Çarşı / Üreticiler / Nimfeon Zeytinliği
Nimfeon Zeytinliği
İZMİR / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
Tüm Ürünler (1 ürün)
Hakkında

Zeytinliklerimiz İzmir'de Karakızlar ve Çiniliköy'de, ceviz ve bademliğimiz Çanakkale’de Evreşe’de Keçiboynuzu ve mandalinalığımız Bodrum’da Çiftlik ve Gümüşlük’te yer almaktadır. Ağaçlarımıza doğayı kirletmeyen koruma yöntemlerini kullanarak, bölgenin bilge çiftçi aileleri ile iş birliği yaparak bakıyoruz. Hasadımızı yine elbirliği ile gerçekleştiriyor, sofralık ve yağlık olarak ayırıyor, özel kasalarda 24 saat içinde sertifikalı tesislere ulaştırıyoruz. Yağ sıkımımız 26 derece C.ta ve filtre edilmeden tamamlanıyor, hava sızdırmaz çelik tanklarda saklanıyor. Deniz Ev markası ile Butik üretimimiz Naturel sızma zeytinyağı, sofralık siyah ve yeşil zeytin, kabuklu ve iç badem, ceviz, keçiboynuzu pekmezi ve mandalina olarak gerçekleşiyor. Çiftliğimizde mevsiminde az miktarda nar ve incir de toplanmaktadır. Tüm sorularınız için lütfen beni arayınız. Tanışmak üzere. Selamlar, Uzm. Ecz. Deniz Kurtsan

Deniz Kurtsan
Nimfeon Zeytinliği
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Deniz Kurtsan
Yetkili Kişi
Deniz Kurtsan
Beyan
Kullandığınız enerji nereden geliyor?
Zeytin toplamak için akülü titreşim makinesi kullanıyoruz ve bu makine şebeke elektriği ile şarj ediliyor. Zeytinyağı üretimi Edremit’de organik izni olan bir tesiste yapılıyor. Sıkım için şebeke elektriği kullanılıyor. Nakliye fosil yakıt kullanan araçlar ile yapılıyor.
Üretiminizi yaparken kullandığınız enerji dışında girdiler nedir? Bu girdileri nereden temin ediyorsunuz? Seçerken ve alırken dikkat ettiğiniz hususlar nelerdir?
Kimyasal gübre kullanmıyoruz. Büyükbaş ya da küçükbaş hayvan gübresi kullanıyoruz. Organik tarım yönetmeliğine uymak koşuluyla bordo bulamacı alımı yapıyoruz. Doğaya uyumlu olması için bakır prepatı hektar başına 6 kilodan fazla vermiyoruz. Biyolojik mücadele için ilçe tarımdan sinek yapışkanları alıyoruz. Zeytin sineği larvadan uçmaya geçerken orda yakalıyoruz. Diaminofosfat gubresini (DAP, kimyasal gübre) %2’ye seyreltip 5 litrelik pet siselere koyup delikler açıyoruz. Zeytin sineği o deliklerden giriyor. Bu seyrelti bir süre sonra güneşte kuruyor. Bu uygulamayı sadece belli bir dönemde, zeytin sineği uçarken yapıyoruz. Kullanılmış pet şişeleri, oteli olan tanıdıklarımızdan temin ediyoruz. Fakat ileride DAP yerine pekmez kullanmayı düşünüyorum. Incirleri geleneksel ve doğal yolla döllemek için kurtlanmış kuru incir satın alıyoruz. Nar ekşisi yapımında odun ateşi kullanıyoruz.
Seçtiğinizden daha iyisi olduğunu düşünüyorsanız imkanınız olsa nereden temin ederdiniz? Neye göre seçerdiniz?
İleride domates kurutmak için güneş enerjisiyle çalışan bir kurutma sisteminden faydalanmak isterim. Böyle bir kurutma küflenmeyi de engeller.
Ürün ve hizmetlerimizi üretirken temin ettiğimiz tüm malzeme ve hizmetlerin yer aldığı tedarik zincirinizin tüm halkalarında ne gibi toplumsal ve doğal bedeller var?
Nakliye için kullanılan fosil yakıt tüketen traktörler dışında, herhangi bir toplumsal ya da doğal bedel yok.
Bu toplumsal ve doğal bedelleri en aza indirmek için ne yapıyorsunuz?
Şimdilik bir şey yapamıyorum. Bu konuda bir şey yapabilmem için daha toplumsal projelerin geliştirilmesi gerekir.
Bu konuda planlarınız varsa nelerdir?
Kompost yapmak planlarım arasında fakat şimdilik arazimde uzun süre kalamadığım için yapamıyorum.
Ürettiğiniz ürün ve hizmetleri sıralayınız.
Zeytin, zeytinyağı, kuru ve yaş incir, domates, nar, ceviz, mandalina. Ürünlerimizin hepsi sertifikalı organik ürünlerdir.
Bu ürün ve hizmetleri için kullandığınız üretim yöntemleri nelerdir?
Doğal ve organik üretiyoruz. Zeytinler su, tuz ve sitrik asit ile olgunlaştırılıyor. Bu işlemde yerel Çankırı kaya tuzu kullanıyoruz. Zeytinyağı organik olarak ikili faz soğuk sıkım yöntemiyle üretiliyor.
Üretim yönteminizin adımlarını ve sürecini tarif ediniz.
Toprak bakımı, budama, toplama, sofralık zeytinin olgunlaştırılması, zeytin yağı sıkımı Incirde kurutma Narda pişirme Cevizde elle ayıklama
Bu üretim yöntemi haricinde kullanabileceğiniz daha az düzeyde enerji ve doğal varlık kullanan, çalışanlara daha iyi çalışma koşulları sağlayan yöntemler var mı?
Pazarlamayı mümkün olduğunca kısa mesafede yapmayı isterim. Şu an eş dost dışında ürünlerimin hepsi Maranki isminde organik ürünler pazarlayan bir aracı firma ile satılıyor. Eşe, dosta sattığım ürünleri ise mümkün olduğunca büyük ambalajlarda satarak ambalaj tüketimini azaltmaya çalışıyorum. Ayrıca ilerisi için güneş paneli kurma, doğayla uyumlu hijyenik üretim tesisi kurma gibi planlarım var.
Ürün ve hizmetlerimizi ürettiğiniz yeri nasıl seçtiniz?
Zeytinliklerim İzmir’de, zeytinler Edremit’deki organik sertifikasyona sahip bir tesise gidiyor. Hem yağı, hem de sofralık zeytin üretimi aynı yerde yapılıyor. Her iki ürün de aynı yerde şişeleniyor, etiketleniyor ve denetleniyor. Böylece denetleme işlemleri de basitleşmiş oluyor.
Üretim yeri olarak toplumsal açıdan daha uygun, doğal çevre ile daha uyumlu bir ortam mümkün mü?
Kendi tesisimi kurup zeytinlerimi kendim olgunlaştırabilirim. Böylece çevre köylere de faydam dokunur. Daha önce bunu yapmak istedim fakat tarım bakanlığının üretim tesisi kurma koşullarına takılıyorum. Arazimin kadastral yola sınırı olmadığı için izin alamadım.
Bu konuda planlarınız varsa nelerdir?
Kadastral yola sınırı olan arazi arıyorum.
Kaç çalışanınız var?
Sadece zeytin hasadı zamanında 8 kadar mevsimlik işçi 3 gün çalışıyor. Onun dışındaki her işi kendim yapıyorum. Fakat köylülerle birbirimize çok yardımcı oluyoruz. Örneğin hasat zamanı onlar bana eleman buluyorlar ben de onlara ürünlerini pazarlamalarında yardımcı oluyorum.
Çalışanlarınızı nasıl seçiyorsunuz?
Komşularım buluyorlar.
Çalışanlarınıza yönelik ücret politikanız ve çalışma saatleriniz nelerdir?
Çalışma saatleri 8 ile 4 arası. Mevsimlik işçi olduğundan ücret politikası piyasa koşullarına göre uyarlanıyor. Yemeklerini kendileri ödüyorlar.
Çalışanlarınıza ne gibi sosyal haklar sağlıyorsunuz?
Mevsimlik işçi olduğu ve benimle sadece 3 gün çalıştıkları için herhangi bir sosyal hak sağlayamıyorum.
Çalışanlarınızın performanslarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Değerlendirmeye gerek olmuyor.
Sağladığınız çalışma ortamını nasıl tarif edersiniz?
Mevsimlik iş
İşletmenizin vizyonu nedir?
Yöresel markalaşmayı sağlayarak çiftçilerin refahına katkıda bulunmak Toplumsal destekli tarım ve pazarlama yapan gruplara destek ve örnek olmak
İşletmenizin misyonu nedir?
İyi, temiz, adil gıdayı üretmek ve örnek olmak
İşletmenizin değerleri nelerdir?
Dürüstlük, üstün kaliteli ürün, itibar
İşletmenizin etik değerlerini nasıl tarif edersiniz?
Yukarıdaki gibi
Ürün ve hizmet üretiminizde ortaya çıkan atıklar var mı?
Zeytinyağı üretiminde zeytin çekirdeğinin suyu olan karasu çıkıyor. Bu karasu genelde toprağa atılıyor ve toprağa zarar veriyor. Karasu aslında genel anlamda zeytinyağı üretiminin bir sorunu. Bunun dışında cam ve metal atıklar olabiliyor.
Bu atıkların geri kazanımı ve değerlendirilmesi ne şekilde yapılıyor?
Cam atıklarımı cam atık tanklarına, metal atıkları da metal toplama ünitelerine koyuyorum.
Bu konuda planlarınız varsa nelerdir?
Kurutup yakmak için karasudan briket yapılabilir. Bu alanda çalışan uzman isimler var. Onlarla birlikte bir proje başlatılıp briket yapımı için tesis kurulabilir. Toprak için permakültür esaslarını daha çok uygulamayı istiyorum.
Ürettiğim ürün ve hizmetler türeticiler tarafından kullanıldıktan sonra ne gibi atıklar ve etkiler ortaya çıkıyor?
Cam, teneke ve metal kapak
Bu atık ve etkileri ne şekilde yönetiyorsunuz?
Pazarlamamı aracı bir firmayla yaptığım için türeticilere doğrudan ulaşamıyorum.
Bu konuda planlarınız varsa nelerdir?
Zeytinyağı şişelerimin boyunlarına bir askı asıp hem geri dönüşüm hem de zeytincilik ile ilgili bilgilendirme yazabilirim.
İşletmenizin ve ürünlerinizin tanıtımını hangi kanallarla yapıyorsunuz?
Sosyal medya
Tanıtırken ön plana çıkardığınız ögeler nelerdir?
Sertifikalı organik ve yerel olması
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.