Çarşı / Üreticiler / Olivurla
Olivurla
İZMİR / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Yemeklik Yağlar (6 ürün)
Hakkında

Ayerya Rüzgarlı Vadi Çiftliği, İzmir, Urla’da, Yağcılar Köyü’nde bulunmaktadır.  Ayerya, 1998 yılında, Erdinç ve Zerrin Omuroğlu çifti tarafından kurulmuş ve ziraat eğitimi alan kızları Pelin Omuroğlu’nun da katkılarıyla TURLA şirketinin bir parçası olarak faaliyetini sürdürmektedir. 1998 yılında ilk zeytin ağacının dikilmesi ile başlayan çalışmalar, bugün toplamda 10.000 zeytin ağacı ile üretim yapan bir çiftliğe dönüşmüştür. 2003 yılında Urla'nın ilk organik tarım sertifikasını alan işletme, o günden bu yana, organik tarım sertifikası ile ve OLIVURLA markasıyla zeytin ve zeytinyağı üretmeye devam etmektedir.  Urla merkezde, tarihi bir bina, restorasyonu gerçekleştirilerek, AYERYA ORGANİK ÜRÜNLER adı altında butik bir dükkana dönüştürülmüş ve 2010 yılından beri, çiftlikten gelen tüm ürün satışları bu noktadan gerçekleştirilmeye başlanmıştır.

TURLA Organik Zeytin & Zeytinyağı Tesisi
TURLA şirketi, 2013 yılında, Kuşçular Köyü’nde, İZKA desteğini alıp, güneş enerji sistemleriyle çalışan, modern bir Kontinü tesisi kurmuştur. Tesis, İZKA desteği ile bölgede temiz enerji üreten tek zeytinyağı işletmesidir.

Bu yağ fabrikası sayesinde, zeytinler hijyenik ve titiz bir ortamda  sıkılmakta, sağlıklı, kaliteli ve aromatik zeytinyağları üretilmektedir. Özenle elde edilen ve butik olarak üretilen natürel ve asitliği en fazla % 0,2 - %0,4 olan OLIVURLA Organik Zeytinyağları, meyvemsilik ile önemli bir kalite kriteri olan boğazda yakıcılık acılık özelliği ile fenolik bileşenleri, yani antioksidanları, acılık en üst seviyede tutabilmeyi hedeflemektedir.

OLIVURLA
Urla’nın yöresel ve bölgeye uyumlu Erkence, Ayvalık, Gemlik ve Domat  varyetelerinden elde edilen, gerek sofralık gerekse yağlık olarak değerlendirilen ve Ayerya’da üretilen zeytinlerden elde edilen butik ürünlerin özenle birleştirildiği bir zeytinyağı markasıdır.

OLIVURLA Organik Naturel Sızma Zeytinyağı, Domat varyetesinden alınabilecek farklı aromalara sahiptir ve bu tada coğrafyanın zenginliğini ve nefasetini sürekli esen kuzey rüzgarıyla harmanlaması sayesinde ulaşmaktadır.  Bu aromalar içinde,  taze zeytin ile taze çimen, çağla badem, yeşil elma, yeşil domates, enginar gibi farklı tat ve lezzetler ortaya çıkmaktadır. Zeytinyağının bu kalite özelliklerinden dolayı İtalya’da düzenlenen ve sadece organik zeytinyağlarının katılabildiği BIOL yarışmasında altın madalya aldığı düşünülmektedir.

YARIŞMA
Urla, 12 İON kentinden biri olan Klazomenai kentinin günümüzdeki adıdır.  Klazomenai, M.Ö. 6 yy.’a dayanan ve dünyanın ayrıştırma metodu ile sıkılan ilk zeytinyağı işliğinin de yer aldığı bir kenttir. Bu nitelikleriyle, bize bu bölgedeki zeytin ve zeytinyağı kültürünün ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır.

Bu kıymetli mirasa sahip çıkmaya çalışan, Erdinç, Zerrin ve Pelin Omuroğlu, günümüze dek yapılan teknolojik çalışmaları, geleneksel bilgi ile harmanlayıp, zeytinyağının tüm faydalarıyla, poyrazın getirdiği zenginlik ile birlikte toprağın bereketinin buluştuğu Urla Yarımadası’na özgü  tat ve lezzetle ürettikleri OLIVURLA zeytinyağlarıyla bölgemizi ve ülkemizi temsil ederek BIOL ve MARIO SOLINAS yarışmalarına katılmıştır.

BİOL
Bu yarışmada Türkiye’den sadece iki firma ödül almış, her iki firma da GOLD MEDAL ödülüne layık görülmüştür. OLIVURLA üreticileri, bu iki üreticiden biri olmaktan ve dördüncü kez katıldıkları bu yarışmada Türkiye’ye bir Altın ödül getirmekten duydukları mutlulukla daha başarılı sonuçlar için umutla çalışmalarını sürdürmektedir.

PELİN OMUROĞLU
Olivurla
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
TURLA TARIM GIDA TURİZM ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
Yetkili Kişi
PELİN OMUROĞLU
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Organik Zeytinyağı Organik sofralık zeytin Ekoturizm
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Ayerya Rüzgarlı Vadi Çiftliği,  İzmir, Urla’da, Yağcılar Köyü’nde bulunmaktadır. Ayerya, 1998 yılında, Erdinç ve Zerrin Omuroğlu çifti tarafından kurulmuş ve ziraat eğitimi alan kızları Pelin Omuroğlu’nun da katkılarıyla TURLA şirketinin bir parçası olarak faaliyetini sürdürmektedir. 1998 yılında ilk zeytin ağacının dikilmesi ile başlayan çalışmalar, bugün toplamda 10.000 zeytin ağacı ile üretim yapan bir çiftliğe dönüşmüştür. 2003 yılında Urla'nın ilk organik tarım sertifikasını alan işletme, o günden bu yana, organik tarım sertifikası ile ve OLIVURLA markasıyla zeytin ve zeytinyağı üretmeye devam etmektedir. Urla merkezde, tarihi bir bina, restorasyonu gerçekleştirilerek, AYERYA ORGANİK ÜRÜNLER adı altında butik bir dükkana dönüştürülmüş ve 2010 yılından beri, çiftlikten gelen tüm ürün satışları bu noktadan gerçekleştirilmeye başlanmıştır. TURLA Organik Zeytin & Zeytinyağı Tesisi TURLA şirketi, 2013 yılında, Kuşçular Köyü’nde, İZKA desteğini alıp, güneş enerji sistemleriyle çalışan, modern bir Kontinü tesisi kurmuştur. Tesis, İZKA desteği ile bölgede temiz enerji üreten tek zeytinyağı işletmesidir. 2017 yılında en prestijli zeytinyağ yarışmaların 2 tanesinden ; BIOL Ostuni-İtalya ve diğeri ; Mario Solinas ,Türkiye ‘den ALTIN MADALYA ödülümüz var. Türkiye’de biri organik diğeri de kalite ödülü olarak, klasmanında  2 altın madalyalı bir Türk markasıyız.  Ödüllü zeytinyağlarımızın yanı sıra monokültür olarak bizzat kendi fabrikamızda operasyonunu yürüttüğümüz Ayvalık- Gemlik, Domat ve Erkence varyetelerinden yüksek kaliteli zeytinyağlar üretmekteyiz. Ayrıca Ayerya Rüzgarlı Vadi Çiftliği'mizde özellikle çocuklarla birlikte zeytin ve zeytinyağı kültürü üzerine atölyeler, hafta sonu etkinlikleri ve kahvaltılar organize etmekteyiz. Urla Yarımadası'na ait olan Erkence zeytin ağaçlarına farkındalığı yöneltmek için okullarla zeytin & zeytinyağı tadımı ve kültürü projeleri yapmaktayız.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Biz bir aile işletmesiyiz. Bu işletme ortakları Erdinç ve Zerrin Omuroğlu'ndan ibarettir. Ben kızları Pelin Omuroğlu Balcıoğlu da üretim ve pazarlama müdürü olarak çalışmaktayım. Tarım işletmemizin kuruluşu babam Erdinç Omuroğlu'nun nakliye işinin finansal desteği ile kurulmuştur. Bu nakliye işinde 9 kişi, çiftlik ve tarım işletmesinde de 10 kişi çalışmaktadır.
Ürün veya hizmetimizin kendisi çevresel açıdan bir fark yaratmayı hedefliyor.
Urla eski adıyla KLAZOMENAI 12 ION kentinden biridir ve ayrıştırma metodu ile üretim yapan dünyanın bilinen ilk zeytinyağı işliğine sahiptir. Bu tarihi güç ve kültür ile Urla Yarımadası'na ait olan binlerce yaşında olan ERKENCE varyetesi zeytin ağaçlarının en kıymetli meyvesinin ürünü olan zeytinyağının uluslarası platformlarda kalitesi ile ön plana çıkarılarak yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmasından kurtarmak için çalışmaları yöresel ve lokal insanları, okulları ve çocukları işin içine katarak üretim yapmaktayız.
Üretim / hizmet mekanımız kısmen veya tamamen doğa dostu
2003 yılından bu yana Organik tarım sertifikamız var.
Akılcı su kullanımı uygulamalarımız var
Sulama kaynak ve rezervlerimizde dikkatimizi asgari ihtiyaçlara çeviriyoruz.
Üretim / hizmet sürecimiz doğa dostu ögeler barındırıyor
Organik Tarım prensipleri ile üretim yapıyoruz. Dolayısıyla organik atık, gübreleme ve pest kontrolü konularında azami titizlik gösteriyoruz.
Atık yönetimimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Fabrikamızda zeytin pirinası içinden çekirdeği ayrılarak yakıt olarak kullanıyoruz. Bütün doğal atıklarımız kompost olarak değerlendiriliyor.
Kullandığım enerji kısmen veya tamamen yenilenebilir
Zeytin & Zeytinyağı Fabrikamızda güneş enerjisinden elektrik üretimi yapmaktayız.
Ürün veya hizmetimizin kendisi sosyal olarak bir fark yaratmayı hedefliyor
Organik üretimi Urla'da ilk yapan çiftliğiz. Bu üretim süreci içinde bölge ile gerek tohumları olsun gerek yerel çeşitliliği hep ön planda tutarak şehirden gelenleri veya yerli halkın eğitimini her zaman üretim prensiplerimiz içine aldık.
Çalışma ortamımız / koşullarımız nispeten iyi ve adil.
İşçilerin dinlenebilecekleri sosyal ortamlarımız mevcuttur. Yoğun hasat sezonunda yemeklerimizi fabrikada hepberaber yeriz.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkelerimiz var.
Bütün haklar ve izinler yasal çerçevede düzenlenip uygulanır.
Sosyal sorumluluk projelerimiz var
Ekoturizm çerçevesi altında çiftliğimizde Çocuklarla Erkence Zeytin Hasat Festivali düzenleyerek. Bu ağaçlar ile ilgili yazılı ve sosyal medyada belgesel içerikli projelere destek olmak gibi. Uluslararası Urla Enginar Festivali kurucu komitesinde yer almak, ( 2 yıl önce kapatılan) Slow Food Urla üyesi olmak gibi.
Ek Bilgi 6
Fotoğraflar ile ilgili dosyalar yüklü olduğu için zaman gönderemiyorum. İnstagram : olivurla yı inceleyebilirsiniz.
Sertifikalar
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.