Çarşı / Üreticiler / Açelya Doğal
Açelya Doğal
SAKARYA / Türkiye
Adil Üretici
Adil Üretici
Kadın Üretici
Kadın Üretici
kategoriler
Tüm Ürünler (0)
Temizlik (0 ürün)
Hakkında

Ruhu ve cildi besleyen bitkisel bakım ürünleri.

Melek Açelya Bilgin
Açelya Doğal
Değerlendirme
Doğa Dostu
İnsan Dostu
Hizmet Kalitesi
Ürün Kalitesi
Hesaplılık
Güvenilirlik
Genel Değerlendirme
iletişim
Kurum Ünvanı
Açelya Doğal Sapanca Kozmetik Ürünler San. Tic. Ltd. Şti.
Yetkili Kişi
Melek Açelya Bilgin
Beyan
Ürün ve/veya hizmetleriniz nelerdir?
Kendim ve ailem için hem bize, hem doğaya ve doğada yaşayan diğer canlılara zarar vermeyen güzel içerikli cilt bakım ürünleri arıyordum. Bunun çok zor bir süreç olduğunu anladım. Mesela bir ürünü doğal diye alamıyordum, onun hangi yağlarla üretildiğinden, o yağların nasıl üretildiğine, bize hangi ambalajlarla sunulduğuna kadar bir çok sorun vardı. Bu ürünleri kendim üretebilir miyim, diye düşünürken karşıma güzel eğitimler çıktı. Yaklaşık 4 yıl önce ilk eğitimimde aktarlardan asla yağ alınmaması gerektiğini öğrendim ve kullandığımız bakım ürünlerinin gerçekten sandığımdan çok daha önemli olduğunu, sadece kendimize değil tüm dünyaya zarar verdiğimizi gördüm. Bu süreçte doğru hammaddelere ulaştım, yetiştirebildiğim tıbbi bitkileri kendim yetiştirdim, doğada olanları vahşi toplama yapmadan sürdürülebilirliğini engellemeden topladım, yapabildiğim yağları kendim yapmaya başladım ve doğal cilt bakım ürünleri üretimim başlamış oldu. Zaten köy hayatına alışkın ve köyde yaşayan biri olduğum için çoğu bitkiye aşinaydım ama aldığım eğitimler, yaptığım araştırmalar ile bunu daha profesyonel hale getirdim. Hala bu konuyla ilgili eğitimlerim ve araştırmalarım sürüyor. Şimdi Açelya markam ile en iyi hammaddeleri kullanarak, geridönüşümlü ambalajlar ile kişisel bakım ürünleri üretiyorum. Ürettiğim ürünlerin hepsini kendim de kullanıyorum ve iyi ürünlere insanlar ulaşabilsin diye 4 yıldır çalışıyorum. Açelya Doğal neler üretir? Merhemler : Doğru tıbbi bitkilerin soğuk yöntem saf zeytinyağında maserasyon yöntemi ile hazırlanan yağları, karakovan bal mumu, organik kakao veya hindistancevizi yağı, saf çekirdek ve uçucu yağlar ile hazırlanıyor. Merhemler hem problemli ciltleri yatıştırıyor, hem de güzel bir nemlendirici görevi görüyorlar. Deokremler : Deokrem, kullandığımız belki en zararlı ürün olan deodoranta altenatif olarak üretildi. Açelya Doğal'ın en sevilen ürünü. İçeriğinde hindistan cevizi yağı, shea yağı, sodyum bikarbonat, organik patates nişastası, nano olmayan çinko oksit ve saf uçucu yağlar var. Vücudumuzun doğal dengesini bozmuyor, terlemeyi engellemiyor ama ter kokusunu engelliyor. Yüz Serumları: Saf çekirdek yağları ve uçucu yağlarla cilt tiplerine göre hazırlanıyor. Dudak balsamları: Renkli ve renksiz olmak üzere iki çeşit dudak balsamı var. Renkli olanı ruja alternatif olarak ürettim ve en çok sevilen ürünlerden biri haline geldi. Dudak balsamlarında saf çekirdek yağlar, organik kakao yağı, karakovan balmumu ve uçucu yağlar var. Renkli olan balsama renk vermesi için demiroksit, bitki tozları, mika gibi malzemeler kullanıyorum. Sabunlar: Butik olarak saç, cilt ve genel kullanım için özel sabunlar üretiyorum. ... Bu eksende üretimler yapıyorum.
Üretim veya hizmet yeriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Evde başladığım üretimlerim artık sağlık bakanlığının kriterlerine uygun laboratuvarda üretilmeye başladı. Bir de yaşadığım yerde küçük bir satış yeri açıyorum. Çok yakında faaliyete geçecek.
İşletmenizin ortak ve çalışanları hakkında bilgi verir misiniz? Kaç kişilik bir işletmesiniz?
Tek başıma başladığım üretime bu hafta sözleşmelerini yapacağınımız vir teknik eleman ve satış yeri için Sapanca'da yaşayan Elif dahil oluyor. Şimdilik 3 kişi çalışacağız.
Üretim / hizmet mekanımız kısmen veya tamamen doğa dostu
Artık evde üretim yapamıyorum, üretim yerinde hem bakanlığın kurallarına uymaya, hem doğa dostu olmaya özen gösteriyorum.
Kullandığımız hammadde, malzemeler (dolayısı ile tedarikçilerimiz de) kısmen veya tamamen doğa dostu
Kullandığım hammaddelerin çoğu organik sertifikalı. Uçucu ve çekirdek yağlarımı Nuka’nın organik sertifikalı yağlarından ve Rosece Natural’in yine organik sertifikalı yağlarından tercih ediyorum. Balmumunu Artvin Papilat baba köyümde uzaktan akrabam olan Yakup’tan temin ediyorum. Kendisi gezgin arıcı ve karakovan yöntemini kullanıyor. Arılara herhangi bir ilaçlama ve zulüm söz konusu değil. Doalinn firmasının en üst kalite organik shea, kakao, hindistancevizi yağlarını kullanıyorum. Zeytinyağımı 10 yıldan fazla süredir ilaçlama ve suni gübre kullanımı yapmayan, permakültür tasarımcısı olan arkadaşımdan temin ediyorum (instagram hesabı @zatarafarmworks) . Maserasyon yağlarımı ya kendim üretiyor ya da yine ilaçlama ve vahşi toplama yapmadan üretim yapan @helenas_herb’ten temin ediyorum. Kahve yağımı kendim yapıyorum bunun için aldığım kahve çekirdeklerinin hem organik, hem adil ticaret sertifikalı olmasına dikkat ediyorum(Ankara’da mağazası olan @celsius.coffee. Kullandığım kuru bitkileri kendim yetiştirip kurutuyor ya da çok güvendiğim ekolojik çiftliklerden alıyorum. Ürünlerimin ambalajlarının cam olmasına özen gösteriyorum. Paketleme için kullandığım tüm malzemelerin (bant dahil) plastik olmamasına özen gösteriyorum. Kargo paketlerine eklediğim bilgilendirme broşürlerini kargo kağıtlarımın artan kısımlarına kendim basıyorum.
Paketlememiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Paketlemede plastik ve naylon malzeme kullanmıyorum. Cam, metal, karton, kağıt, keten ip gibi doğal ve geri dönüştürülebilir malzemeler kullanıyorum.
Atık yönetimimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Atıklarımı ayrıştırıp, geri dönüştürülebilir olanları geri dönüşüm noktalarına atıyorum, organik atıkları evimizin bahçesinde kompost olarak değerlediriyorum.
Ürün dağıtım zincirimiz kısmen veya tamamen doğa dostu
Yakınımda bulunan müşterilerime elden teslimat yapıyorum. Saküda (Sakarya küçük üreticiler dayanışma ağı) ile ortak dağıtım noktalarımızdan teslimat yapıyoruz.
Ürünün kullanım sonrası bertarafı (değerlendirilmesi) kısmen veya tamamen doğa dostu
Ambalajlar geri dönüştürülebilir olduğu için geri dönüşüm noktalarına bırakmalarını rica ediyorum. Ayrıca yakınımda olan müşterilerim bitirdikleri kavanozları biriktirip geri getiyorlar, onları güzelce temizleyip tekrar kullanabiliyorum.
Gelirimizi belli oranda sosyal projelere veriyoruz
Mırrhem isimli hayvan yaralarının tedavisine destek olarak ürettiğim ürünün geliri ile sokak hayvanlarına mama desteği sağlıyorum.
Kadını güçlendiren bir yapımız var
Kurduğum bu marka ile kozmetik ürünler hariç. Mum, dekoratif malzemeler, tekstil malzemeleri, tütsüler. Hersini Sapanca çevresinde yaşayan güçlü kadınlarla birlikte yapıyoruz. Ayrıca her yıl düzenlediğim organizasyonlarla hepsine kendi markaları ile stand açma, ürünlerini müşterilerle buluşturma imkanı sağlıyorum.
Kırılgan veya dezavantajlı grupları güçlendiren bir yapımız var
Evcil hayvanlar için üretmiş olduğum Mırrrhem adlı ürünün tüm geliri ile sokak hayvanlarına destekte bulunuyorum.
Sosyal sorumluluk projelerimiz var
Daha önce belirttiğim gibi her yıl SAnatfest adı ile düzenlediğimiz sanat festivali kapsamında burada ve çevre illerde yaşayan kadınlara ücretsiz beceri eğitimleri veriyoruz. Eğer yaptıkları ürünler varsa veya yapmayı planladıkları üretimler için internetten satış ve marka süreci ile ilgili seminerler düzenliyoruz. Bu yıl salgın hastalık sebebi ile ertelediğimiz etkinliklerimizde atıklarla yapılan sanatsal çalışmalara yer vermeyi planlıyorduk.
Ek Bilgi 6
Eğer markamı üretici olarak kabul ederseniz, ürünlerimin analiz işlemleri bitip, üts kayıtları yapıldıktan sonra aktif satışa geçebileceğim. Bir de satış yerim henüz açılmadı, açıldıktan sonra sizlere ekibimle birlikte fotoğraflarını gönderebilirim.
Kategoriler
Sırala
Varsayılan
Çok satanlar
Fiyata göre azalan
Fiyata göre artan
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.