Çarşı / Üreticiler / Nahıl
Nahıl
İSTANBUL / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Banyo Gereçleri (0 ürün)
Hakkında

Nahıl; 1986 yılında yoksul kadınları desteklemek amacıyla kurulmuş olan ve “toplum yararına kuruluş” statüsü bulunan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) İktisadi İşletmesidir.

Nahıl, Türkiye'nin dört bir yanından kadınlar ve kadın kooperatifleri tarafından üretilen ürünlerin satışı için bir platform oluşturmak üzere 2003 yılından beri faaliyet gösteriyor.

Nahıl, adını eski Türklerden ve Osmanlılardan başlayarak halen Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde farklı biçimlerde kullanılan bolluk, bereket, paylaşım simgesinden aldı. (Nahıl simgesi ile ilgili daha fazla bilgi için: http://www.posta.com.tr/eski-zamanin-agac-susleme-sanati-nahillar-haberi-152307 )

Nahıl’ın amacı, kadınların ekonomik olarak güçlenmesine katkıda bulunmak üzere; 

-Kadınların ürettikleri el ürünleri ya da yöresel, dayanıklı gıda ürünlerini ulusal ve uluslararası pazarla buluşturarak gelir elde etmelerini sağlamak,

-Kadınların ürünlerini iyileştirmek ve ürünlere bir standart kazandırmak,

-Kadınların yöresel olarak üretilen ürünlerin (gıda ya da el sanatları) ticaretine katılmalarına destek vermektir.

Nahıl; kadınlar için sürekli bir pazar, ekonomik hayata katılım için bir başlangıç noktası ve pazara yönelik ürünler geliştirmek için bir eğitim ve iletişim alanı olmayı hedefliyor. Aynı zamanda ikinci el satışı da yapılan Nahıl'dan elde edilen gelir, kadın kooperatifleri tarafından yoksul mahallelerde işletilen kadın ve çocuk merkezlerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve mevcut ve gelecek projelere kaynak olarak kadınlara geri dönüyor.

Nahıl; bir dayanışma ve paylaşma ortamını yaratmak, hepimizin hayatlarını zenginleştirmek üzere, ziyaretinize açık… 

Şule Alpaslan
Nahıl
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Nahıl İktisadi İşletmesi
Yetkili Kişi
Şule Alpaslan
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
El ürünleri: Ev dekorasyon ve tekstili, çeşitli malzemeler kullanılarak üretilen aksesuarlar (keçe duvar süsleri, nazarlıklar vs.), seramik ürünler, banyo tekstili (peştemal, banyo setleri, havlular, lavanta torbaları, banyo keseleri vs.), mutfak tekstili (runner, önlük, bardak altlığı), giyim aksesuarları (çanta, cüzdan, fular, takı), oyuncaklar, bebek giyim ve aksesuarları, kırtasiye (defter, kalemlik, kitap ayracı vs.), doğal sabunlar, yöresel, dayanıklı gıda ürünleri
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Nahıl, Türkiye'nin dört bir yanından kadınlar ve kadın kooperatifleri tarafından üretilen ürünlerin satışı için bir platform oluşturmak üzere 2003 yılından beri faaliyet gösteriyor. Nahıl’ın amacı, kadınların ekonomik olarak güçlenmesine katkıda bulunmak üzere; -Kadınların ürettikleri el ürünleri ya da yöresel, dayanıklı gıda ürünlerini ulusal ve uluslararası pazarla buluşturarak gelir elde etmelerini sağlamak, -Kadınların ürünlerini iyileştirmek ve ürünlere bir standart kazandırmak, -Kadınların yöresel olarak üretilen ürünlerin (gıda ya da el sanatları) ticaretine katılmalarına destek vermektir. Nahıl; kadınlar için sürekli bir pazar, ekonomik hayata katılım için bir başlangıç noktası ve pazara yönelik ürünler geliştirmek için bir eğitim ve iletişim alanı olmayı hedefliyor. Aynı zamanda ikinci el satışı da yapılan Nahıl'dan elde edilen gelir, kadın kooperatifleri tarafından yoksul mahallelerde işletilen kadın ve çocuk merkezlerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve mevcut ve gelecek projelere kaynak olarak kadınlara geri dönüyor.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Nahıl, bir sivil toplum örgütü olan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'na ait bir iktisadi işletmedir. Nahıl'da, kadın kooperatiflerinin atölyelerinde üretilen ürünler ve bireysel girişimci kadınların ürünleri satışa sunulmaktadır.
Ürün veya hizmetimizin kendisi çevresel açıdan bir fark yaratmayı hedefliyor.
Nahıl'da satışa sunulan ürünler, kadın kooperatiflerinin atölyelerinde, kadınlar tarafından, elde üretilmektedir ve Nahıl'dan elde edilen gelir, kadın kooperatifleri tarafından yoksul mahallelerde işletilen kadın ve çocuk merkezlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için ve mevcut ve gelecek projelere kaynak sağlamak için kullanılmaktadır.
Üretim / hizmet mekanımız kısmen veya tamamen doğa dostu
Ürünlerimiz çevre dostu ürünlerdir. Doğal malzemeler ve atıklar kullanılarak üretilmişlerdir.
Kullandığımız hammadde, malzemeler (dolayısı ile tedarikçilerimiz de) kısmen veya tamamen doğa dostu
Ürünlerimizde doğal malzemeler ve geri dönüşümlü/ atık malzemeler kullanıyoruz.
Üretim / hizmet sürecimiz doğa dostu ögeler barındırıyor
Ürünlerimiz kadınlar tarafından elde ve doğal malzemeler kullanılarak üretiliyor.
Paketlememiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Paketlerimizde geri dönüşümlü kağıt, kraft kağıt ve bez ve kumaş kurdele kullanıyoruz.
Çevresel açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü olan sosyal yanımız.
Nahıl; kadınlar için sürekli bir pazar, ekonomik hayata katılım için bir başlangıç noktası ve pazara yönelik ürünler geliştirmek için bir eğitim ve iletişim alanı olmayı hedefliyor.
Ürün veya hizmetimizin kendisi sosyal olarak bir fark yaratmayı hedefliyor
Nahıl hem kadın kooperatiflerinin, hem de bireysel üreticilerin ürünleri için tasarım desteği vererek iyileştiriyor, pazarın ihtiyaçlarına uygun hale getiriyor. Her yıl yaklaşık 400 kadının ve 30 kadın kooperatifinin ürünü, İstanbul ve Mardin’deki iki dükkanda ve e-ticaret sitesinde satışa sunuluyor. Ayrıca bu ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarda yer almaları için pazarlama faaliyetleri yürütüyor, firmalarla iş ortaklıkları kurarak alınan siparişlerle kadınların iş dünyası ile buluşturulmasını sağlıyor. Bu sene İzmir’de açılacak yeni şubeyle ve yürütülen birkaç projedeki pazarlama faaliyetleriyle bu sayının önemli oranda artacağını öngörüyoruz.
Kar amacı gütmeyen bir işletmeyiz
Nahıl; kadınlar için sürekli bir pazar, ekonomik hayata katılım için bir başlangıç noktası ve pazara yönelik ürünler geliştirmek için bir eğitim ve iletişim alanı olmayı hedefliyor. Aynı zamanda ikinci el satışı da yapılan Nahıl'dan elde edilen gelir, kadın kooperatifleri tarafından yoksul mahallelerde işletilen kadın ve çocuk merkezlerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve mevcut ve gelecek projelere kaynak olarak kadınlara geri dönüyor.
Kurum içi çalışanlarımızı yapılandıran / güçlendiren uygulamalarımız var
Nahıl’da, Kadın kooperatifleri ve bireysel üreticiler tarafından üretilen el işlerine tasarım desteği vererek iyileştiriliyor, pazarın ihtiyaçlarına uygun hale getiriliyor.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Nahıl’ın amacı dar gelirli kadınların ekonomik olarak güçlenmesine katkıda bulunmak için; - Kadınların ve kadın kooperatiflerinin ürünlerini Nahıl Dükkân’da satarak veya başka kanallardan pazarlayarak sürdürülebilir gelir kaynakları kazandırmak, - Kadınların ve kadın kooperatiflerinin ürettikleri el ürünleri ya da yöresel, dayanıklı gıda ürünlerini ulusal ve uluslararası pazarlarla buluşturarak toplu satış imkânları yaratmak, - Üretici kadınlara ve kadın kooperatiflerine ürün geliştirme desteği vermek, ürünlerini iyileştirmek ve standart kazandırmak, ve - Kadınların doğrudan kendileri tarafından üretilmese bile, yöresel olarak üretilen ürünlerin (gıda ya da el sanatları) ticaretine katılmalarına destek vermektir.
Kırılgan veya dezavantajlı grupları güçlendiren bir yapımız var
Her yıl yaklaşık 400 kadının ürünü, İstanbul ve Mardin’de olmak üzere iki şubesi bulunan Nahıl Dükkan’da satışa sunuluyor. Ayrıca, firmalardan alınan siparişlerle kadınlar iş dünyası ile buluşturuluyor ve faaliyetlerini büyütmeleri ve sürdürebilmeleri sağlanıyor.Pazar payını genişletmek amacıyla 2017 itibariyle internet üzerinden satış sitesini hayata geçirmiştir. Nahıl'dan elde edilen gelir, kadın kooperatifleri tarafından yoksul mahallelerde işletilen kadın ve çocuk merkezlerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve mevcut ve gelecek projelere kaynak olarak kadınlara geri dönüyor. Bugüne dek elde edilen gelirlerle 22 kadın ve çocuk merkezi desteklendi. Ayrıca dar gelirli kadınların kolektif girişimlerle kurmak istedikleri çocuk yuvalarının kurulması için de destek sağlanıyor.
Gelirimizi belli oranda sosyal projelere veriyoruz
Nahıl'dan elde edilen gelir, kadın kooperatifleri tarafından yoksul mahallelerde işletilen kadın ve çocuk merkezlerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve mevcut ve gelecek projelere kaynak olarak kadınlara geri dönüyor.
Sosyal sorumluluk projelerimiz var
KEDV önümüzdeki dönemde Türkiye genelinde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin güçlenmeleri için çalışmalarını sürdürecek ve kooperatif çatısı altında örgütlenmek isteyen kadınlara destek vermeye devam edecek. Kadınların kooperatifler altında yürüttükleri kolektif ekonomik girişimlerin güçlendirilmesi için özel sektörle işbirlikleri kurmak için çalışmalar yürütülecek. Mülteci kadınlara yönelik ekonomik güçlendirme ve liderlik becerilerinin desteklenmesi çalışmaları yapılacak.
Yukarıdakilerden farklı bir konuda sosyal fark yaratıyorum
Yöresel, dayanıklı gıda ürünlerine ruhsatlandırma ve ambalaj desteği veriliyor. Bu ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarda yer almaları için pazarlama faaliyetleri yürütülüyor
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.