına ve tüketimi en minimum seviyede tutmak için ürünlerimizin tadilatlarını ömür boyu yapmayı hedefliyoruz.
Ürün veya hizmetimizin kendisi sosyal olarak bir fark yaratmayı hedefliyor
Toplumsal anlamda tüketim alışkanlıklarımızın çevreye verdiği zararların farkına varıp tercihlerimizi daha doğa dostu hale getirmeye çalışıyoruz ayrıca üretim biçimimizle kötü çalışma koşulları ve mesleki hastalıkların kaçınılmaz olmadığını da ispatlamayı hedefliyoruz.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkelerimiz var.
Adil modanın ilkelerinden biri de çalışma şartları ,koşulları ile ilgilidir.Sürdürülebilir Moda ve adil moda yan yana anılmaktadır.Rana Plaza faciasından sonra çevreye ve insana adil olmak üzerine kuruludur.2 kişilik bir ortaklık olduğu için her şey eşit bir biçimde paylaşılmaktadır.Ürünlerimizin diğer tekstil ürünlerinden daha pahalı olmasının bir diğer nedeni de bu.bir ürünü 2 haftada tasarladığımızı düşünürseniz mevcut koşullarda adil olduğumuz açıkça görülecektir.Esnek çalışma saatlerine sahibiz.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Feminist bir politik tutum benimsiyoruz
Gelirimizi belli oranda sosyal projelere veriyoruz
Yıllık kazancımızın yasal sınırlar içerisindeki %10'unun bir kısmını da sosyal sorumluluk üstlenen oluşumlara aktarıyoruz.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.