Çarşı / Üreticiler / PODİSİ BEAN TO BAR CHOCOLATE
PODİSİ BEAN TO BAR CHOCOLATE
MANİSA / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Tatlılar (0 ürün)
Hakkında

Podisi Türkiye’nin raflardaki ilk Bean to Bar çikolatası. Türünün en iyisi kakao çekirdeklerinden, doğal içeriklendirilmiş aromalı yada Single Origin seçenekleri ile…

BELGİN DURUSOY
PODİSİ BEAN TO BAR CHOCOLATE
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
BELGİN DURUSOY
Yetkili Kişi
BELGİN DURUSOY
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Basitçe tablet çikolata üretiyoruz.Özelliği ve farkına gelirsek, pek de fiyat gözetmeksizin,çiftçi kooperatifi/köy kooperatifi ve transparan olarak bunları destekleyerek adil ticaret yapan aracıları seçiyoruz.En önemlisi de, herhangi bir çekirdek değil,arkasında hikayesi olan bir çekirdek kullanmayı gözetiyoruz.Daha sonra bu çekirdekleri kendi ihtiyacı kadar kavurarak,öğütüyor,eziyor ve tablet çikolataya dönüştürüyoruz.Çikolata etiketlerinin olmazsa olmazı Lesitin bizde yok,hammaddelerde de lesitin olmayanını tercih ediyoruz.Sadece pancar şekeri ve çekirdek atıyoruz değirmenimize.(şekersiz çikolatayı prensip olarak yapmıyor,uygun dahi görmüyoruz).
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Çikolatalarımız Ev üretimidir. Evimizde kullanım dışı bir alanı atölyeye cevirdik ve hem iklimlendirme hem de üretimin sürekliliği için de faydasını gördüğümüzden bu şekilde devam ediyoruz.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Her işe tek kişinin, benim, (Belgin DURUSOY) koştuğum, finansal konularda ve iş yoğunluğunda çocuk bakımı gibi hizmetlerde eşimin destek verdiği bir aile işi diyebiliriz.
Kullandığımız hammadde, malzemeler (dolayısı ile tedarikçilerimiz de) kısmen veya tamamen doğa dostu
Ürünün ta kendisi doğa dostu. Yüksek rakımda yetiştiğinden zirai ilaç kullanım gereğine zaten ihtiyac duyulmuyor. Atalık tohum çekirdekler. Ayrıca yine konumdan dolayı yağış almayan dönemlerde sulama ihtiyacı doğamaması için agro-forestery uygulamaları ile toprağın su tutma özelliği, muz, hindistan cevizi gibi ağaçlarla gölgelendirme yöntemleri ile yapılıyor.
Paketlememiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Çoğunlukla çalıştığımız toptan gönderi yöntemi ile plastiksiz kargo gönderimi sağlayabiliyoruz.
Ürün dağıtım zincirimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Çoğunlukla perakende satışlar yerine toptan satış noktalarımıza odaklanıyor ve tek tek kargolamaktansa müşterilerimizi bu satış noktalarından kendilerinin satın alması için yönlendiriyoruz.Ayrıca İstanbul (belirli dönemlerde) ve İzmir için de elden teslim yöntemini kullanmaya çalışıyoruz.
Yukarıdakilerden farklı bir konuda çevresel olarak fark yaratıyoruz
Öncelikle, bizim üretim kapasitemizde bir çok farklı makinanın yapması gereken ana işleri, insan gücü ile yapıyoruz.Örneğin temperleme makinası kullanmıyoruz,ayağımızla tek bir pedala basarak doldurabileceğimiz çikolata kalıplarımızı biz uzun ve zor yoldan giderek gram gram el ile tartarak yapıyoruz. Paketleme için bir üretim bandımız yok, yine tek tek her adımı kendi elimizden geçiyor.Yapabiliyorken,bunlar bizim için büyük bir tasarruf. Marketlerden atık kolileri yeniden değerlendirerek gönderim yapıyoruz.Ve %70 oranında plastiksiz gönderi sağlayabiliyoruz.
Çevresel açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü olan sosyal yanımız.
Paketlememizi, doğa dostu, geri dönüştürülmüş kağıtlardan yapmayı çok istemiştik. Öncelikle çikolata erimesini engelleyemeyeceği için,ve de gıda ile temas sorunu nedeniyle pek yol katedemedik.Hala yapmak istediklerim arasında ilk sıralardadır.
Ürün veya hizmetimizin kendisi sosyal olarak bir fark yaratmayı hedefliyor
Türkiyenin, raflardaki ilk Bean to Bar markasıyız, ve bunu en üst kalitede sunuyoruz.Şunu demek istiyorum, direk çekirdekten yapılmış çikolata,herhangi bir çikolatadan çok çok farklı bir tada zaten sahipken, ve çok ufak bir yüzde bunu bir yerlerde deneyimlemişken,cazibe yaratmaya yeterli. Yine de damak hafızamızdaki o tada uymamışsa bir üretim, haydi bakalım sil baştan yapıyoruz. Biz bir de en başından,Lesitin koyamayacağız! dedik, sıcaklarla ve saklama koşullarıyla ve buna uymayabilecek tüketici kitlesiyle bir dert anlatma yükü altına soktuk kendimizi.Bozuk bu çikolata denmesi riskini göze aldık.Yazın gönderim yapamıyoruz sırf bu yüzden,lesitin koysak 12 ay satışta olurduk.
Kar amacı gütmeyen bir işletmeyiz
Öncelikle çekirdek satın aldığımız tedarikçilerimizi paylaşıyoruz, kendilerinden rahatlıkla fiyat bilgileri edinilebilir.Herkes 3 dolara çekirdek almak ve kar etmek ister.Biz 15 , 11, 9 Euro'ya alıyoruz. Global olarak Bean to bar çikolata fiyatı 10 dolar / 10 Euro dur,üstelik bizim kadar taşıma ve gümrük ücreti ödemezken! Türkiye'de bu fiyatları etiketleyemeyiz,aynı nitelikli kahveciler gibi. Biz de bu 3 çekirdek maliyetinden Blend çikolatalar yarattık ve uygun fiyat koyduk. Bunun dışında, sadece tek bir çekirdeğin lezzetini deneyimlemek isteyenler için ise Single Origin,daha yüksek bir fiyatla satılıyor. Bunun dışında kurumsal şirketler hediye olarak,pastacılar kuvertür olarak,kahveciler tatlı yapmak için kendi istedikleri malzemeyle (çoğunlukla uygun fiyatlı kakao kitlelerinden) çikolata blokları talep ediyorlar,bu yan iş de bize yeni çekirdek alabilecek kadar döngü sağlayabiliyor.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Yoğun paketleme günlerinde, ek kazanç isteyen öğrencilere her zaman kapımız açık.
Kırılgan veya dezavantajlı grupları güçlendiren bir yapımız var
Diploması yetersiz ,sosyo kültürel açıdan ailesinden destek görmeyen genç kızları, el emeği ile iş edindirebilmek en büyük motivasyonum olacak, çok yakında.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.