Beri
ANKARA / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Biberon ve Aksesuarları (1 ürün)
Beri Müslin Emziklik
100,00 TL
Hakkında
Temiz ürünlerle büyümek tüm bebeklerin hakkı!

Beri temiz malzemelerle adil şartlarda tekstil ürünleri üreten bir sosyal kooperatif! Beri’de amacımız sürdürülebilir bir tekstil üretimi kurarken, tekstilin dünyaya verdiği zararı iyileştirmek, döngüsel bir yapı kurarak tüketim davranışlarımızı dönüştürmek ve çok sesli bir yapı içinde birleşmek! 

 

 
Selda Bilgin
Beri
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
S.S. Beri Kadın Üretimi ve İşletme Kooperatifi
Yetkili Kişi
Selda Bilgin
Beyan
Hangisi Sizi Daha İyi Tanımlar?
Kooperatif
İşletmenizi/Sizi daha iyi tanıyabilir miyiz?
Beri temiz malzemelerle adil şartlarda tekstil ürünleri üreten bir sosyal kooperatif. Beri’de amacımız sürdürülebilir bir tekstil üretimi kurarken, tekstilin dünyaya verdiği zararı iyileştirmek, döngüsel bir yapı kurarak tüketim davranışlarımızı dönüştürmek ve çok sesli bir yapı içinde birleşmek. Beride 3 adet model var bu modeller arasında yer alan marka modelimizde bebek ve erken ebeveynlik ürünleri üretiyor. Kooperatifimiz Ankara'da Suriyeli ve Türkiye'li kadınların ortak kurduğu bir sosyal kooperatiftir.
Yarattığınız değişimi, ekolojik ve/veya sosyal faydayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Beride ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı kadınların güçlendirilmesini ana odağımıza alırken bir yandan tekstil sektöründe sürdürülebilir bir üretimin mümkün olduğunu savunuyoruz. Tüm ürünlerimizde doğaya zarar vermeyen, organik başta olmak üzere temiz üretim yollarıyla üretilmiş malzemelere yer veriyoruz. Ürün tasarımlarımızda üretim artıklarımızı kullanarak, atıklarımıza ürün olarak yeniden can veriyoruz. Ürünlerimizi satın aldıktan sonra da kooperatifimiz sorumluluğuna içindeki döngü modeli ile devam ediyor. Beri'den satın alınan her ürün kooperatife iade edilerek, temizlik ve onarım çalışmalarının ardından dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara yaygınlaştırmayı hedefliyor. Böylece temiz giysinin yalnızca belli bir kesimin değil tüm çocukların hakkı olduğunu savunuyoruz.
Hangi alanda faaliyet yürütüyorsunuz?
Tekstil
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Beri 0-2 yaş bebek giysileri, oyuncakları, ev aksesuarları ve ebeveynlerin ihtiyacı olan temiz tekstil ürünleri üretmektedir.
Good4Trust dükkanda kendi üretimleriniz haricinde ürün veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunları nereden temin edeceksiniz? Bu ürünler neler olacak?
Good4Trust dükkanda yalnızca kendi ürettiğimiz ürünleri satmak istiyoruz.
Birlikte çalıştığınız üreticiler varsa onlarla kurduğunuz ilişkiyi detaylandırabilir misiniz?
Şu anda yalnızca kooperatif ekibi üretici olarak yer almaktadır.
Kullandığınız hammaddeleri nerelerden tedarik ediyorsunuz? Bu hammaddeler ekolojik ve sosyal açıdan adil, duyarlı bir biçimde üretiliyor mu?
Tedarik ettiğimiz malzemelerin tamamı ekolojik ve sosyal açıdan adil bir biçimde üretiliyor. Örgü koleksiyonumuzda GOTS sertifikalı %100 pamuk iplik kullanıyoruz. Dikiş koleksiyonumuzda yerel tedarikçilerin ürettiği bebek sağlığıyla uyumlu müslin kumaş kullanıyoruz.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Ürünlerimizin tamamı Altındağ Belediyesi Önder Kadın Eğitim Kültür merkezinde yer alan kooperatif alanında gerçekleşiyor. Burada 20 kişinin çalışabileceği bir konfeksiyon atölyemiz var. Atölyemiz iş sağlığı ve güvenliği açısından onaylı bir atölye. Kooperatif atölyesi temiz ve adil üretim şartlarını karşılayacak şekilde organize edilerek geliştirildi.
Ürettiğiniz ürünlere ilişikin herhangi bir sertifikanız varsa belirtir misiniz?
Örgü koleksiyonlarımızda GOTS sertifikalı hammaddelere yer veriyoruz.
Kullandığınız kumaşlar, iplikler, boyalar vs. yerli üretim ve ekolojik ve sosyal açıdan adil mi?
Tüm hammaddelerimiz malzeme üreticilerinin buluğundu yerel coğrafyadan ya da sertifikalı tedarikçilerden elde ediliyor.
Üretiminizin sosyal açıdan adil olduğunu (maaş, izin, sosyal haklar vb.) beyan edebiliyor musunuz?
Kooperatifimizdeki ücret paylaşım modellerinde kolektif paylaşım ve bireysel paylaşım olarak iki model kullanıyoruz. Burada baz aldığımız ücretler içinde bulunduğumuz yılın insani geçim ücreti olarak belirleniyor. Bireysel olarak ürettiğimiz ürünlerde (örgü koleksiyonu gibi) emek odaklı bir paylaşım yaparken kolektif ürünlerde üretim emekçilerine eş paylaşım modeli uygulanıyor.
Paketlememiz doğa dostu
Ürün paketlerimizde bez ambalaj, kargo ambalajlarımızda doğada çözünebilen kağıt ve karton ambalajlara yer veriyoruz.
Atık yönetimimiz doğa dostu (Üretiminizden ya da ürünlerinizin kullanımı sonrası çıkan atıklar nasıl değerlendiriliyor?)
Ürettiğimiz ürünlerin atıklarını diğer ürünlerimizde kullanacak şekilde bütünleşik olarak tasarladık. Bu sayede atıklarımızın tamamını değerlendirebiliyoruz. Ürünlerimiz kullanım sonrasında kooperatifimize iade edilerek yeniden döngü sorumluluğunu alıyoruz. Böylece üretim sonrası atık sürecini de denetleyebiliyoruz.
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) doğa dostu
Ürünlerimizi döngü mantıyla satıyoruz. Kooperatife iade edilen ürünler temizlik ve onarım yoluyla sürekli yaygınlaştırılıyor.
Yönetim ilkelerimiz paylaşımcı ve yatay
Kooperatifimizde tüm üyelerimizin karara katılımını sağlayacak şekilde eşit oy hakkı vardır. Karar alma süreçlerimizde kooperatif üyelerimizle katılımcı karar alma süreçleri izliyoruz.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Kooperatifimiz dezavantajlı kadınları güçlendirme ana odağında kurulmuştur. Tüm üyelerimiz kadınlardan oluşur.
Kırılgan veya dezavantajlı grupları güçlendiren bir yapımız var
Kooperatifimiz dezavantajlı kadınları güçlendirme ana odağında kurulmuştur. Tüm üyelerimiz kadınlardan oluşur.
Sosyal sorumluluk projelerimiz var
Döngü modelimizle temiz giysininin dezavantajlı gruplara yaygınlaştırılması sosyal amacıyla çalışıyoruz.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkemiz var
Kooperatifimizdeki ücret paylaşım modellerinde kolektif paylaşım ve bireysel paylaşım olarak iki model kullanıyoruz. Burada baz aldığımız ücretler içinde bulunduğumuz yılın insani geçim ücreti olarak belirleniyor. Bireysel olarak ürettiğimiz ürünlerde (örgü koleksiyonu gibi) emek odaklı bir paylaşım yaparken kolektif ürünlerde üretim emekçilerine eş paylaşım modeli uygulanıyor.
Üretim veya hizmetlerinizde ekolojik ve sosyal açılardan daha duyarlı olmaya yönelik planlarınız varsa anlatır mısınız?
Tedarik süreçlerimizde tüm ürünlerimizde ekolojik malzemelere yer veriyoruz. İlerleyen dönemlerde yerel üretici sayımızı arttırarak kooperatif olarak tüm tedarik izimizi takip edebildiğimiz bir alan açmak istiyoruz.
Kaç kişilik bir işletmesiniz? Ortaklar, çalışanlar?
Beri'nin 20 kooperatif ortağı vardır.
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.