Çarşı / Üreticiler / PAPYONLUKEÇİ
PAPYONLUKEÇİ
İZMİR / Türkiye
Niyetli Üretici
Niyetli Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Tatlılar (0 ürün)
Hakkında

Selamlar,
Umarız sağlığınız dahil her işiniz yolundadır :) Mütevazi sayfamıza hoşgeldiniz diyor ve size biraz kendimizden bahsetmek istiyoruz ;
     

         -Doğma büyüme Efes-Selçuk/İzmir ' li olan bir çiftiz.Sibel Gül bir kurumda Avukat , Ali Okan ise özel bir firmada Muhasebeci olarak çalışmakta. Birlikteliğimizden sonra yaşamımızı İzmir ilinde kurmuştuk ancak  (Karşıyaka-Gaziemir) ,Covid19 salgını itibariyle tekrar kürkçü dükkanına döndük :) . Sonrasında ise Selçuk'ta Abuhayat vadisinde yer alan kendimize ait bahçemizde bir yaşam alanı oluşturup burada var olan kaynaklardan da yararlanarak üretken bir çekirdek aile olma kararı aldık...


            *Doğanın içerisinde,izole bir ortamda yaşam kurmak ve bu yaşamın kazanımlarını paylaşarak çoğaltabilmek… İşte biz bu fikir ile yola çıktık! Bu alanda sadece kendine odaklanan bir zihniyet değil,doğadaki tüm canlıları ve insanları düşünerek hayallerimizi kurduk. Zamanın aksine inat,yeniden tarım,yeniden hayvancılık ve en önemlisi yeniden Doğal ve Katkısız Gıda dedik! Böylece,fikirlerimizi deneme aşamasına birer birer geçirmeye başladık. Doğanın önemini,toprağın ve suyun değerini,sağlıklı ve güvenli gıdanın kıymetini çok iyi biliyoruz. Bu misyon İle bahçemizde özenle,ilaçsız yetiştirilen meyve ve sebzelerimizi  herhangi bir koruyucu ve katkı maddesi içermeden işleyerek;kendimize,çevremize ve sizlere güvenilir ve sağlıklı sofralıklar sunmak,her geçen gün kalite ve çeşitliliğimizi artırarak geleceğe sağlam adımlarla ilerlemek temel gayemizdir. Tüm bu hayaller,planlar ve uygulamalar sonucu PAPYONLU ve PAPYONLUKEÇİ marka maskotumuzla , YAPARSAN OLUR sloganımızla sizlerleyiz. :)

Sibel Gül ve Ali Okan
PAPYONLUKEÇİ
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Ali Okan GİRGİN
Yetkili Kişi
Sibel Gül ve Ali Okan
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Küçük Üretici
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
Doğma büyüme Efes/SELÇUK-İzmir ' li olan çekirdek bir aileyiz. Sibel Selçuk Belediyesinde Avukat olarak , Okan ise Manisa'da özel bir şirkette Muhasebe Uzmanı olarak çalışmakta :) Evliliğimizden sonra İzmir ilinde yaşam kurmuştuk ancak Covid19 salgını itibariyle tekrar Selçuk ilçesine dönerek burada yaşam kurma kararı aldık... Evde üretim koşullarını rahat hijyenik ve geniş bir ortamda sağlayabilmek için mutfak alanımızı bu yönde tasarladık. Bu yaşam alanımızda butik üretim modeli ile bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünlerimizi işleyerek yeni bir oluşumda yer almaya karar verdik. Önce markamızı ve maskotumuzu oluşturduk ' PAPYONLUKEÇİ' sonra tescil işlemleri uzun bir süreç aldı ve sonunda türk patentten marka tescil belgemizi aldık, derken vergi dairesinden esnaf vergi muafiyet belgemizi tamamladık , İlçe tarımdan da İşletme kayıt belgemizi de aldıktan sonra, ürünlerimizi çevremizle ve bizi tercih edenlere sunmaya başladık. Şuan etiket çalışması içerisindeyiz. Bu alanda çok yeniyiz ve yavaş yavaş ürün çeşitliliğimizi geliştirip zamanla kalitemiz ve farkımızla tercih edilen bir marka olmak istiyoruz. Elimizden geldiğince bahçemize ait ürünler kullanmak istesek te bazı durumlarda ( dışarıdan gelen talepler sonucu ) dış pazarlardan meyve/sebze satın alarak ürünlerimizi işliyoruz. Selçuk ilçesinin Abuhayat mevkiinde yer alan bahçemizde hiçbir kimyasal gübre ve tarım ilacı yıllardır kullanılmıyor. Bu imkan ile ürünlerimizi de kendimize has bir biçimde işliyor ve fark yaratacağımızı düşünüyoruz.Bir süre sonra video çekimi gerçekleştirip kendimizi tanıtacak kısa bir film oluşturmak istiyoruz umarım onu da sizlerle paylaşabilirim :) ya da buyurun gelin hem tanışmış olur hem de bahçemizi ve üretim yerimizi görmüş olursunuz :) .. ( dilerseniz ınstagram sayfamıza göz atabilirsiniz ( instagram.com/Papyonlukeçi ) bu sene ürünlerimizi işlerken çekim gerçekleştiremedik maalesef bazı telaşlarımızdan dolayı ve ürün fotoğraflarımızı da cep telefonumuzla çektik. )
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Doğanın içerisinde ,izole bir ortamda yaşam kurmak ve bu yaşamın kazanımlarını paylaşarak çoğaltabilmek… İşte biz bu fikir ile yola çıktık! Bu alanda sadece kendine odaklanan bir zihniyet değil, doğadaki tüm canlıları ve insanları düşünerek hayallerimizi kurduk. Zamanın aksine inat ,yeniden tarım ,yeniden hayvancılık ve en önemlisi yeniden Doğal ve Katkısız Gıda dedik! Böylece, fikirlerimizi deneme aşamasına birer birer geçirmeye başladık. Doğanın önemini, toprağın ve suyun değerini, sağlıklı ve güvenli gıdanın kıymetini çok iyi biliyoruz. Bu misyon İle bahçemizde özenle, ilaçsız yetiştirilen meyve ve sebzelerimizi herhangi bir koruyucu ve katkı maddesi içermeden işleyerek; kendimize, çevremize ve sizlere güvenilir ve sağlıklı sofralıklar sunmak ,her geçen gün kalite ve çeşitliliğimizi artırarak geleceğe sağlam adımlarla ilerlemek temel gayemizdir.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Tarım ve/veya Gıda
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Karaİncir Resitali : Bahçemizin Bursa Karası incirlerinden yaptığımız %20 şeker oranı ve ceviz ile hazırladığımız lezzetimiz. Klasik Karadut Reçeli : Karadut'u dışarıdan satın alıp klasik reçel olarak üretimini gerçekleştiriyoruz. Kybele Kapya Meze : bahçemizde yetiştirdiğimiz yeşil biberlerimize , dışarıdan satın aldığımız kapya biberler ile birleştirip harika bir meze ortaya çıkarıyoruz. Şeftali Dünyası : dışarından satın aldığımız cresthaven cinsi şeftali ile %20 şeker oranı ile dalındaki lezzetini koruyarak aroması harika bir dünya yarattık. Domates Kurusu : satın aldığımız domatesleri terasımızda kaya tuzu kullanarak güneşte kuruttuk. Zeytinyağı : bahçemizin asırlık zeytin ağaçlarından mahsulun durumuna göre gerek soğuk sıkım gerek klasik sızma olarak ürün elde ediyoruz. Keçi Sütlü Tarhana : katkılı yem ile beslenmeyen keçilere ait sütlerle hazırlanan özel tarhanımız. Kuru Ceviz : bahçemize ait PotamiaErdin cinsi ağaçlarımızın eşsiz cevizleri. Portakalca : bahçemize ait portakal ağaçlarının meyvelerinden elde ettiğimiz %20 şeker oranı ile girit usulu portakalca. zamanla ürün çeşitliliğimiz artırmak ve bunları papyonlukeçi farkıyla sunmak konusunda kararlılığımız devam edecek :)
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
Hiç bir platformda ya da hiç bir pazarda kendimizin yapmış olduğu ürünler dışında ürün satmayacağız. kendi hikayemizin yer almadığı , yetiştirilmesinden tutun işlenmesine kendi emeğimizin yer almadığı bir ürünümüz bulunmamaktadır :)
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
şuan olarak sabit bir üreticimiz yok.
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
yukarıda da belirttiğim gibi bazı ürünleri pazardan almak zorunda kaldık ve açıkçası bu ürünlerin ekolojik açıdan duyarlı bir şekilde üretildiğini sanmıyoruz. maalesef ülkemizde gerçekten tarım ilaçsız yetiştirilen çok nadir sebze bulunmaktadır.tarım ilaçsız yetiştirilen bu ürünlerinde maliyeti bizim açımızdan bir hayli fazla olmaktadır.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
selçuk ilçesi abuyahat mevkiinde 6,5 dönüm bahçemizde inşa ettiğimiz evimizde üretimimizi gerçekleştirip instagram sayfamız üzerinden ürünlerimizi talep edenlerle paylaşıyoruz.
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
şu aşamada ürünlerimize ait herhangi bir sertifikamız bulunmamaktadır.
Tarımsal Üretim Yapıyor Musunuz?
evet
Ne tür tohum ve fide kullanıyorsunuz?
biber fidesini bu sene bolca kullandık , onun yanında kabak patlıcan bal kabağı , domates , karpuz denemelerimiz oldu ancak tarım zehiri kullanmadığımız için domatesten verim alamadık.
Tohumlarınızı nereden temin ediyorsunuz?
bulabildiğimiz kadar ata tohumunu tercih ediyoruz. selçuk belediyesi ve seferihisar belediyelerinden bu konuda destek almıştık. önümüzdeki sezon nasıl bir yol izleriz göreceğiz.
Kimyasal (böcek öldürücü ilaç, ot öldürücü ilaç, mantar öldürücü ilaç, fenni gübre, vs) girdi kullanıyor musunuz?
bahçemizde hiç bir şekilde herhangi bir kimyasal zehir kullanılmamaktadır.
Zararlılarla mücadele yöntemleriniz neler?
ağaçları kireç ile boyamak, asma fidanlarına kükürt atmak , incirlere sinek tuzağı kurmak, onun dışında her hangi bir kimyasal durum söz konusu yoktur. evimiz içerisinde de sadece çıkan akreplere karşı chrysamed kullanıyoruz.
Sulama yapıyorsanız nasıl yapıyorsunuz? İyileştirmek mümkün mü?
bahçemizdeki ağaçları ve yetiştirdiğimiz sebzeleri damlama sulama yöntemi ile gerçekleştiriyoruz.
İşlenmiş ürün üretiyor musunuz?
evet
Ürettiğiniz gıdalarda herhangi bir katkı maddesi ya da koruyucu içerik kullanıyor musunuz?
hayır üretmiş olduğumuz hiç bir ürünümüzde hiç bir katkı ve koruyucu madde bulunmamaktadır.
Gıda üretim izniniz var mı?
evet. ilçe tarımdan almış olduğumuz işletme kayıt belgemiz var.
Üretimde akılcı su kullanımı uyguluyoruz
damlama sulama ile gerektiği kadar sulama yapıyoruz.
Paketlememiz doğa dostu
paketlememizde balonlu naylon rulo kullanıyor. ürünlerin görselliğinde de jüt kumaş kullanıyor ve taşıma içinde jüt kumaştan bez çantalar kullanıyoruz.
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
kesinlikle. Örneğin ürünlerimizi yıkarken kalan suyu ağaçları,sebzeleri sulamada kullanıyor , soyulan kabuklarını da gübre olarak kullanıyoruz.
Kullandığım enerji kısmen veya tamamen yenilenebilir
şuan için değil ancak gelecekte güneş paneli hayalimiz ile elektriğimizi kendimizin üretme durumu mevcut.
Ürün dağıtım zincirimiz doğa dostu
belki sizlerle bu yolda bir ilki gerçekleştirebiliriz. Şuan için sadece kendi ınstagram sayfamız üzerinden paylasımda bulunuyoruz.
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) doğa dostu
öyle bir durum söz konusu değil. gıda tükeniyor ve bitiyor.
Yukarıdakilerden farklı bir konuda ekolojik olarak fark yaratıyoruz
bölgede tarım zehiri kullanmayan bir bahçe olarak görsel olarak dahi fark ediliyoruz. bu bahçede tüm canlılara yer veriyoruz. Doğamızda, bahçe içerimizde asla Zehirlemiyor , öldürmüyoruz.Her bir canlının doğal döngüde yaşamına müdahele etmiyoruz.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkemiz var
evde butik üretim yöntemi ile üretim sürecinde sadece eşim ve ben emek sarf ediyoruz.
Sosyal açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü yanımız çevresel yanımız.
tarım zehiri kullanmadığımız bahçemiz ürünlerini koruyucu ve katkı maddesi olmadan işliyoruz.
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
işlerimizi geliştirip büyütebilir isek bu konularda çalışmalarda bulunabiliriz.
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
evimizde , evde butik üretim yöntemi ile üretim sürecinde sadece eşim ve ben emek sarf ediyoruz.
Sertifikalar
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.