Çarşı / Üreticiler / Köyceğiz Ekolojik Bostan
Köyceğiz Ekolojik Bostan
MUĞLA / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Konserve ve Turşu (0 ürün)
Hakkında

Merhabalar,

Biz, Güniz ve Yunus. 5 yıldır Muğla Köyceğiz’de yaşıyoruz.

Her ikimiz de üniversite eğitimimizi Süleyman Demirel Üniversitesi’nde tamamladık. Mezun olduktan bir sene sonra evlendik ve İstanbul’da üç sene özel şirketlerde çalıştık. Birimiz peyzajdan sorumlu ziraat mühendisi olarak görev yaparken, diğerimiz de finans departmanındaydı.

Öğrenciliğimizden beri hayalimiz doğa ile iç içe bir yaşam sürmekti. Bu yüzden atalık/yerel tohumları o zamandan biriktirmeye, tohum takas ağlarına katılmaya başlamıştık (Ne mutlu ki bugün elimizde dört yüzden fazla farklı çeşit tohum koleksiyonu var. Ayrıca bahçemizdeki ağaçlarımızdan aldığımız çelikleri de çoğaltıp başkalarıyla da paylaşarak doğa ile insan arasındaki bağı kuvvetlendirmek istiyoruz. En büyük niyetlerimizden biri de bir tohum bankası oluşturabilmek).

Güniz, ekşi maya ekmek, kremler, merhemler, sabunlar, şifalı yağlar, fermente gıdalar üzerine çalışmalar yapıyor ve bunun yanında da Organik Tarım üzerine tezine devam ediyor.

Yunus, permakültür, agroekoloji ve doğa sporları ile ilgileniyor. Özellikle ultramaraton, dalış, yamaç paraşütü, seakayak ve dağcılık en büyük uğraşılarından ve halen aktif bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor. Bunu ekoturizm modeline dönüştürme yolunda yavaş yavaş ilerliyoruz.

İlk profesyonel iş tecrübemizi İstanbul’da yaşadık ancak 3 kez iş değiştirdik. En son çalıştığımız iş yerinde tanıştığımız bir arkadaşımızın daveti üzerine Köyceğiz’de bir hafta sonu geçirdik. Gerek İstanbul’daki yaşantımız gerekse Köyceğiz’e ziyaretimiz, öğrenciliğimizden beri kurduğumuz hayallerimizin alevlenmesine sebep oldu diyebiliriz. Birkaç ay sonraysa elimizde herhangi bir yatırım ya da birikimimiz olmadan Köyceğiz’e yerleştik. Buraya ilk geldiğimizde oturduğumuz evin bahçesinde sadece kendimiz için bir şeyler üretiyorduk. Bu süre içinde her ikimiz de başka arkadaşlarımıza ait çiftliklerde maaşlı olarak çalıştık. Zaman zaman da İstanbul’a gelip giderek peyzaj danışmanlığı projelerini yürüttük ve halen devam ediyoruz.

Yaşam gayemiz doğayla bütünleşik, tabiatı gözlemleyerek ve onunla uyum içinde olduğumuz bir hayat sürmek. Çalışırken ve üretirken hem keyif aldığımız, hem kendimizin hem de başkalarının yaşamına temiz gıdalar sunarak katkıda bulunduğumuz, tüm canlılara saygılı, atık üretmeden, toprağı ve suyu kirletmeden emeğimizin karşılığını alabildiğimiz bir hayatımız olsun istiyoruz. Bu yüzden permakültür, doğal arıcılık gibi kurslara katılıyor; tohum takas ağları, çeşitli yerel ve ulusal festivaller, üretim kolektif ve kooperatiflerinde yer almaya çalışıyoruz.

Şu an küçük üretici olarak kendi balımızı, yumurtamızı, zeytinimizi, zeytinyağımızı, ekmeğimizi, çoğu sebze ve meyvemizi, reçel, pekmez, turşu, kuru meyve ve pestillerimizi, doğal temizlik ve kozmetik ürünlerimizi kendimiz üretiyor ve kullanıyoruz. Bazı ürünlerimiz sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılarken birçoğunu da; zaman zaman festival ve etkinliklerde stant açarak ve çoğu zaman da internet üzerinden ürünlerimizi destekçilerimize göndererek bu süreci devam ettiriyoruz.

Diner Güniz Kaşkır
Köyceğiz Ekolojik Bostan
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Diner Güniz Kaşkır
Yetkili Kişi
Diner Güniz Kaşkır
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
bahçemizden yetiştirdiğimiz mevsim sebzeleri,meyveleri,yabani yenilebilir otlar, mutfağımızdan ekşi maya ekmek,doğal fermente sirkeler,turşular, atölyemizden sabun ,merhemler ,maserat yağlar
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
muğlanın köyceğiz ilçesinde bulunan bahçemiz 3,5 dönüm alana sahip,yetişkin narenciye, elma,armut,ayva, malta eriği ağaçlarının arasında permakültür düzeniyle bostancılık yapıyoruz.yine bahçemizin içinde bulunan küçük atölyemizde kavanozlu gıda ve kimyasalsız temizlik ve kişisel bakım ürünleri üretiyoruz.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
eşimle birlikte ,sadece ikimiz çalışıyoruz.
Ürün veya hizmetimizin kendisi çevresel açıdan bir fark yaratmayı hedefliyor.
bahçemizde üretim yaparken sadece doğal malzemeler kullanıyoruz(keçi gübresi,kompost,solucan gübresi ,kendi ürettiğimiz arap sabunu vs.) bitkisel üretim ve işleme aşamalarının hiçbirinde herhangibir kimyasal girdi kullanmıyoruz,plastik malzeme kullanmamaya özen gösteriyoruz.,(mevcut plastik kasa,varil vs malzemeleri gıda ile temas ettirmiyoruz,sıvı gübre yapımı,temizlik sirkesi yapımında kullanıyoruz) ürünlerimizi ambalajlarken sadece cam ve kağıt malzemeler kullanıyıruz. ürünlerimizi destekçilerimize ulaştırırken kağıt ,karton,cam malzeme kullanarak atık oluşturmamayı önemsiyoruz.tek kargoda hem gıda hem bakım ve temizlik ürünlerini sunarak karbon ayak izini mikronluk düzeyde de olsa azaltmaya çalışıyoruz. kendi ilçemizde haftada bir kez bisikletle dağıtım yapıyoruz.
Üretim / hizmet mekanımız kısmen veya tamamen doğa dostu
kısmen doğa dostu. üretim alanlarımız kendimize ait değil ,içinde eski iki küçük köy evi olan bir bahçe kiraladık. dolayısıyla yapısal olarak sıkıntılarımız var ,bununla birlikte bizden önce atıl durumda olan ,kimyasala bulaşmamış ,konvansiyonel tarım alanlarına uzak,otoyoldan uzak bir alandayız.
Kullandığımız hammadde, malzemeler (dolayısı ile tedarikçilerimiz de) kısmen veya tamamen doğa dostu
bahçemizden çıkan dışında çok az dışarıdan malzeme almaya ihtiyaç duyuyoruz.ürünlerimizi kavanozlamak için cam şişe kavanoz,temizlik ürünleri üretmek için karbonat,kil ,kostik gibi hammadeler temin ediyoruz , tedarikçilerimize kısmen doğa dostu diyebiliriz.
Üretim / hizmet sürecimiz doğa dostu ögeler barındırıyor
toprağımızı beslemekten başlayarak ürünlerimizi nihai tüketiciye ulaştırana kadarki tüm süreçlerimizde ekolojik çözümler uyguluyoruz. atık üretmeden kimyasal kullanmadan üretim yapıyoruz.
Paketlememiz kısmen veya tamamen doğa dostu
tamamen doğa dostu,geri ve ileri dönüşebilir, kompostlaşabilir,toprağa ,suya kalıntı bırakmaz.
Atık yönetimimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
üretimlerimizde kullanılamayan,dönüşemeyen çok az malzeme çıkar ,bunları da Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan geri dönüşüm tesisine götürüyoruz.
Ürün dağıtım zincirimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
ilçemizde bisikletle dağıtım yapıyoruz ancak tüm Türkiye'ye kargo yoluyla gönderim yapıyoruz. dolayısıyla doğa dostu olmak şu aşamada mümkün değil
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) kısmen veya tamamen doğa dostu
tamamen doğa dostu
Yukarıdakilerden farklı bir konuda çevresel olarak fark yaratıyoruz
öğrenciliğimizden beri tohum takaslarla biriktirdiğimiz tohumlarla çıktık yola.mümkün olduğunca atalık tohumları sayfamızdan paylaşıyoruz,başka bahçelerde yeşermeleri için bunu düzenli yapmaya çalışıyoruz. yerelde ekolojik tarım ve ekolojik yaşam ile ilgili ara ara sunumlar yapıyoruz. sayfamızdan konvansiyonel tarım prensiplerine alışmış ve mecbur sanan üreticilere ve bilmeyenlere ,kimyasal girdiye muadil doğal bitki besleme ve koruma yöntemlerini paylaşıyoruz
Ürün veya hizmetimizin kendisi sosyal olarak bir fark yaratmayı hedefliyor
yerel tohumlarla ,kimyasal gübre yada pestisite ihtiyaç duymadan sıfır atık politikası ile üretim yapıyor ve bu tutumumuzu paylaşıyoruz.
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.