Çarşı / Üreticiler / D. Kaygaz's Handmade
D. Kaygaz's Handmade
İSTANBUL / Türkiye
Niyetli Üretici
Niyetli Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Ev Gereç ve Aksesuarları (0 ürün)
Hakkında

El yapımı atıksız üretim | Plastiksiz kargo

dilan kaygaz
D. Kaygaz's Handmade
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
dilan kaygaz
Yetkili Kişi
dilan kaygaz
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Küçük Üretici
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
Günlük kullanım için tekstil ürünleri tasarlıyorum, üretimin her aşamasında tek başıma çalışıyorum. Bir yandan tekstil dışı ürünleri de üretimime eklemek için araştırıyorum, geri dönüştürülmüş kağıt gibi. Yerel kumaş ve iplik üreticilerine ulaşmaya çalışıyorum ancak bulamayacağımdan emin olduğum noktada üretimimden tekstil ürünlerini çıkarmayı düşünüyorum. Yaklaşık 1 ay önce aktif hale geldim, sürekli araştırıyorum günlük ihtiyaçlar için neler üretebilirim diye.
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Tekstil ürünlerini tasarlarken mümkün olduğunca az ya da hiç atık çıkarmamak için çabalıyorum. Eğer üretimimde küçük tekstil atıkları çıkıyorsa bunları biriktirip bulabildiğim başka atık kumaşlarla birlikte çocuklar ve hayvanlar için oyuncağa dönüştürüp siparişlerin yanına hediye olarak ekliyorum. Kumaş, iplik gibi ham madde tedariğini herhangi bir plastik atık oluşmaması için şehir içinde ulaşabildiğim yerlerden birebir sağlıyorum ve yine aynı sebeple plastiksiz kargo yapıyorum. Ürünlerde etiket gibi ihtiyaç dışı malzemeler kullanmıyorum ve ürünlerin kullanım sürelerinin uzun olması için dikiş sağlamlığı, kumaş kalınlığı gibi faktörlere maksimum özeni göstermek için çabalıyorum. Eğer bir şekilde insanlara ulaşmayı başarabilirsem, giysi onarımı ve evdeki atık durumda olan özellikle tekstil ürünleri ile basit ileri dönüşüm atölyeleri yapmak istiyorum.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Tekstil
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Çanta, çatal kaşık kesesi ve matara çantası şu anda satışta olanlar ve burada da satışa sunabileceğim ürünler. Geri dönüştürülmüş kağıttan tasarımlar ve el yapımı mürekkep, üretimime eklemeyi ve burada satmayı düşündüğüm ürünler
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
-
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
Şimdilik yok, tek başıma üretiyorum
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Şu anda kullandığım 2 ham madde var; ip ve kumaş. kumaş ham keten ve pamuk kullandım, ipi ise anneannemin eski iplerinden kullandım dikiş için. Bunlar için yerel üretici arayışındayım, organik pamuk ve ham keten üreten bir yerel üreticiye erişemediğim noktada yukarıda bahsettiğim gibi tekstil ürünlerini dükkanımdan çıkaracağım.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Evimde üretiyorum
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
-
Kullandığınız kumaşlar, iplikler, boyalar vs. yerli üretim ve ekolojik ve sosyal açıdan adil mi?
Tasarımlarımın büyük bir çoğunu ham keten ile yapıyorum, eklemeyi düşündüğüm el yapımı mürekkep için Okra Pigment'in pigmentleriyle çalışmalar yapıyorum.
Üretiminizin sosyal açıdan adil olduğunu (maaş, izin, sosyal haklar vb.) beyan edebiliyor musunuz?
-
Paketlememiz doğa dostu
Kargo poşeti dahil herhangi bir plastik poşet, bant ya da etiket kullanmıyorum. Sadece kraft kağıt, karton kutu ve jüt ip kullanıyorum.
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
Yukarıda bahsettiğim gibi tasarımları yapmadan önce kağıt üzerinde çalıştığım için tekstil atıkları ya hiç çıkmıyor ya da küçük parçalar halinde çıkıyor. Bunları küçük iplik parçaları ile biriktirip uzun vadede oyuncağa dönüştürüyorum. Organik ve ham kumaşlara ulaştığımdan emin olduğum noktada bu küçük atıkları kompost edeceğim.
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) doğa dostu
Bununla ilgili çalışıyorum
Sosyal açıdan bir fark yaratmıyor olabiliriz. Güçlü yanımız çevresel yanımız.
Şimdilik yaratmıyorum
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Ham madde temini için yerel üreticilere ulaşmak, ileri dönüşüm tekstil atölyeleri düzenlemek(kendi ihtiyaçlarımın da bir kısmını bu şekilde sağlıyorum).
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
1, ben.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.