Çarşı / Üreticiler / Marinera Handmade
Marinera Handmade
İZMİR / Türkiye
Niyetli Üretici
Niyetli Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
Kadın Giyim (1 ürün)
Neon Serpintili Pamuk Bluz
400,00 TL
Hakkında

Merhabalar :)

Eylül ben, İTÜ Denizcilik Fakültesi mezunuyum. Denizde çalışmayı bıraktıktan sonra, küçüklüğümden beri anneannemle keşfettiğim bu tatlı el işleri, artık tam zamanlı olarak hayatıma girdi. Keşfetme merakımla yeni işler eklediğim ve şimdilerde hiç elimden düşmeyen bu keyifli uğraşılar artık bir işe dönüşmeye başladı.

Eylül BAKIR ÖZÇELİK
Marinera Handmade
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Eylül BAKIR ÖZÇELİK
Yetkili Kişi
Eylül BAKIR ÖZÇELİK
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Küçük Üretici
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
Merhabalar :) Eylül ben, İTÜ Denizcilik Fakültesi mezunuyum. Denizde çalışmayı bıraktıktan sonra, küçüklüğümden beri anneannemle keşfettiğim bu tatlı el işleri, artık tam zamanlı olarak hayatıma girdi. Keşfetme merakımla yeni işler eklediğim ve şimdilerde hiç elimden düşmeyen bu keyifli uğraşılar artık bir işe dönüşmeye başladı.
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Bu ürünler ortaya çıkarken oluşan o güzel ve dingin enerji öncelikle benim iyi hissetmemi sağlıyor. Ürünü alan kişi ise aldığı emek içeren bu ürünün butik ve kendine özel olmasının getirdiği mutluluğu yaşıyor. Böylece bu iyi titreşimler, üreticiden ürüne, üründen kullanıcıya ve çevreye yayılıyor :) Ürünlerimi yaparken kullandığım ipleri ve kumaşları doğaya uyumlu olması amacıyla pamuk ve yün hammaddelerden tercih ediyorum.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Tekstil
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Şu an için tığ ve şişle örgüler, boncuktan takı ürünleri, nakış ve dikiş işleri.
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
Kendi üretimlerim dışında herhangi bir ürün satmayı planlamıyorum.
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
Birlikte çalıştığım bir üretici yok.
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Şu an ürettiğim ürünlerin malzemelerinde, bilinen firmaların pamuk ve yün hammaddesinden yapılan ürünlerini tercih ediyorum. Malzemelerimi satın aldığım firmaların adil üretici sertifikası bulunmadığının farkındayım, ancak, ürünlerimin satışının artmasıyla birlikte ekolojik üretimin gerekliliklerine daha çok kaynak ayırıp bu sertifikaya sahip üreticileri tercih etme niyetindeyim.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Şu anda bütün üretimimi kendi evimde yürütüyorum.
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
Şu an için herhangi bir sertifikam bulunmamaktadır.
Kullandığınız kumaşlar, iplikler, boyalar vs. yerli üretim ve ekolojik ve sosyal açıdan adil mi?
Malzemelerimi satın aldığım firmaların adil üretici sertifikası bulunmadığının farkındayım, ancak, ürünlerimin satışının artmasıyla birlikte ekolojik üretimin gerekliliklerine daha çok kaynak ayırıp bu sertifikaya sahip üreticileri tercih etme niyetindeyim.
Üretiminizin sosyal açıdan adil olduğunu (maaş, izin, sosyal haklar vb.) beyan edebiliyor musunuz?
Şu an üretimimi bireysel olarak yürütmekteyim.
Paketlememiz doğa dostu
Gönderilerimi poşetsiz bir şekilde kompost edilebilir kağıt ve kartonlarla hazırlıyorum. #kargoposetisavasları
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
Üretim sürecinde çıkan atıklarımı geri dönüşüm noktalarına götürüyorum.
Sosyal açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü yanımız çevresel yanımız.
Bireysel olarak çalıştığım için kurumsal anlamda tanımlayabileceğim yönetim ilkelerim veya proje bazında çalışmalarım bulunmamaktadır, ancak gelirimin el verdiği seviyede sosyal farkındalık etkinliklerine bireysel olarak katılım sağlamaktayım.
Yukarıdakilerden farklı bir konuda fark yaratıyorum
Bireysel olarak çalıştığım için kurumsal anlamda tanımlayabileceğim yönetim ilkelerim veya proje bazında çalışmalarım bulunmamaktadır, ancak gelirimin el verdiği seviyede sosyal farkındalık etkinliklerine bireysel olarak katılım sağlamaktayım.
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Öncelikle ürünlerim için kullandığım malzemeleri doğayla uyumlu ya da geri dönüşüme uygun olanlardan tercih etmeye, ayrıca yapım sürecinde israftan kaçınmaya, enerji tasarrufuna ve atık çıkarmamaya özen gösteriyorum. Şu an için malzemelerimi satın aldığım firmaların adil üretici sertifikası bulunmamakta fakat, ürünlerimin satışının artmasıyla birlikte ekolojik üretimin gerekliliklerine daha çok kaynak ayırıp bu sertifikaya sahip üreticileri tercih etmeyi planlıyorum. Sosyal çevremde ilk olarak el emeği ürünlerinin ana iş olarak görülmediği bir bakış açısına maruz kaldım. Bu platform ve el emeği ürünlerinin değerini gören bireyler sayesinde bu bakış açısının biraz olsun değişmesini arzu ediyorum.
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
Bireysel olarak çalışmaktayım.
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.