Çarşı / Üreticiler / Asudan Doğal Gıdalar
Asudan Doğal Gıdalar
KAYSERİ / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Yemeklik Yağlar (0 ürün)
Hakkında

Emeklilik duygusu insana kendisini kötü hissettiriyordu. 2013 yılında emekli olduğumda arkamda 26 yılı devirdiğimi ve zamanın nasıl geçtiğini hiç fark etmediğimi anlamıştım. Yıllarca hayatın her alanında mücadele vermiş biri olarak, hayata kaldığım yerden devam etmek ve bu yolda benim gibi düşünen hanımlara ışık olmak isteği uyandı içimde. Hayalimde hep kendi işimi kurmak ve içlerinde hep çalışma isteği olup da çalışmalarına izin verilmeyen hanımlara yön vermek istedim belki de.

 

Bu düşünceyle önce girişimcilik kursuna gittim ve belgemi aldım. En yakın arkadaşımla evde 40-50 tane katmer pişirdik sonra oturduğum binadaki komşularımı ziyaret ederek sabah kahvaltısına beklediğimizi söyledik. Yaptığımız katmerleri ikram ederek “bugün işimizin ilk günü katmer yapıp satıyoruz ama önce tatmanız gerekli” dedik. O günü hiç unutamıyorum ve biz o gün tam 60 katmer siparişi aldık.

 

Gün geçtikçe siparişlerimiz ve çeşitlerimiz arttı. Bu arada annelerin bebeklerine bir şeyler yedirirken ne kadar zorlandığına şahit olduk ve çocukların en çok sevdiği şeyle yemekte zorlandıkları sebzeleri bir araya getirerek sebzeli makarna yapımına başladık. Evet, şimdi sebzeli makarna yapan pek çok işletme var ama ben makinada değil elde yapıyorum makarnalarımı. Girişimcilik belgemle beraber KOSGEB’in desteğine başvurdum ve kurulu epeyce etkileyerek desteği kazandım.

 

Bir akrabam ile ortak olarak işletmemi kurdum. Kurulum aşamalarında da sıkıntılar çektim elbette hayatımda hiç bilmediğim kurumlara girip çıkar oldum ama keyifliydim, hayallerimi gerçekleştirmeye başlamıştım. Ancak, işler umduğum gibi gitmedi. Ortaklık dışardan göründüğü gibi değildi. Ayrılıp sıfırdan başlamak durumunda kaldım.

 

Şimdi tek başımayım, hayallerime doğru yürürken büyük badireler atlatmıştım ama yılmadan yoluma devam ediyorum. Yaşadığım olumsuzluklara rağmen kendimce sorumluluklarım var; iş yerimde çalıştırdığım elemanlarımın genelde ilk işvereni oluyorum. Bu beni mutlu ediyor. Birisi Gıda Mühendisi olan; emeğini hiç esirgemeyen ve her şeyin ar-ge’sini defalarca yapan ve işini çok seven ve sürekli öğrenmeye çalışan çok becerikli iki elemanım var. Bunlar sadece kamera önünde olanlar. Arkamda ise bana destek olan kocaman bir ailem var. En çok desteği onlardan alıyorum: kızım, oğlum, gelinim, damadım, annem, babam ve her şeyden önemlisi eşim bana destek oluyor.

 

Sosyal medyayı ve e-ticareti aktif olarak kullanıyorum. İşletmem, CCPB Organik Tarım Müteşebbis sertifikasına sahiptir. Ürettiğim ürünlerde hiçbir katkı maddesi, koruyucu veya yapay renklendirici kullanmıyorum. Özellikle, iş hayatında çalışan ve çocuklarını & bebeklerini doğal gıdalarla beslemek isteyen annelere ulaşmaya çalışıyorum.Bu bana keyif veriyor.Şimdi kocaman bir işletmem ve çalışanlarım var mutluyuz ,gururluyuz çünki işimizi seviyoruz sizlerlede halkayı büyütmeyi hedefliyoruz.

 

Asuman Öztürk Çağlıkantar

Asudan Doğal Gıdalar

İşletme Sahibi

Asuman Öztürk Çağlıkantar
Asudan Doğal Gıdalar
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Asuman Öztürk Çağlıkantar - Asu Unlu Mamüller
Yetkili Kişi
Asuman Öztürk Çağlıkantar
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Emeklilik duygusu insana kendisini kötü hissettiriyordu. 2013 yılında emekli olduğumda arkamda 26 yılı devirdiğimi ve zamanın nasıl geçtiğini hiç fark etmediğimi anlamıştım. Yıllarca hayatın her alanında mücadele vermiş biri olarak, hayata kaldığım yerden devam etmek ve bu yolda benim gibi düşünen hanımlara ışık olmak isteği uyandı içimde. Hayalimde hep kendi işimi kurmak ve içlerinde hep çalışma isteği olup da çalışmalarına izin verilmeyen hanımlara yön vermek istedim belki de. Bu düşünceyle önce girişimcilik kursuna gittim ve belgemi aldım. En yakın arkadaşımla evde 40-50 tane katmer pişirdik sonra oturduğum binadaki komşularımı ziyaret ederek sabah kahvaltısına beklediğimizi söyledik. Yaptığımız katmerleri ikram ederek “bugün işimizin ilk günü katmer yapıp satıyoruz ama önce tatmanız gerekli” dedik. O günü hiç unutamıyorum ve biz o gün tam 60 katmer siparişi aldık. Gün geçtikçe siparişlerimiz ve çeşitlerimiz arttı. Bu arada annelerin bebeklerine bir şeyler yedirirken ne kadar zorlandığına şahit olduk ve çocukların en çok sevdiği şeyle yemekte zorlandıkları sebzeleri bir araya getirerek sebzeli makarna yapımına başladık. Evet, şimdi sebzeli makarna yapan pek çok işletme var ama ben makinada değil elde yapıyorum makarnalarımı. Girişimcilik belgemle beraber KOSGEB’in desteğine başvurdum ve kurulu epeyce etkileyerek desteği kazandım. Bir akrabam ile ortak olarak işletmemi kurdum. Kurulum aşamalarında da sıkıntılar çektim elbette hayatımda hiç bilmediğim kurumlara girip çıkar oldum ama keyifliydim, hayallerimi gerçekleştirmeye başlamıştım. Ancak, işler umduğum gibi gitmedi. Ortaklık dışardan göründüğü gibi değildi. Ayrılıp sıfırdan başlamak durumunda kaldım. Şimdi tek başımayım, hayallerime doğru yürürken büyük badireler atlatmıştım ama yılmadan yoluma devam ediyorum. Yaşadığım olumsuzluklara rağmen kendimce sorumluluklarım var; iş yerimde çalıştırdığım elemanlarımın genelde ilk işvereni oluyorum. Bu beni mutlu ediyor. Birisi Gıda Mühendisi olan; emeğini hiç esirgemeyen ve her şeyin ar-ge’sini defalarca yapan ve işini çok seven ve sürekli öğrenmeye çalışan çok becerikli 4 elemanım var. Bunlar sadece kamera önünde olanlar. Arkamda ise bana destek olan kocaman bir ailem var. En çok desteği onlardan alıyorum: kızım, oğlum, gelinim, damadım, annem, babam ve her şeyden önemlisi eşim bana destek oluyor. Sosyal medyayı ve e-ticareti aktif olarak kullanıyorum. İşletmem, CCPB Organik Tarım Müteşebbis sertifikasına sahiptir. Ürettiğim ürünlerde hiçbir katkı maddesi, koruyucu veya yapay renklendirici kullanmıyorum. Özellikle, iş hayatında çalışan ve çocuklarını & bebeklerini doğal gıdalarla beslemek isteyen annelere ulaşmaya çalışıyorum.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
İşletmemiz toplma 350 m2 kapalı alandadır. Depo, imalat ve satış alanlarımız birbirinden izoledir. Ayrıca "organik paketleme" bölümümüz bulunmaktadır. Ürünlerin kurutulmasında tüm hijyen kurullarına uyulmaktadır. Tüm çalışanlarımızın "Hijyen belgesi" bulunmaktadır. Tam zamanlı Gıda Mühendisi çalıştırmaktayım. İşletmemde, hijyen kuralları içerisinden tamamen el yapımı olarak; doğal sebzeli kayseri mantısı, tam tahıllı yöresel çorbalar, sebzeli makarna çeşitleri, tagliatelle ve spagetti çeşitleri, bebeklere özel karışımlar, tarhana çorbaları üretmekteyim.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Firmam şahıs işletmesi konumunda olup başkaca ortağı bulunmamaktadır. Birisi Gıda Mühendisi olmak üzere toplam 4 elemanım bulunmaktadır.
Üretim / hizmet mekanımız kısmen veya tamamen doğa dostu
Makarna, erişte ve kuskus gibi unlu ürünlerimizin tamamını elektrik enerjisi kullanmadan doğal olarak kurutuyoruz.
Kullandığımız hammadde, malzemeler (dolayısı ile tedarikçilerimiz de) kısmen veya tamamen doğa dostu
Tedarik ettiğimiz hammaddelerin organik sertifikası olmasını zorunlu koşuyoruz. Böylece, üretiminde çevreyi kirletmeyen ve doğal üretim yöntemleri kullanan firmalar ile çalışıyoruz.
Çalışma ortamımız / koşullarımız nispeten iyi ve adil.
Çalışma ortamımız hijyenik. Firma sahibi olarak aynı ortamda ben de bizzat çalışıyorum. İşletmemizde işveren-çalışan ortamı yerine arkadaş ortamı bulunmaktadır.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkelerimiz var.
Elemanlarımın büyük bölümü KOSGEB destekli olup, maaşları ve sigortaları yasalar çerçevesinde en üst limitten ödenmektedir.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Bizzat kendim bir kadın girişimci olarak tüm çalışanlarım daha önce çalışmamış kadınlardan oluşmaktadır. İlk işyeri olarak işletmemde işe başlayan bu kadınları aynı zamanda eğitmekteyim.
Sosyal sorumluluk projelerimiz var
Doğal gıdaların tüketimini özendirmek için zaman zaman workshop'lar düzenlemeyi planlıyoruz.
Sertifikalar
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.