Çarşı / Üreticiler / Pales
Pales
HATAY / Türkiye
Niyetli Üretici
Niyetli Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Şarküteri (0 ürün)
Hakkında

21016 SENESİNDEN BERİ KATKISIZ, ARTİZANAL,ANTAKYA YÖRESİNE AİT,COĞRAFİ İŞARETLENMELİ PEYNİR, TEREYAĞ VE MEZE ÜRETİMİ YAPMAKTAYIZ.

lale kuseyrioğlu
Pales
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Pales süt ürünleri sanayii ticaret .ltd şti
Yetkili Kişi
lale kuseyrioğlu
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Şirket
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
Yemlerini kendimizin yetistirdigi, ineklerimizin sutunden, Artízanal, yöresel geleneksel, yöntemler ile katkısız süt ürünleri, peynir, yayık tereyağ,tuzlu yoğurt, ve Antakya mezeleri üretmekteyiz. 6 sene evvel Antakya ÿa taşındığımda Türkiyede genelde beyaz peynir ve kaşar peynir haricinde pek bir şey bilinmediğini ve Antakya yöresine ait olan taze peynirler ucuza mal olması için katkılı kötü ürünler olduğunu gerçek lezzetlerinde kaybolduğunu ve üreticilerin küstürüldüğünü tespit ettim.Bende Antakya Gelini ve sağlıklı beslemeye çalışan küçük bir çocuğu olan anne olarak elimi taşın altına koyup bu değerleri devam ettirmeye karar verdim. Tabiki kolay olmadı öncelikle ham madde teminini Kendi çiftliğimizden yapmak zorunda kaldım, eşim ihtiyacım doğrultusunda hayvancılığa başladı çünkü maalesef kurnaz köylü sütü gerek yağını çaldı gerek antibiyotik kattı vs. Azimlı çalışmamızın neticesinde 2. senemizde gerek bra slowcheese de gerekse Berlin cheese de Ürettiğim peynirleri tanıtırken buldum kendimi. Antakya'nin 4 önemli süt ürünü vardırö sürk peyniri bu 15inci yüzyılda halep altı yörüklerin gelmesi ile baharatlarla tedaviyi öğrenen Antakyalılar içerisine ekledikleri baharatlarla sağlıklı bir peynir geliştirmişler Tuzlu yoğurt, aslında umame olan bu ürün tam ne yaman yapılmaya başladığı bilinmesede 150 sene evveline ait karıştırma kürekleri bulunmaktadır.Bu ürün aslında kış ayında keçılerin sütü olmadığı dönemde kullanılmak üzere pişirilerek üretilen bir üründür.Carra peyniri yeni üretime başlıayacağımız ve maalesef piyasada orijinali olmayan bir ürünç Carra nın özelliği keçi peyniri ile inek çökeleği çörek otu ile testinin içerisine basılıyor ağzı zahter ve toprak ile kapatılıyor ve ters şekilde en az 6 ila12 ay toprağın altına gömülüyor. Tabiiki birde meşhur künefelik peynir, bu ürününde gerçeğini bulmak maalesef çok zor tuz içermediği için ürünün raf ömri yık 2-3 günde ekşiyor bu sebepten piyasada bulunmuyor.yayik tereyağ biz yoğurttan üretmekteyiz 100 kg dan sadece 3-3.5 kg elde edilir sütün yağ oranına göre bununda maliyetiini tahmin edersiniz ancak piyasada bir sürü çakma yayık tereyağ adı altında ürün satılmakta bunların içine renk versin diye karaten karıştıranmı istersiniz kremadan yapanmı istersiniz her tip üretici var.Ürettiğimizpeynirler ise taze peynir olduğu için sütün kalitesi için hayvanları bile kendimiz yetiştirmekteyiz. Hayvanlarin yemler'n'de kendi arazilerimizde yetişmekte.
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Bölgeye ait yöresel ürünler ksybolmasın diye yöresel ve cografi işaretlenmeli ürünler üretmekteyiz Daha önce çalışma tectübesi olmamış kadınları yetiştirip onlara iş imkanı sunmaktayız
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Tarım ve/veya Gıda
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Peynir, tereyağ ve meze, salça, reçel, turşu, nar ekşisi, zeytinyağı
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
Kadın kooparatifi, salça, reçel, nar ekşisi.
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
Bölgemizde bulunan Kadın kooparatiflerine, destek vermekteyiz. Hem üretim hem pazarlama konusunda
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Sütümüzü, kendi hayvanlarımızdan, yemlerinide kendimiz yetiştirmekteyiz. Mezelerimiz tamamen yerel ürünlerden oluşmakta.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Çiftlik ve arazilerimiz 550 donumdur, bunun 300 donumunde hayvanlar icin gerekli olan mahsulleri,slaj için mısırı, yoncasi, samani ve fee, yetisir. Onlara tahsis edilmis olan mera alani bulunmaktadir, disaridan ovada yetistiremedigimiz soya, sut yemi gibi mahsulleri almaktayiz, esim hayvanlarimiz ile ilgilenmektedir. Takribi inek ve yavrulari ile birlikte 60 bas hayvanimiz bulunmaktadir. Hali hazirda sut vermeye baslayanlarin tamamen bizde dogmus buyumus ineklerdir.imalathanemiz sehirdedir, elemanlarimiz yakin mesafede oturan yuruyerek ise gelen, bizlerle ilk ise baslamis olan eski ev hanimlaridir. uretim şeklimiz tamamen geleneksel yöntemlerle gerçekleşmekte sadece kontrol için teknik alet kullanmaktayız.Elemanlarımız daha rahat çalışa bilsin diye genelde alet tasarlıyıp ürettirmekteyiz.üretim alanımız personel bölümümüz ve çalışma alanımız bulunmakta.
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
Yok
Tarımsal Üretim Yapıyor Musunuz?
hayır
Ürettiğiniz gıdalarda herhangi bir katkı maddesi ya da koruyucu içerik kullanıyor musunuz?
Kimyasal malzeme kullanmamaktayiz tamamen doğal ve katkısız ürün üretmekteyiz
Gıda üretim izniniz var mı?
evet
Üretimde akılcı su kullanımı uyguluyoruz
Peynir imalatında bilindiği gibi ciddi su kullanımı vardır bizler ,soğutmak için kullandığımız suyı biriktirip imalathanenin temizliği için kullanıyoruz
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
Zeyt'n gibi kullanılabilir ürünleri atığa çıkması yerine iade alıp onları mezeye çevirmekteyiz,cam kavanozlarınıda farklı ürün için kullanmaktayız.
Ekolojik açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü yanımızın sosyal yanımız.
Günümüzde fiyatı düşürmek adına içerisine eser miktarda süt kullanılan peynirlerin aksine, bizler katkısız ,artizanal ürünler üretmekteyiz.Geleceğimiz geçmişimizi yaşatmakla sağlanacağına inandığımız için, gelecek nesillere bırakmak üzere ve yöresel ürünleri tanıtmak adına geleneksel ile bilimseli birleştirip geleneksel yöntemlerle üretim yapan ancak insan sağlığı ve gıda güvenliği için bilimsel yöntemleri kullananan bir üreticiyiz.Bunun Haricinde bizimle beraber yol alan yol arkadaşlarımızın her biri bu geçen süre içerisinde iyi beslenme temiz gıda eğitim çocuklarının eğitimi ve sağlığı konusunda bilinçlendi onlarda kendi çevrelerini bilinçlendiriyorlar. Belkide bu çıktığımız yolda en önemli yaptığımız şey kaybolmaya yüz tutmuş peynirleri üretip,Türkiye'ye ve Dünya'ya tanıtmak.
Yönetim ilkelerimiz paylaşımcı ve yatay
Patron çalışan ilişkisinden daha ziyade ortak aklın kullanıldığı yöntem ile üretim yapmaktayız.Her çalışanın sesi ve fikri vardır. Doğru üretim yaptığına inandığımız üreticilere ise ürünlerini kendi kanallarımızdan pazarlama desteği vermekteyiz
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Öncelikle kadına pozitif ayrımcılık yaparak başladığımız iş yerimizde daha önce evde oturup çalışmayan kadınlarımız bugün meslek sahibi oldular evlerine para götürüyor çocuklarının eğitimine destek oluyorlar.
Kırılgan veya dezavantajlı grupları güçlendiren bir yapımız var
Meze grubumuzda kullandığımız el işi gerektiren ürünlerimizi ihtiyaç sahibi kadınlarımıza yaptırıyoru,z bu sayede hem para kazanmalarını hemde işe yarar oldukları hissine sahip olmalarını sağladığımızı düşünüyorum.Bunun harícinde pandemí döneminde ürünlerini satamayan kadınlarımızın ürünlerini kendi internet sitemizden satışa sunduk. Hayata saril lokantasina her ay peynir ve meze göndermekteyiz. bunu gerek satıp gelirini kullanabilirler gerekse sokakta yaşayan insanları doyurmak için kullanabilirler.Biz her bireyin iyi gıda tüketmeye hakkı olduğunu inanan bir firmayız.
Gelirimizin belli oranıyla sosyal projeleri destekliyoruz
Geçtiğimiz sene başlayıp Kademeli olarak istanbuluda tecrübe etmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için çalışanların bazılarını istanbula seyahate götürmekteyiz. Bunu haricinde spora ilgisi olan çocukların kurs paralarını biz karşılamaktayız
Sosyal sorumluluk projelerimiz var
Altınozu kadın kooperatifi ile ortak çalışmalarımız var onlara toptancı müşterileri ayarlıyor ürettikleri ürünleri pazarlıyor,tasarımcılarla biraraya getiriyor ve hatta kanunen zaruri olan konularda destek veriyoruz.Kendi yetişmiş elemanlarımız, gıda mühendisimiz de bu gruba gereken yardımı gerçekleştiriyor.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkemiz var
çalışanlarımızın hepsi sigortalı , çalışma saatleri ilk gün itibari ile olmasi gerektiğinin altındadır. Malum süt uyumaz bu sebepten işleri bittiğinde ki bu her gün farklıdır imalathaneyi kapatırlar. her sene izinler hakları oranında verilir ve hatta ihtiyaç dahilinde ekstra izin kullanırlar
Yukarıdakilerden farklı bir konuda fark yaratıyorum
Antakya Şehrinin gerek tarih gerek gıda yönünden doğru tanıtılması için çaba gösteriyorum.Değerlerimiz kaybolmasın korunsun diye araştırıyorum üretiyorum.
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Kimyasal malzeme kullanmamaktayiz tamamen doğal ve katkısız ürün üretmekteyiz
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
Pales tek sahiplidir,4 tanesi ímalatta bir tanesi ineklerimizle ilgilenen olmak üzere toplamda 5 çalışanımız vardır. Çalışanlarımızın 3 tanesi kadın 2 tanesi erkektir.Gida mühendislerimizi yeni mezun seçmekte ve onları eğitmekteyiz.ineklerin bir kismi esime bir kismi pales'e aittir ancak bakimi vs esim ilgilenir ben sutu ondan satin alirim.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.