Çarşı / Üreticiler / kabbaktadı
kabbaktadı
İSTANBUL / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Tüm Ürünler (0 ürün)
Hakkında

kabbaktadı Tasarım Atölyesi olarak; el emeği ile işlenmiş, eşi benzeri bulunmayan, doğal malzemelerden yapılmış dekoratif aydınlatmalar, aksesuarlar, oyuncaklar, hediyelik eşyalar üretmekte ve atölyemizde eğitim ve workshoplar düzenlemekteyiz.

Atölyemiz İstanbul Üsküdar'da bulunmaktadır.

 

Sema Tuzcu Angun
kabbaktadı
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Sema Tuzcu Angun
Yetkili Kişi
Sema Tuzcu Angun
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Doğal ve doğaya uyumlu malzemeler kullanarak el emeği ile üretilmiş, fabrikasyon ve birbirinin benzeri olmayan dekoratif ürünler. Şuan aktif olarak su kabağı (susak) işlemesi aydınlatma ve dekorasyon ürünleri ağırlıklı çalışıyoruz. Çok yakında ürün yelpazemize, organik örgü oyuncak, sepet, battaniye ve çini ürünler katılacak. Aynı zamanda sanat / geri dönüşüm / kişisel beceri geliştiren workshoplarla hizmet veriyoruz.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Üretim ve hizmet alanımız aynı mekanın farklı bölümlerinde gerçekleşmekte. Yerimiz Üsküdar, Selamsız Caddesi üzerinde, eski bir yapının köşe dükkanı olarak konumlanmakta. Bir adet lastikçi, bir adet akücü ve bir adet tencere tamircisi ile komşu bir atölye:) Atölye hem yol hem de mahalle içi olmak üzere iki girişten oluşmakta. Mağazacılık yapmadığımız için, mahalle içi girişi kullanıyoruz. Böylece üretim sürecimiz de daha az kesintiye uğruyor. Yine de tabelamızı gören ya da bizleri tanıyanlar her daim atölyeyi ziyaret edip, çay kahve için mola verebiliyorlar. Atölye özetle; üretim, sergi alanı / workshop alanı ve dinlenme / ilham alanı olarak 3 bölümden oluşmakta. Dışı ile içinin oldukça farklı olan bir mekan olduğu misafirler tarafından hep dile getirilir.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
İşletmemizde kabak işlemeci üç kişi olarak başladık ve devam ediyoruz. İşletmenin ortağı yok, bir şahıs firması. Bu işe adım atan üç kişi olarak üçümüz de kendimizi emekçi olarak tanımlıyoruz. Yani patronsuz bir işletmeyiz. Yakında çini ve örgü workshopları için iki eğitmenimizin aramıza katılmasını planlıyoruz. Ana hedeflerimizden birisi, özellikle kadınlara yönelik istihdam için ufak da olsa bir katkı yapabilmek. Bu sebeple zaman içerisinde üretim sürecine dahil edebileceğimiz kadınlara ulaşmak için workshopları bir araç olarak da görüyoruz. Aynı zamanda çeşitli dernekler ve ünv. öğrencileri ile sosyal sorumluluk anlamında çalışmalar yapmak da hedeflerimiz arasında olduğu için, sabit ya da freelance çalışan sayısı esnek bir atölye olmayı tercih etmekteyiz.
Ürün veya hizmetimizin kendisi çevresel açıdan bir fark yaratmayı hedefliyor.
Su kabağı günümüzde Afrika'da mutfaklarda kullanılan bir bitki. Türkiye'de de evler, doğa dostu oteller, butik hizmet veren, özel tasarımla şekillenen vb. mekanlarda su kabağı kullanımı doğaya dönüş ile ilgili çevresel bir farkındalık yaratmaya destek olabilir diye düşünüyoruz.
Üretim / hizmet mekanımız kısmen veya tamamen doğa dostu
Su kabağı tamamen doğal bir bitkidir. Su kabağı haricinde üretim süreçlerimize dahil edeceğimiz diğer kaynakların da kimyasallar ve yapaylıktan uzak olmasına özen göstereceğiz.
Kullandığımız hammadde, malzemeler (dolayısı ile tedarikçilerimiz de) kısmen veya tamamen doğa dostu
Su kabağı, lamba altlığı (çam ağacı), antibakteriyel organik ipler, çini karoları tamamen doğal iken, şimdilik kullandığımız hazır su bazlı akrilik boyalar ve çini boyaları, sırlar sanıyoruz ki kısmen doğa dostudur.
Akılcı su kullanımı uygulamalarımız var
Zaten çok fazla su tüketmeyen bir atölye olduğumuzu düşünüyoruz. Su kullanımına özel bir uygulamamız henüz olmadı.
Üretim / hizmet sürecimiz doğa dostu ögeler barındırıyor
Atölyede atıklarımızı mutlaka ayrıştırmaktayız. Üretim sürecinde atık yok denecek kadar az olmakta. Hizmet sürecinde afiş, broşür basımı vb. bir sürecimiz olmuyor.
Paketlememiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Doğada çözünür poşet kullanmaktayız.
Atık yönetimimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Zaten az miktarda olan atıklar ayrıştırılmakta. En fazla kabak tozu ve kabak iç posası atığımız oluyor.
Kullandığım enerji kısmen veya tamamen yenilenebilir
Bu konu hakkında pek fikrimiz yok açıkçası. Yanyana dükkanlar olarak sanayi elektriği şeklinde hizmet alıyoruz.
Ürün dağıtım zincirimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Postane aracılığı ile kargolama gerçekleştirmekteyiz.
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) kısmen veya tamamen doğa dostu
Tamamen doğa dostu olacaktır.
Çevresel açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü olan sosyal yanımız.
Çok az atık üreten bir atölye olmamıza rağmen atık yönetimi, geri dönüşüm, yenilenebilir enerji gibi konularda uzman kişilerle atölyeler düzenleyebilir, hem kendimiz hem de bulunduğumuz muhitte bir fark yaratabiliriz - ki bu konularda ciddi desteklenmesi gereken bir bölge olduğunu düşünüyoruz.
Ürün veya hizmetimizin kendisi sosyal olarak bir fark yaratmayı hedefliyor
Ürünlerimiz toplu üretim ve standart tüketim alışkanlıklarını yıkmak üzerine tasarlanmakta. Emeğe değer vermenin modası geçen bir olgu değil, her zaman yaşatılması gereken bir özellik olduğunu vurgulamayı hedefliyoruz. Üretilen ürünün hikayesini bilmenin, tüketicierin bir hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu da sizin bahsettiğiniz tüketici değil türetici olmaya yönlendirmekte. El emeği işlerini her zaman kadınların işi olduğu, sadece ek gelir olabileceği, sadece belli bir kesimin yapacağı gibi ön yargıları yıkmak adına hareket etmeyi hedefliyoruz. Yenilikleri takip edip, ele emeği işlerini sanatsal alana çekerek, farklılaştırarak ön yargıları yıkmaya yardımcı olmayı hedefliyoruz.
Çalışma ortamımız / koşullarımız nispeten iyi ve adil.
Kesinlikle. Küçük bir alanda, hiyerarşi ve title derdi olmadan bir arada durabiliyoruz.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkelerimiz var.
Henüz yeni açılan bir işletmeyiz ve kendini toparlar toparlamaz öncelik emekçide olacak şekilde haklar ve ilkeler hayata geçirilecektir.
Kırılgan veya dezavantajlı grupları güçlendiren bir yapımız var
Dezavantajlı kadın ve çocuklarla çalışmak 5-10 yıllık hedeflerimiz arasında.
Gelirimizi belli oranda sosyal projelere veriyoruz
Gelirimiz giderimiz henüz oturmadığından bunu yapamıyoruz ancak bağlantılı olduğumuz çocukla çalışan bir derneğin projesi kapsamında çocuklar için su kabağı işleme / yakma çalışması gerçekleştirdik. Bu şekilde çalışmalarda yer almak her zaman planlarımız arasında.
Sosyal sorumluluk projelerimiz var
Henüz yok ancak kabbaktadı ile farklı iki alanda (ticaret/sanat) tecrübe kazanmak için yeni bir yola girmiş olsam da lisansım olan sosyoloji dalı ile ilgili çalışmalar yapmak işletmemin de planları arasında. 3. sektörde aldığım görevler ve edindiğim tecrübeyi şuanki çalışma alanıma taşımak uzun vadeli hedeflerim arasında.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.