Çarşı / Üreticiler / Nevruz Köyü Kadınları
Nevruz Köyü Kadınları
ÇANAKKALE / Türkiye
Azimli Üretici
Azimli Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Gıda (0 ürün)
Hakkında

 Biz Nevruz köyü kadınlarıyız, ancak kendimizden önce yaşadığımız toprakların hikâyesinden söz etmek isteriz; çünkü biliyoruz ki bizi biz yapan geçmişten devraldığımız ve geleceğe bırakacağımız hikayelerdir.

   Ve elbette hikayelerin kahramanları vardır. Cesareti öğreniriz onlardan. Düştüğümüz yerden kalkmayı, tökezlediğimizde yola devam etmeyi, vazgeçmemeyi…

   Ama en çok umut etmeyi öğreniriz. Yarınlara hayallerimiz ile tutunurken onların sözleri zihnimizde yankılanır durur. İşte bu nedenle onları hatırlamak, hiç unutmamak boynumuzun borcudur.

   Doğduğumuz toprakların hikaye si yüzyıllar öncesine uzanıyor, her şeyi anlatabilmek mümkün olmasa da iz bırakanları anmak gerek.

   1934 yılında Atatürk, Farsçada “yeni gün” anlamına gelen Nevruz ismini köyümüze verir. Yeni bir isim; Yeni umutlar, yeni hayaller, yeni heyecanlar demektir. O sıralarda 6 yaşında bir çocuktur İbrahim Bodur. Doğanın içinde hayaller kurarak büyür. Geleneğin izini sürse de daima yeninin peşindedir. 1957 yılında Çanda Çanakkale Seramik’i kurarak doğduğu topraklarda yeni bir güne uyanır.

“Sizi siz yapan öz değerlerinize sahip çıkın; çünkü onlar sizi bir ağacın kökleri gibi ayakta tutacaktır,”der.

   Bugün bizlerde devraldığımız hikayeleri heyecanla yeniden yaratmak, köklerimize tutunarak geleceğe el emeği göz nuru bir iz bırakmak için yan yanayız. Bizimle el ele veren Zeynep Bodur Okyay dan aldığımız güç ile yeni bir dünya kurmak için bir aradayız. Burası kendimizi bulduğumuz, mutluluğu yakaladığımız, her şeyden önemlisi özgür hissettiğimiz yer. İnanıyoruz ki umutlarımız, hayellerimiz sizinle yarınlara ulaşacak ve hikaye hiç bitmeyecek.

Canan Aydın
Nevruz Köyü Kadınları
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Sınırlı Sorumlu Nevruz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi
Yetkili Kişi
Canan Aydın
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Kooperatif
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
Biz Nevruz köyü kadınlarıyız, ancak kendimizden önce yaşadığımız toprakların hikâyesinden söz etmek isteriz; çünkü biliyoruz ki bizi biz yapan geçmişten devraldığımız ve geleceğe bırakacağımız hikayelerdir. Ve elbette hikayelerin kahramanları vardır. Cesareti öğreniriz onlardan. Düştüğümüz yerden kalkmayı, tökezlediğimizde yola devam etmeyi, vazgeçmemeyi… Ama en çok umut etmeyi öğreniriz. Yarınlara hayallerimiz ile tutunurken onların sözleri zihnimizde yankılanır durur. İşte bu nedenle onları hatırlamak, hiç unutmamak boynumuzun borcudur. Doğduğumuz toprakların hikaye si yüzyıllar öncesine uzanıyor, her şeyi anlatabilmek mümkün olmasa da iz bırakanları anmak gerek. 1934 yılında Atatürk, Farsçada “yeni gün” anlamına gelen Nevruz ismini köyümüze verir. Yeni bir isim; Yeni umutlar, yeni hayaller, yeni heyecanlar demektir. O sıralarda 6 yaşında bir çocuktur İbrahim Bodur. Doğanın içinde hayaller kurarak büyür. Geleneğin izini sürse de daima yeninin peşindedir. 1957 yılında Çanda Çanakkale Seramik’i kurarak doğduğu topraklarda yeni bir güne uyanır. “Sizi siz yapan öz değerlerinize sahip çıkın; çünkü onlar sizi bir ağacın kökleri gibi ayakta tutacaktır,”der. Bugün bizlerde devraldığımız hikayeleri heyecanla yeniden yaratmak, köklerimize tutunarak geleceğe el emeği göz nuru bir iz bırakmak için yan yanayız. Bizimle el ele veren Zeynep Bodur Okyay dan aldığımız güç ile yeni bir dünya kurmak için bir aradayız. Burası kendimizi bulduğumuz, mutluluğu yakaladığımız, her şeyden önemlisi özgür hissettiğimiz yer. İnanıyoruz ki umutlarımız, hayellerimiz sizinle yarınlara ulaşacak ve hikaye hiç bitmeyecek.
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Nevruz Köyü kadınları olarak kadın istihdamına ve kadınların güçlenmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Güçlü olan sosyal yanımız ama ekolojik anlamda da atıklarımızı azaltmak için kumaş geri dönüşümü ve kompost yapmaya çalışıyoruz. Atölyemizden hiç atık çıkmaması için çaba harcıyoruz. Bunun olabilirliğini göstermek bizim için çok önemli. Bunun için Nevruz Köyü kadınlarının etkisini iyi örnekler oluşturarak diğer tüm kadın kooperatiflerine de yaymak istiyoruz.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Tekstil
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Atölyemizde el emeği tekstil ürünleri ve soya mumu üretiyoruz. Gıda üretimi için de izin çalışmalarımız devam ediyor.
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
Kendi ürettiğimiz ürünler dışında bir şey satmıyoruz.
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
Kooperatifimiz 10 üyeden oluşuyor, yoğun üretim zamanlarında birlikte çalıştığımız kadınların sayısı 20'yi geçiyor. Genelde üretimde parça başı ödeme yapıyoruz.
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Kumaşlarımızı Kadıköy'deki Erol Kumaş'tan ve bir başka tedarikçiden alıyoruz. Ham kumaşlar ve sentetik polyester içeren duck kumaşlar kullanıyoruz. Alize yünler ile de çalışıyoruz.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Çanakkale'nin Yenice İlçesinde, Nevruz Köyü'nde üretim yapıyoruz.
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
Yok.
Kullandığınız kumaşlar, iplikler, boyalar vs. yerli üretim ve ekolojik ve sosyal açıdan adil mi?
Kumaşlarımızın mümkün mertebe yerli olmasına çok dikkat ediyoruz. Henüz tam anlamıyla ekolojik kumaşlar tercih edemiyoruz.
Üretiminizin sosyal açıdan adil olduğunu (maaş, izin, sosyal haklar vb.) beyan edebiliyor musunuz?
Evet, zaten bütün amacımız kadınların kendi üretip kendi kazanmasını sağlamak, tamamen yatay örgütlenmeye sahibiz
Paketlememiz doğa dostu
Plastik kullanmadan paket yapıyoruz. Kraft kağıtlar ve ipler kullanıyoruz.
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
Gıda atıklarımızı kompostluyor, fazlaları tavuklara veriyoruz. Aynı zamanda artık kumaşlardan çalışmalar yapıyoruz.
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) doğa dostu
Kumaş ürünler olduğu için geri dönüştürülebilirler.
Ekolojik açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü yanımızın sosyal yanımız.
Henüz ekolojik faydamız çok değil ama kadınlara yönelik sosyal fayda yaratıyoruz.
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Atıklarımızı tamamen azaltmak, kullandığımız kumaşların daha iyi olmasını istiyoruz.
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
10 üyesi olan bir kooperatifiz.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.