Çarşı / Üreticiler / Anlamlı İşler
Anlamlı İşler
İSTANBUL / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Ceket (1 ürün)
Anlamlı Garaj Satışı: Ceket
Dükkan Geçici Olarak Satışa Kapalı
Hakkında

Anlamlı İşler, sürdürülebilirlik için değişim yönetimi ve liderlik üzerine atölyeler düzenler. Toplumsal ve çevresel ihtiyaçları karşılayan projeler üretir. Kişilerin anlamlı buldukları işleri bulmalarına ve sürdürmelerine yardımcı olacak farkındalık ve geliştirme çalışmaları yapar. 

Çalışmalarında yenilikçi ve katılımcı yöntemleri benimser.

 

Ürettiği projelerle sürdürülebilir, döngüsel modelleri hayata geçirmeyi hedefler.  

Kompost Hemen Şimdi Projesi ile kentte yaşayan insanların gıda atıklarının doğaya kavuşturulmasını sağlayan ürün ve hizmetler üretmeyi amaçlar. Kompost yapmayı sağlayan ürünlerin yanı sıra farkındalık yaratmaya yönelik ürünleri de 3 boyutlu tasarım ve baskı teknolojisini kullanarak üretir.

 

Anlamlı Garaj Satışı Projesi ile artık kullanılmayan eşyaları garaj satışı ile elden çıkararak sadeleşmeye hizmet eder. Eşyaları onları sevecek ve kullanacak kişilere ulaştırır. Ve en önemlisi garaj satışının geliriyle üniversiteli gençlere sürdürülebilirlik eğitimi verilmesini sağlar. Böylelikle bir yandan yeni kaynak tüketmeden döngüsel bir çözüm üretirken, bir yandan da sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırır.

Berivan Mine Ferhanoğlu
Anlamlı İşler
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Berivan Mine Ferhanoğlu
Yetkili Kişi
Berivan Mine Ferhanoğlu
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Anlamlı İşler, sürdürülebilirlik için değişim yönetimi ve liderlik üzerine atölyeler düzenler. Toplumsal ve çevresel ihtiyaçları karşılayan projeler üretir. Kişilerin anlamlı buldukları işleri bulmalarına ve sürdürmelerine yardımcı olacak farkındalık ve geliştirme çalışmaları yapar. Çalışmalarında yenilikçi ve katılımcı yöntemleri benimser. Ürettiği projelerle sürdürülebilir, döngüsel modelleri hayata geçirmeyi hedefler. Kompost Hemen Şimdi Projesi ile kentte yaşayan insanların gıda atıklarının doğaya kavuşturulmasını sağlayan ürün ve hizmetler üretmeyi amaçlar. Kompost yapmayı sağlayan ürünlerin yanı sıra farkındalık yaratmaya yönelik ürünleri de 3 boyutlu tasarım ve baskı teknolojisini kullanarak üretir. Anlamlı Garaj Satışı Projesi ile artık kullanılmayan eşyaları garaj satışı ile elden çıkararak sadeleşmeye hizmet eder. Eşyaları onları sevecek ve kullanacak kişilere ulaştırır. Ve en önemlisi garaj satışının geliriyle üniversiteli gençlere sürdürülebilirlik eğitimi verilmesini sağlar. Böylelikle bir yandan yeni kaynak tüketmeden döngüsel bir çözüm üretilirken, bir yandan da sürdürülebilirlik bilinci yaygınlaştırılır.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Ofisimiz Ayder projelerinden Düşler Akademisi'nin Ataşehir'deki Genel Merkezi'ndedir. Bizimle burada faaliyetlerimiz hakkında ve iş birlikleri için görüşebilir, yine burada gerçekleşen atölye çalışmalarımıza katılabilirsiniz. Atölye çalışmalarımızın kişisel farkındalık odaklı olanlarını Arnavutköy'deki ahşap bir resim atölyesinde gerçekleştiriyoruz. Bizi üyesi olduğumuz Impact Hub'da, diğer ortak çalışma alanlarında, üniversitelerde, liselerde veya şirketlerde atölye yaparken görebilirsiniz. 3 boyutlu tasarım ve baskı gibi teknoloji üretimi ile kentler için kompost üretimi gibi araştırma geliştirme çalışmalarımız Kuzguncuk'taki atölyemizde yürütülmektedir. Uygulamaya yönelik çalışmalarımızı yakından görmek için de bizimle atölyemizde buluşabilirsiniz. Anlamlı Garaj Satışı projemiz içinse bağışçılarımızın ofislerinde veya pazaryerlerinde olabiliyoruz.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Faaliyetlerimizi 2 tam zamanlı çalışan ile 6 gönüllü ile yürütüyoruz. Sivil toplum kuruluşları, şirketler ya da sosyal girişim ağından çeşitli ortaklarla zaman zaman iş birlikleri geliştiriyoruz. Kurumsal hayatta sürdürülebilirlik ve stratejik planlama alanlarında 10 yıl çalıştıktan sonra, İsveç'teki Stratejik Sürdürülebilirlik Liderliği Master Programı'nı tamamlayan kurucumuz Berivan, ülkemize döndükten sonra Anlamlı İşler sosyal girişimini başlatmıştır. Deneyim ve öğrendiklerini sürdürülebilir dünyaya giden değişimi kolaylaştırmak için kullanmayı hedefliyor. Atölyeler düzenleyip, toplumsal ve çevresel ihtiyaçları karşılayacak projeler türemesine yardımcı oluyor. Atölyelerinde, yönettiği projelerde ve verdiği danışmanlık hizmetlerinde yenilikçi ve katılımcı yöntemler kullanıyor. Anlamlı İşler'in teknoloji bazlı uygulama projelerini Çağlar yürütüyor. 15 yıllık mühendislik tecrübesini güncel 3 boyutlu teknolojiyle birleştirip Anlamlı İşler atölyelerinde çıkan fikirleri sürdürülebilir ürünler olarak hayata geçirmede kullanmayı hedefliyor. Gönüllülerimiz eğitim, sosyal girişimcilik, proje yönetimi, üretim, sosyal medya yönetimi ve web tasarımı gibi farklı alanlarda çalışmaktadır. Projelerimizi geliştirmek ve çoğaltmak için gönüllü başvurularına açığız.
Ürün veya hizmetimizin kendisi çevresel açıdan bir fark yaratmayı hedefliyor.
Çalışma alanımız sürdürülebilirlik olduğu için çevresel etkiyi de içeren farkındalık, geliştirme çalışmaları ve uygulamalar yapıyoruz. Kompost Hemen Şimdi ve Anlamlı Garaj Satışı Projeleri döngüsel modelleri hayata geçirerek çevresel etki yaratmayı hedefliyor.
Kullandığımız hammadde, malzemeler (dolayısı ile tedarikçilerimiz de) kısmen veya tamamen doğa dostu
3 boyutlu baskı çalışmalarımızda geridönüştürülmüş malzeme kullanıyoruz.
Akılcı su kullanımı uygulamalarımız var
Kompost sisteminde suyu tekrar tekrar kullanıma sokuyoruz.
Atık yönetimimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Kompost Hemen Şimdi ile kentlerdeki gıda atığı yönetimine hizmet etmeyi hedefliyoruz.
Ürün veya hizmetimizin kendisi sosyal olarak bir fark yaratmayı hedefliyor
Anlamlı İşler atölyeleri, bir yandan toplum nezdinde sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratırken bir yandan da toplumsal ve çevresel ihtiyaçları karşılayan projeler üretir. Kişilerin anlamlı buldukları işleri bulmalarına ve sürdürmelerine yardımcı olacak farkındalık ve geliştirme çalışmaları yapar. Girişimimiz sosyal sürdürülebilirlik prensiplerinden katılımcılığı, eşitliği, anlam yaratmayı, sağlıklı olmayı ve sürekli gelişimi benimser; bunları iş yapma şekline ve ürün/hizmetlerine yansıtır. Farklılıklar bizim için zenginliktir. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nden 17.'sinin belirttiği gibi ortaklıklar geliştirmenin, iş birliğinin önemine inanır.
Kırılgan veya dezavantajlı grupları güçlendiren bir yapımız var
Ekonomik olarak dezavantajlı grupların da atölyelerimize erişimini sağlayacak modelleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Atölyeleri karşılayabilecek katılımcılarımızı karşılayamayacak olanlar için katkıda bulunmaya teşvik ediyoruz. Projelerle gelir üreterek üniversite öğrencileri başta olmak üzere ekonomik dezavantajı olan gruplara yönelik erişilebilir atölyeler açıyoruz.
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.