Çarşı / Üreticiler / Öğrenme Tasarımları
Öğrenme Tasarımları
İSTANBUL / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
Eğitim ve Oyuncaklar (7 ürün)
Takım Ölçer
1.440,00 TL
Konuş Onunla
960,00 TL
Can Kulağı
6.000,00 TL
Çocuk Hakları Sek Sek
1.680,00 TL
Kuşatma
4.200,00 TL
İş'te Gençlik
2.400,00 TL
Hakkında

¨Yaşlandığımız için oyun oynamayı bırakmayız, oyun oynamayı bıraktığımız için yaşlanırız.¨ 

Bernard Shaw

Doğduğumuz andan itibaren yemek yemek uyumak kadar önemli bir eylem ‘Öğrenmek’. Her nefes alışımızda bir şeyler öğreniyoruz; aile, okul, arkadaşlar, iş hayatı bize farklı eğitim sistemleri sunuyor.  Tüm evren her gün hızla değişirken, öğretme yöntemleri her şeye rağmen aynı kalıyor.

Biz Öğrenme Tasarımları olarak ‘‘Öğrenmek Eğlencelidir’’ diyoruz. Çocuk, genç, yetişkin, herkesin oynama ve keyifle öğrenme hakkı olduğunu savunuyoruz. Savunduğumuz değerleri, öğrenmeyi kolay ve keyifli hale getiren oyunlar ve yenilikçi öğrenme programları tasarlayarak ortaya koyuyoruz.

Tüm tasarım ve çalışma felsefemizi şu ilkelere dayandırıyoruz.

EĞLENCE: Öğrenmek eğlencelidir.

DENEYİM: Deneyim bir okuldur.

FARKLILIK: Herkes farklıdır ve herkesin farklı öğrenme yöntemi vardır.

FARKINDALIK: Farkındalık en güçlü kazanımdır.

YARATICILIK: Yaratıcı akıl, sosyal etkileşimle ortaya çıkar.

Bizi Biz Yapan FARKLARIMIZ

1- TOPLUMSAL SORUNLARI ÖNEMSEYEN VE FAYDA YARATMAYA ÇALIŞAN SOSYAL BİR GİRİŞİMİZ. 

2-GENÇLİK GİRİŞİMCİLİĞİNİ DESTEKLİYORUZ.

3-STK’LAR İÇİN FON KAYNAĞI SAĞLIYORUZ.

4-KEYİF VE MUTLULUKLA ÜRETİYORUZ.

Detaylar için web sayfamıza bekleriz: www.ogrenmetasarimlari.com

Tanıtım Videomuz: https://www.youtube.com/watch?v=o23gL7fpyf4

Tuğba Çanşalı
Öğrenme Tasarımları
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Öğrenme Tasarımları İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi
Yetkili Kişi
Tuğba Çanşalı
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Biz öncelikle öğrenmeyi keyifli hale getirme misyonu ile çalışan ve bu misyonla oyunlar tasarlayarak, oyun tabanlı eğitim programları geliştiren bir sosyal işletmeyiz. Kurumlara özel öğrenmeye yönelik oyunlar tasarlıyoruz. Bu oyunlar dijital olabileceği gibi, masa oyunları, kart oyunları ve yer oyunları gibi fiziksel oyunlardan oluşuyor. Oyunları kurumların eğitimlerinde kullanabileceği şekilde, hedef kitleye yönelik tasarlıyoruz veya var olan oyunlarımızı sunuyoruz. Bununla birlikte var olan oyunlarımızla farklı hedef kitlelerine yönelik oyun etkinlikleri sunuyoruz. Mesela Avrupa Birliği tanıtımına yönelik hazırladığımız oyunla gençlere 1 saatlik bir oyun programı düzenleyerek, bir seminerde verilebilecek etkiden çok daha fazlasını sunabiliyoruz. Ayrıca yaratıcı eğitim programları düzenliyoruz, bir çok konuda oyun tabanlı eğitimler düzenliyoruz ve okullara, kurumlara özel oyunlaştırma sistemleri, proje tabanlı öğrenme, toplum tabanlı öğrenme, hizmet öğrenme gibi farklı öğrenme programları geliştiriyoruz.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Üretim yerimiz İstanbul'da olmakla birlikte bazı ürünlerimizin dikim aşaması Ankara'da tamamlanmakta. Aynı zamanda ürün çantalarımız Antalya'da yaşayan bir genç kadın girişimci tarafından yapılmakta.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
4 kişi kuruluşundan bu yana tam olarak çalışan, bununla birlikte iş bazlı çalıştığımız bir grafik tasarımcımız, çantalarımızı ve kumaş bazlı oyunlarımızı hazırlayan bir arkadasımız da ekipte.
Üretim / hizmet mekanımız kısmen veya tamamen doğa dostu
ürünlerimizin basım aşamasında boya, baskı çeşidi ve kumas seciminde olabildiğince doğa dostu olmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte hizmet sistemimizde, eğitimlerimizde kullandığımız malzemelerde ve uygulamalarda olabildiğice doğa dostu olmaya çalışıyoruz.
Kullandığımız hammadde, malzemeler (dolayısı ile tedarikçilerimiz de) kısmen veya tamamen doğa dostu
ürünlerimizin basım aşamasında boya, baskı çeşidi ve kumas seciminde olabildiğince doğa dostu olmaya çalışıyoruz.
Paketlememiz kısmen veya tamamen doğa dostu
paketleme sistemimizde olabildiğince bez çanta kullanıyoruz ki sürekli kullanılabilsin ve atık oluşturmayalım. Bez çanta dışında herhangi bir ambalaj sistemi kullanmıyoruz.
Ürün veya hizmetimizin kendisi sosyal olarak bir fark yaratmayı hedefliyor
Biz sosyal işletme olarak çalışıyoruz, var olma nedenimiz öğrenmeyi keyifli hale getirmek ve etkin öğrenme yöntemleri geliştirerek tüm öğrenenlerle paylaşmak. Bu noktada çok fazla örneği olmayan bir iş- hizmet şeklimiz var. Okulların, Şirketlerin, Sivil Toplum kuruluşlarının, müzelerin eğitimlerine ve beklentilerine yönelik eğitsel oyunlar tasarlıyoruz. Kurum eğitimlerini klasik, öğreten merkezli, otoriter eğitim sisteminden yenilikçi,öğrenen merkezli ve katılımcı bir yönteme çevirmiş oluyoruz ayrıca oyunun eğlenceli yönü öğrenmeyi de çok keyifli kılıyor. Oyun tasarımını özel sektörün yanı sıra çoğunlukla sivil toplum kuruluşları için gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar kanser ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmadan, girişimciliğe, İşitme engelli dilinden, sosyal dahil etme, demokrasi, iletişim,takım çalışması, kültürlerarası öğrenmeye kadar 40'dan fazla konuda oyunlarımız bulunmakta. Oyun tasarımı yanısıra oyun tabanlı öğrenme eğitimleri, oyun etkinlikleri ve gelişim programları hazırlıyoruz.
Çalışma ortamımız / koşullarımız nispeten iyi ve adil.
yaratıcılık, üretkenlik ve toplumsal fayda bizim ana öeröevemiz bu nedenle bir ofisimiz olmasına rağmen herkes verimli olduğunu düşündüğü yerde çalışabiliyor. Standart bir mesai veya ofis kavramımız yok. ekip olarak hergün günün her anı iletişim kurabiliyoruz. Haftalık toplantılar yapıyor ve yogunluğumuza göre bir görev planı yapıyoruz. Her toplantıda kendimize keyfile çalışabileceğimiz farklı mekanlar buluyoruz. Her ay tüm çalışanlar birlikte kendimizi ödüllendiriyoruz. Bizim için yaptığımız iş bir mekana kapanıp belli br saati doldurmayı beklediğin bir kafesten öte. Biz öncelikle keyifle çalışabileceğimiz ve birbirimizle dayanışarak üreteceğimiz bir sistem oluşturduk. Çalışanların bir sabit maaşı var ama her ay kazanılan kar oranında maaşlarda artış oluyor. Fazla mesai diye bir kavramımız yok, sadece doğru zaman planlaması ve keyifle çalışma prensibimiz var.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkelerimiz var.
Çalışanların sosyal hakları var, bunun yanı sıra tüm tatillerden faydalanıyorlar ve istedikleri zaman iş yoğunluğuna göre program yaparak tatile çıkabiliyorlar. Çalışan herkes kendi çalışma zamanını kendisi planlıyor, iş takibiniyse birlikte ekip olarak yapıyoruz. Birisinin acil bir durumu yada başka bir işi olduğunda rahatlıkla iletişim kurup, dürüst oluyor, bu neden keyfi bile olabilir. O gün gerçekten buluşmak istemiyordur, bu bizim işimiz için sorun edilecek bir mevzu değil hemen yeni bir tarih belirleyebiliyoruz.
Kurum içi çalışanlarımızı yapılandıran / güçlendiren uygulamalarımız var
Her yıl çalışanlar öğrenmek istedikleri bir konuda eğitim alabiliyor, bu konuda şirket destek oluyor. ileride istediğimiz model şirketteki tüm çalışanların kendilerine öğrenme planı yapmaları ve şirket tarafından bu programın en azından kısmen desteklenmesi.
Yönetim ilkelerimiz paylaşımcı ve yatay
işe dair tüm kararları birlikte alıp uyguluyoruz. Herkes tüm konularda bilgi sahibi ancak herkesin bir görevi var. İsteyen istediği bilgiye ulaşabilir. Tüm anlaşmalar, kazançlar, giderler herkesin ulaşabildiği bir ortak dosyada paylaşılmakta.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Çalışanlarımız genel olarak kadınlardan oluşmata ama bunun yanısıra oyun çantaları genç bir kadın girişimci tarafından dikilmekte.
Kırılgan veya dezavantajlı grupları güçlendiren bir yapımız var
Şirket olarak çalışanların yanı sıra gönüllülerimiz var. Yaş skalası 55 ile 20 arasında değişen ve Türkiye'nin bir çok farklı ilinden bizimle aynı vizyonu paylaşan kişiler bunlar. Biz onlar için gönüllü sistemimizi oluşturduk amacımız gönüllülerimizin öğrenmeyi öğrenmesi ve yenilikçi öğrenme yöntemlerinin farkına varıp uygulayabilir hale gelmesi. Bununla birlikte program boyunca bir takım eğitim programlarıyla gençlerin güçlendirilmesini ve istihdam yaratmayı da hedefliyoruz. 1 yıllık süreç sonunda part time çalışmaya başladığımız gönüllülerimiz ve referanslarımızla iş bulan gönüllülerimiz mevcut. Bu program yanı sıra Suriyeli çocuk ve gençlerle, özgürlüğünden yoksun gençlerle, dezavantajlı bölgelerdeki çocuklarla oyun ve eğitim çalışmaları yürütüyoruz.
Gelirimizi belli oranda sosyal projelere veriyoruz
Yıllık gelirimizin %8 i ile gönüllülerimizin projelerine sponsor oluyoruz, burs programları geliştiriyoruz ve Ayşen Çevik Japonya Hayali Bursunu veriyoruz.
Sosyal sorumluluk projelerimiz var
Sivil toplum kuruluşları için geliştirdiğimiz oyunların satışından belli bir oranı kuruma fon olarak veriyoruz. Böylece STK'lar için bir gelir modeli oluşturuyoruz. Bununla birlikte belli günlerde ücretsiz oyun etkinlikleri düzenliyoruz mesela Aralık ayında 6 farklı ilde gönüllülerimizle Çocuk Hakları oyun etkinliği düzenleyeceğiz. Aynı zamanda var olan blogumuzla eğitim alanında bilgi paylaşarak bilgilendirme yapıyoruz.
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.