Çarşı / Üreticiler / Le Fika
Le Fika
İSTANBUL / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Tüm Ürünler (0 ürün)
Hakkında

Le Fika, bitkisel temelli gıda ürünleri üreten bir açık mutfak. Tamamen glutensiz, rafine şekersiz, laktozsuz olarak sunulan pasta, tatlı ve atıştırmalıklara ek olarak bitkisel süt ve süt ürünleri, yine bitkisel sos ve ezmeler ile günün her anında sizi içten dışa besleyecek fonksiyonel ve lezzetli tatlar sunuyoruz.

Günümüzde gıda hassasiyetlerinin oluşum nedenlerini; hayvansal gıdaların karbon ayak izlerinin çevreye, doğrudan ve dolaylı tüm dünyaya ve kendi bedenimize etkileri ile yüksek ısıda başta şeker olmak üzere tüm besinlerin yapılarının bozulduğunu biliyor ve düşük ısıda ya da pişmeyen lezzetler üretmeye özen gösteriyor, bitkilerin gücünün daha çok farkındalığının artmasını istiyor ve tüm bu bilgiler ışığında üretiyor ve menümüze girecek ürünlere karar veriyoruz. 

Arnavutköy Mahallesi Beyazgül Cad. 51/B adresinde sizleri bekliyoruz, aynı zamanda www.lefika.co üzerinden ve artık Good4Trust web sitesinden de online sipariş verebilirsiniz. 

Sevgi ve sağlıkla kalın.

Gözde Küçükoğlu
Le Fika
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Gözde Küçükoğlu
Yetkili Kişi
Gözde Küçükoğlu
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
glutensiz, rafine şekersiz ve laktozsuz bitkisel bazlı tatlı ve tuzlu gıda ürünleri ve pasta
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Beşiktaş/Arnavutköy Mah'sinde ufak bir mutfağımız var, burada hem üretim yapıyor, hem de sadece kapıdan alabilecekleri sekilde üretim olmadıgı zamanlarda satış yapıyoruz. asıl odağımız eticaret ve pasta siparişi.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Mutfakta 1 çalışan ve ben hem kurucu hem şef olarak hizmet veriyorum. Üretime daha önce basladık, eski üretim yerimiz Karaköy tarafındaydı, ancak pandemi de küçülmek durumunda kaldık. İnandığımız seyi üretmeye devam etmek istersen karsımıza ufak bir yer cıktı, konseptimiz degisti, ancak inandıgımız temiz içerik ve sağlıklı besinleri lezzetli kılarak insanlara alışkanlık kazanmalarında yol arkadası olma hayal ve hedefimiz aynen devam ediyor.
Üretim / hizmet mekanımız kısmen veya tamamen doğa dostu
mutfak içerisinde, paketlemede, hammadde temini ve daha pek cok alanda geri dönüştürülebilir ve doğaya, gıdaya zarar vermeyen ya da en az zarar verecek yöntemleri tercih ediyoruz. Kullandığımız su filtrelenmiş, deterjanlarımız doğa dostu ve bitkisel. özetle, ulaşabildiğimiz her üründe doğa dostu ürünler kullanmayı tercih ediyoruz.
Sosyal açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü olan çevresel yanımız.
Üretim hedefimizin kendisi sosyal acıdan fark yaratmaya odaklı, çıkış noktası sağlıklı beslenmeye sadece diyet ya da tatsız-tuzsuz yiyecekler olarak bakan, aynı zamanda cevresel faktörleri dikkate almayan ne kadar cok kişiye ürettiklerimiz ve üretim ilkelerimizi anlatabilirsek o kadar da bilinçli gıda tüketimi açısından fayda sağlayabileceğimize inanıyoruz. Bir yandan mutfağımızda yaptıklarımızı atölyelerde öğreterek herkes icin ulaşılabilir olmasını hedefliyoruz. Sağlıklı beslenmenin aslında çok daha az miktarlala olabileceğini, ihtiyacımızdan fazlasının tüketildiği konusunda farkındalık yaratabilmek amacıyla porsiyonlarımızı, ihtiyac kadar tutup nedenini anlatıyoruz. Hedefimiz, ileride bu ihtiyac fazlası olanları gercekten ihtiyacı olanlara ulaştırabilecek sosyal sorumluluk projeleri düzenlemek, basta ülkemizde ihtiyacı olan sehirleri, yine büyüksehirlerde ihtiyacı olan cocuklara erişebileceğimiz projelerde yer almayı istiyoruz. Sağlıklı beslenmek herkesin hakkı ve ihtiyacımız kadar tüketmeyi öğrenirsek bunun bir lüks olmadığını öğrenir ve gercek olmayan besinlerin üretiminin de azalmasında katkı sağlayabiliriz.
Ek Bilgi 1
Mutfağımızda geri dönüştürülebilir streç film, pişirme kağıdı kullanıyor, bulaşık ve temizlik deterjanı olarak bitkisel olanları tercih ediyoruz. Kısmen olmasının nedeni, bazı malzemeler, örneğin endüstriyel bulaşık makinesine uygun bitkisel deterjan olmadığı için standart olanı tercih ediyoruz. Ya da kahve bardaklarımızın kapaklarının. plastik dışında alternatifi olmadığı için kullanmak durumunda kalıyoruz. Onun dışında mutfak içerisinde dekorasyondan, düzenleme malzemelerine kadar varsa doğa dostu alternatiflerini kullanmayı tercih ediyoruz.
Ek Bilgi 6
-Üretimlerinizin hammaddeleri hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz? Hammaddeleri tedarik ederken hangi üreticilerden, hangi koşulları gözeterek ürün alıyorsunuz? sorunuza yanıt vermek isterim. Öncelikle hammadde tedariğine karar vermeden önce firmaları araştırıp kendileri ile iletişime geçip karşılıklı ya da telefonda tanışıyorum, üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi edinip ürünlerini temin ediyorum ve deneyimliyorum. Gönderdikleri paket içeriğine kadar tercihlerime uygun mu bakıp çalışmaya karar veriyorum. Örneğin plastik kapta gelen hindistan cevizi yağı yerine cam kavanoz tercih ediyorum. Ürün kalitesi ve temin koşulları yanında ağırlıklı olarak TR'de sınırlı sayıda bulunan ürünlerin yerel üreticileri var mı diye araştırıp, varsa ve memnun kalırsam yerel üreticilerle çalışmayı tercih ediyorum. Ve iletişimlerimde dahil olmak üzere hammadde tedarik ettiğim firmaları müşterilerimle paylaşıyorum. Örneğin tatlı badem kullanıyorum, california yerine Adıyaman bademi, Avokado ve muz için yerel üreticileri tercih ediyorum. Mutfakta çıkan artıkları kendim dahil personel yemeği yapımında kullanırken, yeni ürün geliştirirken mutfaktaki üretimde sıfır atık ilkesine uyum sağlayacak şekilde seçimler yapıyorum. Ya da bu yaklaşıma uygun tarif ya da ürünler geliştiriyoruz. En son taze ürettiğimiz badem vb. bitkisel sütlerin posalarını köpek dostlarımız için yapacağımız kurabiyelerde kullanacağız.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.