7'ler Konseyi

Kendisini seçimle iş başına gelecek 7’ler Konseyi’ne devredecek olan bu kurul, Good4Trust.org yönetimine danışmanlık yapar, atılacak adımlar hakkında önerilerde bulunur ve gelişmeleri izleyerek gerekli uyarıları yapar ve yol gösterir. 7’ler Konseyi’nin öneri, yol gösterme ve diğer görüşleri Good4Trust.org yönetimi tarafından titizlikle ve ciddiyetle ele alınır değerlendirilir ve mutlaka geri dönüş yapılır. 7’ler Konseyi, sıralı kadın-erkek eşitlik ilkesi ile seçilir. Mevcut üyeler:

Oya Ayman
Gazeteci Yazar ve Eko-Aktivist
1985 yılından bu yana çeşitli gazete, dergi ve TV kanallarında muhabir, program yönetmeni ve editör olarak çalıştı. 10 yıl boyunca National Geographic Türkiye dergisi editörü ve yazarı olarak görev yaptı. Halen serbest gazeteci olarak çalışıyor ve çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları yayımlanıyor. 1998'den bu yana Buğday Hareketi'nin içinde. Buğday Dergisi\nin 11 yıl boyunca yayın yönetmenliğini yaptı, halen Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği\nin Koordinasyon Kurulu'nda ve çeşitli mecralarda ekolojik yaşam bilgisini yaymak için çaba gösteriyor. 1996'da Ayfer Tunç ile hazırladığı İkiyüzlü Cinsellik ve 1997’de Güney Amerika seyahatini anlattığı Güneş Toprakları (birinci basım), Şapkanın Altındaki Kıta (ikinci basım) adlı iki kitabı bulunuyor. Ayrıca Güney Amerika izlenimlerini aktaran ve NTV'de yayımlanan dört bölümlük Güneş Toprakları adlı bir de belgeseli var.
Gözde Şekercioğlu
Sosyal Tasarımcı
Endüstriyel tasarım, tasarım yönetimi ve toplumsal cinsiyet okudu. Tasarım, onun için, toplumsal sorunları tanımlama ve sorunlara çözüm geliştirmede bir araç. Herkesin birikimini ortaya koyduğu ortak amaç etrafında kurulan dayanışma toplulukları ise kendini bireysel olarak taze tutması için önemli. 6 yaşından küçük çocuğu olan kadınların hapsedilme sürecine yönelik, kamu-özel sektör partnerlikleri kuran, önleyici rehberlik programları tasarlayan ve yaygınlaştırılması için disiplinlerarası çalışan Önemsiyoruz’un kurucusu. Toplumsal cinsiyet temelli şiddetin önlenmesine yönelik sosyal savunuculuk yapmaya odaklanan iyiki.co'nun bir parçası. Sosyal adalete erişmek için farklı seslerin duyulur olduğu diyalog ortamlarını öncelikli görüyor. Kadın kooperatifleri, kar amacı gütmeyen organizasyonlar ve sosyal girişimlere danışmanlık ve topluluk temsilcilerine mentörlük yapıyor, kar amacı güden yapılar için gönüllülük ve sosyal savunuculuk konusunda programlar geliştiriyor.
Defne Koryürek
Konukevi yürütücüsü, aktivist
Okuduğu alanda kariyer inşa etmedi. Aşçılık, işletmecilik, hayvancılık ve hatta kasaplık yaptı. Türkiye'nin ilk Slow Food Uluslararası Konsey üyesi, Fikir Sahibi Damaklar'ın kurucusu. 2006'dan bu yana basında, ulusal ve dijital yayınlarda yazıları yayınlandı, pek çok kanalda yemek programları yaptı ama İMC TV'de üç yıl süren ve "Ne Yiyorsak Oyuz" adını verdiği programla hatırlanmayı seviyor. Gezi tetikleyici oldu, bir vakittir savunduğu "şehirleri fes'h edelim" çizgisinde hayatını değiştirdi ve ilk aşkı İstanbul'dan, Boğaz'dan sevebileceğini düşündüğü Mutluköy'e göçtü. 2019'da başlayan ve Konukevi adını verdikleri bir misafirperverlik ve işbirliği projesi için yol arkadaşı Vasıf Kortun'la omuz omuza programdan bahçeye yüklü bir faaliyet yürütüyorlar. Barış ve adaletin ancak muhabbetle kurulacağına inanıyor. Sürdürülemezliğin tavan yaptığının idrakında. Tür, ırk, cinsiyet... Tüm kategorilerin sorgulandığını gördükçe umutlanıyor. Onurlu bir çıkış arıyor. Bu arayışında başkalarına da ilham verebilmeyi umuyor.
İstem D. Akalp
Sosyal Etki Profesyoneli ve Stratejik Tasarımcı
İstem D. Akalp, Parsons School of Design'da yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışıyor. On yılı aşkın süredir sosyal etki alanında ve kolaylaştırıcı olarak çalışıyor. Toplumsal adalet ve eşitlik konularını destekleyen topluluk ve kuruluşların etkili değişim programlarının stratejilerini tasarlamaktan, kolaylaştırmaktan ve uygulamaktan keyif alıyor. İlgi ve uzmanlık alanları arasında arasında sistem düşüncesi, kapsayıcı kolaylaştırıcılık, stratejik tasarım, kampanyacılık ve mobilizasyon, topluluk ve ekosistem oluşturma ve ağ haritalama bulunmaktadır. Greenpeace, Ashoka, Parsons School of Design ve Wikimedia Vakfı gibi uluslararası kuruluşlar ile çalışmıştır. Farklı paydaşlar için süreç ve çıktıların kalitesini dengeleme konusundaki dinleme ve kolaylaştırma yetenekleriyle bilinir. Ayrıca okumayı, seyahat etmeyi ve sürekli öğrenme halinde olmayı sever. Brooklyn/New York ve Burgazada/İstanbul'da yaşar.
Ergem Şenyuva Tohumcu
Yeşilist Kurucusu
Uluslararası ilişkiler ve çevre üzerine eğitimini tamamladıktan sonra kariyerine finansal sektörde başlayan Ergem, Merrill Lynch ve Dünya Bankası gibi kurumlarda bireysel ve kurumsal bankacılık bölümlerinde çalıştı. 2007 senesinde bankacılık sektörüne hayatı boyunca yapmak istediği çevre projeleri için veda etti. Sürdürülebilir yaşam, yenilenebilir enerji, karbon piyasaları gibi konularda aldığı eğitimleri takiben 2009 yılında Al Gore'un iklim değişikliğiyle mücadeleyi hedefleyen The Climate Reality Project derneğinin Türkiye'deki ilk temsilcisi oldu. 2010 yılında Türkiye'nin ilk yeşil rehberi ve sürdürülebilir yaşam platformu Yeşilist'i kurdu. BMW Derneği Global Genç Liderleri arasında olan Ergem, iklim değişikliği, ekolojik bilinç, yeşil iş yaşamı konularında çeşitli konferanslar verdi. Türkiye'nin ilk yeşil platformunu hayata geçiren Ergem George Washington Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde finans ve bilişim yönetimi yüksek lisansı yaptı.
Gözde Uysal
Girişimci ve Good4Trust Üreticisi
Bilkent Üniversitesi Turizm & Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra farklı otellerde satış departmanlarında; daha sonra da etkinlik ajanslarında müşteri ilişkileri yöneticisi olarak çalıştı. 2011 yılında koşmaya başladı ve Adım Adım ile tanıştı. O gün bugündür birçok sivil toplum örgütünün projelerine kaynak ve farkındalık yaratmak için iyilik peşinde koşmaya devam ediyor. Nihayet 2023 yılında dernek olan, Adım Adım Derneği’nin Kurucu Üyesidir. 2004 yılında yoga ile tanıştı. 2015 yılında yoga hocalık eğitimi almaya başladığında kendi ve etrafındaki yogilerin yoga malzeme ihtiyaçları ve arayışları sonucunda bir yoga mağazası açmaya ve kendi işini kurmaya karar verdi. Online satışa ilgi duyduğu için fiziksel mağaza yerine, e-ticaret sitesi açmaya karar verdi ve Yogazero.com'u kurdu. 2016’da da Good4Trust.org‘da açılan ilk dükkanlardan biri oldu.
İhsan Burak Alsan
Sürdürülebilir Tarım Uzmanı ve Good4Trust Üreticisi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun olduktan sonra bir süre şehir plancısı, gayrimenkul değerleme uzmanı ve bilirkişi olarak çalıştıktan sonra, 2016 yılında kırsala taşınarak organik sertifikalı tarım yapmaya başladı. Günümüzde bitkisel üretim, fide/tohum ve işlenmiş gıda olmak üzere toplamda 3 ayrı ana dalda organik sertifikalı tarım yapan Farge Organik’te sürdürülebilir ve onarıcı tarım ilkelerini uygulamaya, geliştirmeye ve başkalarına aktarmaya devam ediyor. Özellikle okul çağındaki gençlere doğayla uyumlu tarım yöntemlerini öğretme amacı ile birçok öğrenciye çiftlik içerisinde günübirlik eğitimler veriyor. Ayrıca çeşitli organizasyon ve kurumlarda sunumlar yaparak konu hakkındaki farkındalığı artırmaya çalışıyor. Bütün bunlara ek olarak dünyanın dört bir yanından binlerce gönüllüye ev sahipliği yaparak bilginin dünya genelinde aktarılmasına da yardımcı oluyor. 2017 yılında Good4Trust.org’a katılan Farge Organik 2023 itibariyle en fazla başarılı sipariş tamamlayan üretici rekorunu elinde tutuyor.

Geçmiş 7'ler Konseyi Üyelerimiz
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için desteğini bekliyoruz.