Çarşı / Üreticiler / Meskenest
Meskenest
İZMİR / Türkiye
Niyetli Üretici
Niyetli Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Ev ve Yaşam (0 ürün)
Hakkında

Giderek doğaya yöneldiğimiz, huzuru ve sakinliği aradığımız bir yaşam hayali hepimizi büyülüyor. Trafikten, gürültüden olabildiğince uzak, havanın temiz, yeşilin bol, yaşamanın da kolay olduğu bir başka mekan düşlüyoruz. Benzer şekilde tatil anlayışlarımız da değişiyor.

İşte bu değişen taleplere kendi alanımızda dahil olup, beğeni toplayacak, keyif alınacak sıradışı yapılar oluşturmayı hedefledik.

Belki arsanızın içine haftasonları şehirden kaçabileceğiniz, size özgü bir alan yaratmak istersiniz. Gündüz toprakla uğraşıp, gece gökyüzünü seyredebileceğiniz.

Belki de bir işletme kurup konuklarınıza doğa içinde unutulmaz tatiller sunmayı dilersiniz.

Ya da başka hayalleriniz olabilir; sessiz sakin bir yerde bir atölye, bir etkinlik alanı...

Bu hedeflerde birlikte yola çıkmak, sizin isteklerinizi anlayıp gerçekleştirebileceğimiz, inandığımız işler ortaya koymak için çalışıyoruz.

Ayşe Gül OKYAY
Meskenest
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Parşömen Mimarlık Tasarım ve İnşaat İhr. ve İth. San. Ve Tic. LTD. ŞTİ.
Yetkili Kişi
Ayşe Gül OKYAY
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Şirket
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
Bir mimar ve bir tekstil mühendisi birlikte en iyi bunu yapar diyerek tekstilden yapılar yapalım diye yola çıkıp Meskenest' i yarattık. Dome üretimine başladık. Bir yandan mimarlık hizmeti verirken bir yandan da üretim yapmaktayız.
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Beton yapılaşmanın yerine demonte, geçici yapı çözümleri sunmaktayız. Bazı malzemelerde yurtdışı menşeli ürün kullansak da gönlümüz tamamını yerel üretim yapmak istemekte, ama tam karşılığını bulmakta zorlanmaktayız.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Yapı çözümleri
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Dome üretim ve kurulumu burada yer alabileceğini düşündüğümüz kalem. Bunların dışında tasarım, danışmanlık, mimarlık ve inşaat alanında da çalışmaktayız.
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
Sadece Dome satışı olarak düşünüyoruz.
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
Yerel atölyeler ile çalışmaktayız. Dikim, kesim, boya vb.
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Elimizden geldiğince malzemeleri yurt içinden özellikle de İzmir ve çevresinden tedarik etmeye çalışıyoruz. Ama bazı kalemlerde istemesek bile yurtdışı kaynaklı firmalarla çalışmak zorunda kalıyoruz. Umarız bunları da en kısa zamanda yerelde çözecek partnerler bulur ve karbon ayak izimizi azaltabiliriz.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Seferihisar' da bir atölyemiz mevcuttur. Bazı üretimleri kendimiz yapmaktayız. Bazılarını ise civar ötlyelerde çözmekteyiz.
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
Şu an için yok ama kullandığımız malzemelerin sertifikaları mevcuttur. Dış brandamız mimari tekstil geçmekte ve insan sağlığına zararlı içerik içermemektedir. Alev yürümezlik ve daha bir çok sertifikaya sahiptir. İskelette kullandığımız fırın boya da sertifikalıdır.
Ürün kategorileriniz nelerdir?
Hizmetler
Yukarıdakilerden farklı bir konuda ekolojik olarak fark yaratıyoruz
Betonla toprağa zarar vermeden geçici yapı çözümleri sunuyoruz.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkemiz var
Beraber yürüdüğümüz insanları asla altımız olarak değil birlikte işi büyüteceğimiz dostlarımız olarak görüyoruz.
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Tüm kalemleri yerelde çözebilir hale gelmek en çok istediğimiz şey. Ama bazı kalemlerde kalite, sertifikasyon ve garanti veren yerel çözüm ortağı bulmak şu an için pek mümkün değil. Umarız bunu süreçte sağlayabiliriz.
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
An itibariyle 2 ortağız ve bir ofis çalışanımız var. Atölye için bir yol arkadaşı aramaktayız. Fotoğraf da iki kişilik dev kadroyu görmektesiniz ☺️ bir çok şeyin üretimi ikimizin elinden çıkmakta.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.