Çarşı / Üreticiler / DESNE Organik Arı ve Geleneksel Ürünler Üretim Çiftliği
DESNE Organik Arı ve Geleneksel Ürünler Üretim Çiftliği
BALIKESİR / Türkiye
Niyetli Üretici
Niyetli Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Şarküteri (0 ürün)
Hakkında

Her insanın hayatını değiştiren bir an vardır. O an bize İstanbul'un çorak apartmanlarından toprak anaya dönme ve arılarla yaşama fırsatı verdi.

2015 yılında başladığımız arıcılık bizim çiftliğimize geri dönüşümüz oldu. 2015 Nisan ayında 14 kovan arı ile başladığımız hikayemizde bu gün her birimiz toprağımızda ve Kapıdağ'ın verimli ormanlarında kendini yeniden anladı, tanıdı.

Bugüne geldiğimizde ben arılarla, annem bahçesiyle, kız kardeşim tıbbi aromatik bitkiler, yağ ve kremleri ile, babam sakız koyunlarımız ve arılarımızla meşgulüz. En küçüğümüz Emre'miz yüksek lisans ve bize destek oluyor.

Toprak, bize kendimizi yeniden tanıma fırsatı verdi. Ve evet İstanbul çocukları olarak diyoruz ki başka bir hayat mümkün.

Yeter ki doğaya müdahale etmeyelim, kadim ve geleneksel üretim yöntemleri ile başarabiliriz.

Biz başardık ve bu gün daha fazla insana dokunabilmek, anlatabilmek için çabalıyoruz.

Nihal GÜVEN ALTINKURT
DESNE Organik Arı ve Geleneksel Ürünler Üretim Çiftliği
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Nihal GÜVEN ALTINKURT
Yetkili Kişi
Nihal GÜVEN ALTINKURT
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Arı ürünleri üretiyoruz. 2018 yılında organik sertifikamızı aldık. Magenta sertifikasyon kuruluşunun denetiminde üretim yapıyoruz. Toprak ananın izin verdiği ölçüde arılarımızın binbir emekle ürettiği ürünlerimiz; Çiçek balımızı bahar döneminde orman içi ve makilik alanlardan bahar çiçekleri ile başlayıp en son açan akasyadan bal aldıktan sonra balımızı süzeriz. Kestane balımızı Haziran ayının ortalarında süzeriz. Orman balımızı kestaneden sonra, haziran ortasından eylül başına kadar geçen sürede üretir arılarımız. Meşe, kestane, kekik, yarpuz, orman sarmaşıkları gibi orman bitkilerini içerir. Propolis, haziran başından eylül ortasına kadar geçen sürede propolis tuzakları ile üretiyoruz. Elde ettiğimiz ham propolisi ekstrakt haline getiriyoruz. Polen, arılarımızın kovana getirdiği tazelikte aynı gün topluyor derin dondurucuda saklıyoruz. Taze polen olarak muzhafaza ediyoruz. Arı sütü, az sayıda arımızdan üretiyoruz. Üretim az olduğu için genelde yeni sezona yetişmiyor. Apilarnil, erkek arılarımızdan üretiyor, derin dondurucuda muhafaza ediyoruz. Bal sirkesi, kendi balımızdan, doğal fermentasyonla, dağ suyu ile üretiyoruz.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
2015 yılından bugüne Balıkesir Erdek Kapıdağ Ormanlarında arıcılık yapıyoruz. Üretim döneminde ormana geçiyor, Eylül ayında orman kenarındaki işlememize dönüyoruz. Mevsime göre değişmekle birlikte 4-4,5 ay ormanda kalıyoruz. Orman bitkileri çok çeşitli ama gözlemlediğimiz kadarıyla arılarımızın ziyaret ettiği bitkiler meşe, kestane, fındık, akçaağaç, orman sarmaşıkları, laden gibi ballı bitkilerden oluşuyor. En yakın köye 4 km mesafedeyiz.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Aile işletmesiyiz. Babam ve ben bakıyoruz, toplam 4 kişiyiz.
Ürün veya hizmetimizin kendisi çevresel açıdan bir fark yaratmayı hedefliyor.
Çevremizdeki üreticileri doğal üretimin mümkün olduğuna, tüketicileri ise gerçek gıdaya ulaşabileceklerini göstermeye, anlatmaya çalışıyoruz.
Üretim / hizmet mekanımız kısmen veya tamamen doğa dostu
imyasal girdimiz veya üretimimizin sonucu doğaya düşman bir atığımız çıkmıyor. Olabildiğince az parmak izi bırakmaya çalışıyruz.
Kullandığımız hammadde, malzemeler (dolayısı ile tedarikçilerimiz de) kısmen veya tamamen doğa dostu
Arılarımızın kovanları tahta, plastik malzeme kullanmıyoruz. Yalnızca bir kısım kovanımızın uçuş tahtası plastik. Onları da kısa sürede değiştirmeye çalışıyoruz. K
Paketlememiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Cam malzeme ile çalışıyoruz. Karton kolilerle kargo yapmaya çalışıyoruz. Hava çok sıcaksa soğuk zincirde giden ürünlerimizi kısıtlı da olsa strafor kutuda göndermek zorunda kalabiliyoruz. Bunun haricinde cam, kağıt ve karton kutu kullanıyoruz.
Atık yönetimimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Ormanlık bölgede üretim yapıyoruz, arılarımız atık üretmiyor. İşletmeden çıkan dönüşebilir atıkları şehre götürüyoruz, tavuklarımız ve üç köpeğimiz neredeyse kalan tüm gıda atıklarını tüketiyor, Koyunlarımızda bahçeden çıkan istenmeyen otları tüketiyor.
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) kısmen veya tamamen doğa dostu
Gıda ürettiğimiz için tüketilip bitiyor. Cam kavanoz ve şişeler tekrar kullanılabilir veya geri dönüşüme gidebilir.
Ürün veya hizmetimizin kendisi sosyal olarak bir fark yaratmayı hedefliyor
Arı inanılmaz bir varlık. Onun muhteşemliği azıcık anlamak tanımak isteyen her bireyi kendine hayran bırakır. Arıyı tanıdıkça anlamaya ve kavramaya başladık. Biz de ulaşabildiğimiz her üreticiye ve kişiye bize anlatılanın aksine doğanın bize değil bizim doğaya, tabiata muhtaç olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz. Arıları, organik üretimi anlatmaya ve onların da bunu başarabileceklerini göstermeye çalışıyoruz.
Çalışma ortamımız / koşullarımız nispeten iyi ve adil.
Daha fazlası için arılarımıza takviye besleme yapmıyoruz. Üretebildiğimiz kadarıyla bize düşeni alıyor onun payına dokunmuyoruz.
Kurum içi çalışanlarımızı yapılandıran / güçlendiren uygulamalarımız var
Olabildiğince kongre, eğitim ve fuarları takip etmeye çalışıyoruz.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Bilmeden kadınların motorsiklet, araba, traktör kullanabileceğini göstermişiz çevremizdeki köylülere, artık tarlaya şehre kendileri gidiyorlar. Kadın üreticiler artıyor, tanışarak tanıyarak öğrenmeye ve öğretmeye çalışıyoruz.
Sertifikalar
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.