Çarşı / Üreticiler / Önemsiyoruz Sosyal Girişimi
Önemsiyoruz Sosyal Girişimi
İSTANBUL / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Bebek Bakım ve Sağlık (0 ürün)
Hakkında

Önemsiyoruz, hibrit yapıya sahip bir sosyal girişim.

Genel amacı çocukların ve çevresindeki yetişkinlerin; sosyal, kültürel ve ekonomik alanda nitelikli ve sürdürülebilir gelişimlerini sağlama, psiko-sosyal iyi oluş hallerini destekleme; bu alanlardaki ihtiyaçlarını tespit etme ve bu ihtiyaçlara yönelik sistemsel çözüm önerileri geliştirmektir. Kamu kurumu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları iibirligi içinde yerel, ulusal ve uluslararası ölçekteki çalışmalarında etki alanını genişletmek ve sürdürülebilirlik için birlikte çalışmayı öncelikli görür.

 

Faaliyet Alanları

Çocuk - Ebeveyn Gelisim Programları: Erken çocukluk döneminin önemine odaklanan çocuklar ile ebeveyn birlikte ve ayrı ayrı oyun atölyeleri. 

Egitici Egitimi Programları: Ögretmen, Psikolog, Psikolojik Danısman ve Rehberler, Sosyal Hizmet uzmanlarına yönelik atölye ve gelişim programları.

Psikososyal Destek Programları: Özel ihtiyaçları olan gruplara yönelik psikososyal güçlenme programları.

Gönüllülük Yapısı Kurma ve Sürdürülebilirliği Programları: İnsan Odaklı Tasarım ile Topluluk Yönetimi anlayışının organizasyon ihtiyaçları dogrultusunda sekillendirilmesi, Müzik ve Psikoloji kesişiminde Dayanışma Ağlarının Kurulması.

Dayanışma ve Güçlenme Programları: Kadınların iş piyasasında rol alması, politik katılımda ifade alanına sahip olması ve sosyal dayanışma içinde güçlenmelerine yönelik iş fikri, proje ve kampanya geliştirilmesi.

Gözde Şekercioğlu
Önemsiyoruz Sosyal Girişimi
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Gözde Şekercioğlu
Yetkili Kişi
Gözde Şekercioğlu
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
0-6 yaş aralığındaki çocukların akranları ile eş gelişim göstermelerini destekleyecek ürün ve öğretici içerikler geliştiriyoruz. Bu ürünlerin özel durumu olan bireylere ulaştırılmasında fon yaratmak üzere yan ürünler tasarlıyoruz. Bu ürünlerden bir tanesi de kartpostallarımız. Ayrıca, sürekli ürün geliştirmeye devam ederken, bir yandan da öğretici içeriklerimizi yazılı ve görsel olarak hazırlıyoruz.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Tekstil bazı ürünlerimizi su tüketmeden, 210 derecede dijital baskı ile üretiyoruz, dikimleri için ise Sarıyer Kadın Kooperatifi ile çalışıyoruz. Şu sıralar üretim ağımızı genişletmek üzere Harmoni Kadın Kooperatifi ve Small Projects Istanbul ekipleri ile numune dikimi aşamasındayız. Matbaa çalışmalarımızda Cenkler Matbaa ile çalışıyoruz, atık durumda kalan, ana sipariş sonrasındaki kalan kağıtlarını baskı çalışmalarımızda değerlendiriyoruz. Yeni ürünlerimizden bir tanesi de bilekliğimiz onu da 3 boyutlu yazıcı ile üretiyoruz, şu anda numune aşamasında.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Şahıs şirketiyiz. Aralık 2015’ten bu yana 20’den fazla gönüllü ile çalışıyoruz. Henüz hiç maaş almadık. Sadece masrafları karşılıyoruz. Gönüllülerimiz arasında ürün tasarımcısı, çocuk gelişim alanından uzmanlar, pazarlama ve iletişim alanından kişiler yer alıyor. Danışma Kurulumuzda tekstil alanında deneyimli profesyoneller, finans alanında bize destek olanlar bulunuyor. Bir de çok yeni Önemseyen Ebeveynlerden bir ağ oluşturuyoruz. Bir ürün ve içerik geliştirirken en az üçer kişilik çalışma grupları ile ilerliyoruz. Tasarlanan ürün veya içerik mutlaka çocuk gelişim uzmanı onayı ile son haline geliyor.
Ürün veya hizmetimizin kendisi çevresel açıdan bir fark yaratmayı hedefliyor.
0-6 yaş çocuk için geliştirdiğimiz ürünler ile çocuğun gelişim sürecinde az ürün ile kapsayıcı bir öğretici içerik ulaştırmayı hedefliyoruz.
Akılcı su kullanımı uygulamalarımız var
Tekstil üstüne yapılan baskılarda su tüketimimiz sıfır.
Üretim / hizmet sürecimiz doğa dostu ögeler barındırıyor
Su tüketiminin olmayışı, ürün üstündeki baskının 210 derecede yapılması oyuncağın üstündeki baskının ömrünü uzatıyor.
Ürün veya hizmetimizin kendisi sosyal olarak bir fark yaratmayı hedefliyor
Eğitime ve sosyal fırsatlara erişimi sınırlı çocuklar için kardeş oyuncak sistemi oluşturmak istiyoruz. Bir nevi askıda oyuncak var demek istiyoruz. Bunun için de fon yaratmak üzere üründen bağımsız yan ürünler geliştiriyoruz. ‘Koşullarından bağımsız, oyuncak her çocuğun hakkı’ mottomuz. İlk hedef kitlemiz hapishanede annesi ile yaşayan 0-6 yaş çocuklar. İçeriye oyuncağın girişi ile ilgili sınırlandırmalar nedeniyle gelişimleri için önemli olan ilk bilgiyi edinmeleri ve içerde anneleri ile bağ kurmalarını kolaylaştıracak ürün ve içeriklerimiz var. Bu bilgiyi aktarmak üzere çalışırken bir çocuğun ihtiyacının sorgulanmasına fırsat sunuyoruz.
Çalışma ortamımız / koşullarımız nispeten iyi ve adil.
Ekiptekiler ile açık ve katılımcı bir iletişim kuruyoruz. Sorular sorarak karar alma aşamasında gönüllülerin katılımını sağlıyoruz.
Kurum içi çalışanlarımızı yapılandıran / güçlendiren uygulamalarımız var
Gönüllülerimize teşekkürü katılmak istedikleri bir eğitime gidiş masraflarını karşılayarak ya da onlara o eğitimin biletini alarak destek oluyoruz.
Yönetim ilkelerimiz paylaşımcı ve yatay
Şirketsel, vergisel ve muhasebesel konulardaki zorunlulukların dışında ürün ve içerik bazlı hazırlıklarda ekipteki kişilerin ilgili olanların inisiyatif alarak karar almada katılımcılığını sağlıyoruz. Yöneticiler yok, ekiplerin lideri var aslında.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Kooperatifler ile işbirliğimiz var.
Kırılgan veya dezavantajlı grupları güçlendiren bir yapımız var
İlk hedef kitlemiz hapishanede annesi ile yaşayan çocuklar, sonrasında 2018 yılında yuvalarda, sevgi evlerinde, yurtlardaki 0-6 yaş çocuklara ulaşmak için çalışıyoruz. Hayat Sende Derneği ile görüştük. Ardından da mülteci çocuklara ulaşmak istiyoruz, bu konuda oyuncaklarımızın onaylayan Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği ile tanıştık. Bütçemiz ile ürünleri Al Farah çocuk merkezlerinde atölyelerde oynamaları için ulaştıracağız.
Gelirimizi belli oranda sosyal projelere veriyoruz
Kazancımız ile faydalanıcılarımızı genişletmek istiyoruz. Hem yeni ürün geliştirmeye hem de var olan ürünlerin yeni faydalanıcılara ulaştırılması için çalışıyoruz.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.