Çarşı / Üreticiler / TABİT (Akıllı Köy)
TABİT (Akıllı Köy)
İSTANBUL / Türkiye
Azimli Üretici
Azimli Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Tatlılar (0 ürün)
Hakkında

Akıllı köy, geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren, üretimin verimini bilgi ve iletişim teknolojileriyle artırmayı ve üreticinin sosyal yaşam standartlarını nitelikli bilgiyle yükseltmeyi tek bir hedef haline getiren, yeni nesil kırsal yaşam modelidir.

Bu modelde, günümüzde ileri teknolojinin büyük yatırımcılara sağladığı olanaklar kırsalda tarım sektörü ile buluşuyor; küçük üreticilerin verim ve kârlılığının artırılması hedefleniyor; aile çiftçiliği teknolojik tarımla buluşuyor.

Bu dükkanda Akıllı Köy de üretilen ürünlerle projeye katılımcı olan çifçi kadınların ürünleri ve el emekleri de satılmaktadır. 

TÜLİN AKIN
TABİT (Akıllı Köy)
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
TABİT AKILLI TARIM TEKNOLOJİLERİ AŞ
Yetkili Kişi
TÜLİN AKIN
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
300 dönüm alanda çiftçi eğitimleri, etkinlikler, AR-GE ve denemeler sırasında çıkan ürünlerin satışı. Bal, sirke, aromatik bitki, reçel, sabun, peynir, tarımsal süs eşyaları, köyde yapılan süs ve eşyalar
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Akıllı Köy Aydın'ın Koçarlı ilçesinde kurulan geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren, üretimin verimini bilgi ve iletişim teknolojileriyle artırmayı ve üreticinin sosyal yaşam standartlarını nitelikli bilgiyle yükseltmeyi tek bir hedef haline getiren, yeni nesil kırsal yaşam modeli üzerine çalışmalar yapmaktadır.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Sosyal İşletmenin kurucusu Tülin Akın bir sosyal girişimcidir. 2012 yılında Ashoka Fellow seçilmiş ve 2018 yılında Schwab Vakfı tarafından Dünya'nın en iyi sosyal girişimcileri arasında seçilmiştir. İşletme 18 kişilik bir ekipten oluşmaktadır. Ekip içinde çiftçiler, teknoloji uzmanları, ziraat mühendisleri ve zooteknistler vardır.
Ürün veya hizmetimizin kendisi çevresel açıdan bir fark yaratmayı hedefliyor.
Çiftçilere teknoloji kullanımı yaygınlaştırarak iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden ürünlerini korumalarını gerçekleştirmektedir. Ayrıca toprağı, suyu ve çevreyi kirletmeden teknoloji kullanarak verimli üretim nasıl yapılır bilgilendirmeleri yapmaktadır. Bu bilgilendirmelerde uygulama alanında ürettiğimiz ürünleri bu platformda değerlendirmek ve çiftçi eğitimlerinin yaygınlaşmasına katkı sağlamak istiyoruz.
Üretim / hizmet mekanımız kısmen veya tamamen doğa dostu
Teknoloji ile aldığımız uyarılar nedeniyle bitkiler hastalanmadan müdehale edebiliyoruz böylece ilaçlama ihtiyacı duyulmuyor. Gübreler akıllı damlama sulama sistemi ile bitkinin köküne doğrudan verildiği için sadece bitkiyi besleyecek kadar su ve organik materyalli gübre kullanıyoruz.
Kullandığımız hammadde, malzemeler (dolayısı ile tedarikçilerimiz de) kısmen veya tamamen doğa dostu
Ürünlerimizde ilaç kalıntısı olmadığı için sağlıklı (iyi tarım sertifikamız var) arılarımızın ürettiği bal katkısız. Arılarımıza balın 1/3 ünü bırakıyoruz. Adaçayı, lavanta, hayıt, biberiye ,sebze meyve çiçeklerinden besleniyorlar. Organik materyalli gübre kullanıyoruz. Ürünlerimiz deneme alanları olduğu için ata tohumunda verimlilik denemeleri de yapıyoruz.
Akılcı su kullanımı uygulamalarımız var
Dünya'da ilk deneme alanı olan yapay zekalı sulama sistemi kullanıyoruz. Toprak ve havadan veriler alan sistemimiz sulama yapmaya kendisi karar veriyor ve bitkinin ihtiyacı kadar su veriyor.
Üretim / hizmet sürecimiz doğa dostu ögeler barındırıyor
Hiç bir yabani hayvana zarar verimiyoruz. Gereksiz ilaçlama yapmıyoruz. Suyu tasarruflu kullanıyoruz. Ayrıca Üretim alanımız içindeki köy için de kurduğumuz tarımsal atık sistemleri ile çevremizde başka üreticilerinde zarar veren yöntemler kullanmasını engelliyoruz ve örnek oluyoruz. Ürettiğimiz gıda ürünleri temiz ve denetlenen bir ortamda köy kadınları tarafından yapılıyor. Hayvancılıkla ilgili üretimler hayvanların psikolojik ve bedensel sağlıkları gözetilerek refah içinde üretiliyor. Ör: Sağım sistemimizdeki meme başlıkları meme konforu gözetiyor. Hayvanlara masaj ve kaşınma hizmeti veren sensörlü fırçaları var. Hastalık takip eden akıllı bilezikleri var. Yeni doğmuş buzağısı varsa sütünü buzağıya veriyoruz.
Paketlememiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Paketlememiz kraft kağıt, jüt ip, bez, cam şişe, karton kutu ancak naylon kasa ve ambalajda kullandığımız oluyor.
Atık yönetimimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Arazideki tarımsal atıklarımızdan kompost yapıyoruz. Zirai sistem atıkları içinde tüm köydeki çiftçilerin kullanabileceği atık sistemimiz var.
Kullandığım enerji kısmen veya tamamen yenilenebilir
Yaş sebze meyve kurutma ürünlerinde güneş enerji sistemli fırın kullanıyoruz. Aromatik bitkilerde ise gölgeleme alanımız var. Diğer alanlar kısmen yenilenebilir enerji kullanıyoruz.
Ürün dağıtım zincirimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Dağıtım zincirimiz doğa dostu nasıl olur bilemiyorum.
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) kısmen veya tamamen doğa dostu
Tüketim ürünleri
Yukarıdakilerden farklı bir konuda çevresel olarak fark yaratıyoruz
Yaptığımız tüm faaliyetleri 200 kişilik eğitim salonumuz ve 300 dönüm üzerindeki sistemileri doğaya saygılı üretim, teknoloji kullanımı ve ekonomik güçlenme alanındaki çalışmalarımızı küçük aile çiftçisine ücretsiz olarak aktarıyoruz.
Ürün veya hizmetimizin kendisi sosyal olarak bir fark yaratmayı hedefliyor
kıllı köy, geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren, üretimin verimini bilgi ve iletişim teknolojileriyle artırmayı ve üreticinin sosyal yaşam standartlarını nitelikli bilgiyle yükseltmeyi tek bir hedef haline getiren, yeni nesil kırsal yaşam modelidir
Kar amacı gütmeyen bir işletmeyiz
Sponsorluk, içerik satışı, çiftçi dışında eğitim almak isteyenlere ücretli eğitimler, kurumlara Akıllı Tarım ve Sektör hakkında danışmanlıklar, projeler yaparak
Çalışma ortamımız / koşullarımız nispeten iyi ve adil.
Öğle yemeğimiz tarladan toplananlarla sağlıklı yapılıyor. Tarlada çalışanların dinlenme hamakları var. Dinlenme saatlerimiz var.
Adil bir ücretlendirme ve sosyal haklar (özel sigorta, çalışan destek sandığı, tatiller, izinler, esnek zaman uygulaması vs) ilkelerimiz var.
Maaşlar adil ve fark az. Tüm şirketlerin sağladığı sosyal haklarımız yanında herkesin tamamlayıcı sağlık sigortası var. Güneşlenme zamanlarına göre serin saatlerde çalışmaya çalışıyoruz. İçerik üreticiler evden çalışabiliyor. Üretim yapanlar üretim zaman çizergesine göre çalışıyor
Kurum içi çalışanlarımızı yapılandıran / güçlendiren uygulamalarımız var
Çalışanlar ücretsiz ingilizce öğrenebiliyor bir kurumla anlaşmamız var. Çalışanlar ayda istediği herhangi bir kitabı alabiliyor ücretini biz ödüyoruz. 4 bin 500 kitaplık kütüphanemizden bütün köy faydalanabiliyor. Ve yaptığı işle ilgili bir eğitim almak isteyen çalışanımızın eğitim ücretini belirli bir miktara kadar biz karşılıyoruz.
Yönetim ilkelerimiz paylaşımcı ve yatay
Bir ağ üzerinde yer değiştirerek çalışıyoruz. Hepimiz hasat yapabiliriz veya başlayıp bitirilmesi gereken bir işte görevlerimizi aksatmadan bir kişinin üzerindeki yoğunluğu iş bitene kadar destek oluyoruz.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Çalışanlarımızın %60 ı kadın ama hak ettikleri için buradalar.
Kırılgan veya dezavantajlı grupları güçlendiren bir yapımız var
Küçük aile çiftçisini güçlendiren çalışmalar yapıyoruz
Gelirimizi belli oranda sosyal projelere veriyoruz
Tamamını sosyal projelere aktarıyoruz
Sosyal sorumluluk projelerimiz var
Küçük aile çiftçilerini güçlendirecek teknoloji, uygulama, eğitim ve kırsal kalkınma projeleri
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.